KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Sahte faturaya dikkat!

Arifoğlu, “Malın alındığı firma ile faturanın aynı firma olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz”

Sahte faturaya dikkat!
22 ŞUBAT 2007 PERŞEMBE 09:38
0
1623
0
AA aa
Vergi Haftası kapsamında yürütülen faaliyetler hızla devam ediyor. Bu çerçevede İl Defterdarı Tahir Gök, Vergi Dairesi Müdürü Halil Gündoğdu ve Elazığ-Bingöl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Bingöl Bağlı Odası Başkanı Medeni Arifoğlu'nun katıldığı bir toplantı düzenlendi.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda, vergi gelirlerinin artması için mali bilincin oluşması gerektiği vurgulandı. Toplantıda bir takım uyarı ve hatırlatmalarda bulunan Medeni Arifoğlu, mali bilince sahip vergi mükelleflerinin, muhasebe usul ve esaslarına daha çok dikkat ettiklerini ve vergi cezaları ile muhatap olmadıklarını vurguladı.
Vatandaşa da ceza kesilecek!
Vatandaşların, yaptıkları alışverişlerde mutlak surette fiş alınması gerektiğini aktaran Arifoğlu; “Özellikle Vergi iadesinin kalması nedeni ile fiş ve faturaların düzenli bir şekilde kesilmediği, bununda vergi kayıp ve kaçağını artıracağı düşüncesi ile Türkiye genelinde vergi denetimlerinin daha da artacağı maliye bakanlığınca belirtilmektedir. Fiş veya fatura kesmeyen mükellefe vergi cezası kesileceği gibi, fiş almadan mal alan vatandaşa da sokakta maliyeci tarafından malın fişi sorulacak, fiş almamış vatandaşa da ceza kesilecek” dedi.
Faturanızı kontrol ediniz
Vergi mükelleflerinin en büyük sorunlarından birinin ‘sahte fatura' olduğunu vurgulayan Arifoğlu, malın alındığı firma ile faturanın aynı firma olup olmadığının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.
Arifoğlu; “Sahte fatura ile karşılaşmamak için malın alındığı firma ile faturanın aynı firma olup olmadığı, malın işyerine naklini tevsik eden sevk irsaliyesi, taşıma irsaliyesi, nakliye faturası veya kargo faturasının olması, en önemlisi de 8,000 YTL'yi geçen mal bedellerinin mutlaka banka yolu ile ödenmesi gerekir. Aksi halde malın alındığının ispat edilmesi güçtür. Gerçekten mal alındığı halde sahte fatura işlemi ile muhatap olunabilir” diye konuştu.
Muhasebecinizle sık sık görüşün
Vergi mevzuatlarının sık sık değişmekte olduğunu ve yeni yeni uygulamaların yürürlüğe girdiğine dikkat çeken Arifoğlu, vergi konularında cezai işlemlere muhatap olmamak için vergi mükelleflerinin kendi muhasebeci veya mali müşavirleri ile sık sık görüşmelerini tavsiye etti.
Toplantıya ilişkin bir konuşma yapan İl Defterdarı Tahir Tok: “Vergi bilincinin yerleşmesi için muhasebeciler ve mali müşavirler odası ile sıcak ilişkilerimiz devam etmektedir. Muhasebeciler camiasını kendimizden bir parça olarak görüyoruz. Vergi mükelleflerinin sıkıntılarını beraber çözme gayreti içindeyiz” dedi.
Vergi Dairesi Müdürü Halil Gündoğdu ise verginin,  toplumların ilerlemişlik düzeylerinin göstergesi olduğuna işaret ederek “Vergi önemlidir. Ülke kalkınmasında vergi başrolü üstlenmektedir” ifadelerini kullandı
Gündoğdu: “Bal üreticilerinin tarımdan alacakları destekler için gerekli olan vergi denetimleri en kısa zamanda tamamlanacaktır. Devletin arıcılara kilo başına verdiği teşvikin ödenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Destekler en kısa sürede verilecektir” açıklamasını yaptı.
 

BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
02.01.2026
16:01
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2026'ya kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.
02.01.2026
15:14
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT Bingöl, kapalı yolları aşarak diyaliz hastasını zamanla yarış içinde Diyaliz Merkezine ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın