KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Saman fiyatı göçe zorladı

Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki besiciler, artan saman ve yem fiyatları nedeniyle bu yıl hayvanlarını Güneydoğu illerine götürdü.

Saman fiyatı göçe zorladı
13 OCAK 2020 PAZARTESİ 18:13
4
5414
0
AA aa

Hayvancılığın merkezi olarak bilinen Karlıova ilçesinde hayvancılık yapan vatandaşlar, bu yıl artan saman ve yem fiyatları nedeniyle hayvanlarını Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa gibi illere götürdü.

Kar yağışının en yoğun ve kış mevsiminin en sert geçtiği Karlıova ilçesinde,  saman ve yem fiyatları nedeniyle çaresiz kalan besiciler, çareyi hayvanlarını sıcak bölgelere götürmekte buldu. Saman tonunun bin liranın üzerine çıktığını anlatan besiciler, alım güçlerinin olmadığını ve çaresiz kaldıkları içinde hayvanlarını sıcak bölgelere götürdüklerini söyledi.

Yaz mevsiminde göçerlerin hayvanlarını Karlıova ilçesine getirdiklerini ve kış ayına yakın dönemde de geldikleri illere geri gittiklerini anlatan besiciler, “Saman ve yem fiyatları nedeniyle biz de göçer hayatı yaşamaya başladık. Karlıova ilçesinde birkaç aile dışında neredeyse tüm besiciler hayvanlarını sıcak illere götürdü. Çünkü başka çaremiz kalmadı. Alım gücümüz yok. Fiyatlar neredeyse ikiye katladı. Bu çaresizlik içerisinde yapılacak bir şey yok. Bizde çareyi başka yerlere gitmekle bulduk. Havaların ısınmaya başlamasıyla da tekrar hayvanlarımızı geri getireceğiz. Ayrıca geçen yıl çok yoğun ve sert bir kış geçirdik. Bu yıl da aynı durum yaşanmış olsaydı çok sıkıntılar yaşayacaktık. Ancak bu yıl kış iyi geçti ama biz tedbiri almıştık zaten” diye konuştular.

Karlıova ilçesinde imkanı olmayan birkaç aile ise, yaz mevsiminde topladıkları saman ve aldıkları yemle hayvanlarına bakmaya çalıştığı görüldü.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın