KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Saman fiyatı göçe zorladı

Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki besiciler, artan saman ve yem fiyatları nedeniyle bu yıl hayvanlarını Güneydoğu illerine götürdü.

Saman fiyatı göçe zorladı
13 OCAK 2020 PAZARTESİ 18:13
4
5509
0
AA aa

Hayvancılığın merkezi olarak bilinen Karlıova ilçesinde hayvancılık yapan vatandaşlar, bu yıl artan saman ve yem fiyatları nedeniyle hayvanlarını Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa gibi illere götürdü.

Kar yağışının en yoğun ve kış mevsiminin en sert geçtiği Karlıova ilçesinde,  saman ve yem fiyatları nedeniyle çaresiz kalan besiciler, çareyi hayvanlarını sıcak bölgelere götürmekte buldu. Saman tonunun bin liranın üzerine çıktığını anlatan besiciler, alım güçlerinin olmadığını ve çaresiz kaldıkları içinde hayvanlarını sıcak bölgelere götürdüklerini söyledi.

Yaz mevsiminde göçerlerin hayvanlarını Karlıova ilçesine getirdiklerini ve kış ayına yakın dönemde de geldikleri illere geri gittiklerini anlatan besiciler, “Saman ve yem fiyatları nedeniyle biz de göçer hayatı yaşamaya başladık. Karlıova ilçesinde birkaç aile dışında neredeyse tüm besiciler hayvanlarını sıcak illere götürdü. Çünkü başka çaremiz kalmadı. Alım gücümüz yok. Fiyatlar neredeyse ikiye katladı. Bu çaresizlik içerisinde yapılacak bir şey yok. Bizde çareyi başka yerlere gitmekle bulduk. Havaların ısınmaya başlamasıyla da tekrar hayvanlarımızı geri getireceğiz. Ayrıca geçen yıl çok yoğun ve sert bir kış geçirdik. Bu yıl da aynı durum yaşanmış olsaydı çok sıkıntılar yaşayacaktık. Ancak bu yıl kış iyi geçti ama biz tedbiri almıştık zaten” diye konuştular.

Karlıova ilçesinde imkanı olmayan birkaç aile ise, yaz mevsiminde topladıkları saman ve aldıkları yemle hayvanlarına bakmaya çalıştığı görüldü.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.07.2026
00:25
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz`a Anlattı
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz'a Anlattı
Beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentte yürütülen ve planlanan projelere ilişkin sunum yaptı. Görüşmede kentsel dönüşümden ulaşıma, sosyal yaşam alanlarından altyapı yatırımlarına kadar birçok proje ele alındı.
25.07.2026
00:20
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi, akademik yayıncılık alanında önemli bir adım atarak yayınevini hizmete açtı. Çevrim içi başvuru sistemiyle faaliyet gösterecek yayınevi, üniversitede üretilen bilimsel çalışmaların ulusal ve uluslararası düzeyde daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor.
24.07.2026
23:09
Alban:
Alban: '242 yıllık sismik hafıza Bingöl için önemli uyarılar içeriyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, 1784 Erzincan depreminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'ün deprem gerçeğine dikkat çekerek bilimsel veriler ışığında yapılaşma, zemin etütleri ve afet hazırlıklarının tavizsiz uygulanması gerektiğini söyledi.
24.07.2026
22:02
Bingöl`de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
Bingöl'de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
15 yaşında geçirdiği kırığın ardından 37 yıl boyunca yürüme güçlüğü çeken 52 yaşındaki hasta, Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yaklaşık 10 saatlik ileri rekonstrüktif mikrocerrahi operasyonla yeniden umutlandı.
24.07.2026
13:26
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl`de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl'de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 4,20 lira zam yapılacak. Zamla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatının 80 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
24.07.2026
09:51
Bayraktar;
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın