KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Şampiyon yenimahalle

Dünkü maçını 10 farkla galip kapatan Yenimahalle Bingölspor, yakın takipçisi Köyhizmetlerispor'un bu hafta sahaya çıkmamasıyla puan farkını 6'ya çıkardı. Yenimahalle Bingölspor, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

Şampiyon yenimahalle
14 OCAK 2008 PAZARTESİ 09:14
0
1445
0
AA aa
Bingöl 1. Amatör Futbol Ligi'nde 16. hafta geride kaldı. 3 maçın oynanması gereken hafta 2 maç tarafların sahaya çıkmaması nedeniyle gerçekleştirilemezken, oynanan tek maç, Yenimahalle Bingölspor-Kardeşlerspor karşılaşması oldu.
Haftanın maçları ve skorları
16 hafta müsabakalarının ile Ağaçelispor ile Çaytepe Gençlikspor arasında dün saat 10.30'da sentetik sahada oynanması gerekiyordu ancak Çaytepe Gençlikspor sahaya çıkmadı. Kural gereği 3–0 hükmen galip sayılan Ağaçelispor, haftayı 3 puanla kapattı.
Yine dün saat 12.00'da Genç'te Köyhizmetlerispor ile Genç Telekom arasında yapılması gereken karşılaşma, tarafların sahaya çıkmamasından dolayı oynanamadı. Bu durum üzerine, her iki takımında 3 puanının silineceği belirtildi.
Haftanın oynanan tek karşılaşması ise, dün saat 13.30'da sentetik sahada Yenimahalle Bingölspor ile Kardeşlerspor arasında yapıldı. Olaylı geçen maçta gerginliğe mahal veren Kardeşlerspor, Yenimahalle Bingölspor karşısında 14–4 mağlup oldu.
Yenimahalle Şampiyonluğu garantiledi
Bu skorla averajını arttıran Yenimahalle Bingölspor,  Köyhizmetlerispor ile Genç Telekom arasında yapılması gereken ancak tarafların sahaya çıkmamasından dolayı oynanmayan maç sonrası,  yakın takipçisi Köyhizmetlerispor'un 3 puanının silinmesiyle aradaki puan farkını 6'ya çıkararak 16. haftada şampiyonluğu garantiledi.
Yenimahalle Bingölspor, Çarşamba günü Çaytepe Gençlikspor ile karşılaşacak ancak alınan bilgilere göre, bu hafta Ağaçelispor karşısına çıkmayan Çaytepe, Yenimahalle Bingölspor maçına da çıkmayacak. Yenimahalle Bingölspor'un 18'inci haftadaki rakibi ise Çeltikspor olacak. Yenimahalle Bingölspor, bu maçı kaybetmesi durumunda bile şampiyonluk riske girmeyecek ve kupayı kaldırın taraf olacak.
“Transfer çalışmaları başladı”
Bu haftaki galibiyeti ile şampiyonluğu garantileyen Yenimahalle Bingölspor'da terfi ligi için hazırlıklar başladı bile. Yenimahalle Bingölspor Kulübü 2. Başkanı Celal Bürkük, terfi ligi için 10 tane transfer gerçekleştirme hazırlığında olduklarını belirtti.
‘Bingöl'de ikinci bir profesyonel takım kazandırma gayreti içerisindeyiz' diyen Bürkük: “3 yıldır amatör ligi canlı tutan Yenimahalle Bingölspor'un bu yıl profesyonel lige yükselmesi için gerekli hazırlıklar devam ediyor. Kulüp Başkanımız Sayın Sıddık Budan öncülüğünde yürüttüğümüz çalışmalar, önümüzdeki günlerde daha hızlandırılacak. Yeni transferlerle terfi ligini başarıyla tamamlayıp hedefimiz olan 3. Lig'e yükseleceğimize inanıyoruz” dedi.
“Şiddet yanlısı olmadık”
Kardeşlerspor ile oynadıkları maçta çıkan kavgalarla ilgili görüşlerini belirten Bürkük, olayı tasvip etmediklerini ve şiddetten her daim uzak durduklarını ifade etti. ‘Onca yanlışa rağmen iyimser davrandık' diyen Bürkük: “Geçmişte yaşanan bazı tatsız olayları hala gündemde tutmak isteyenler var. Oysaki 3 yıldır kendi imkânlarıyla ayakta duran ve amatör lige renk katan bir kulüp olarak, şiddeti hiçbir şekilde tasvip etmedik. Bizim dışımızda gelişen olayları da kulübümüze mal edilmemeli.  Ligi yakından takip edenler bilirler ki hiçbir maçımızda şiddet taraftarı olmadık, olayların her zaman için dışında kaldık. Bizler, doğrularımızın, yanlışlardan daha fazla olduğuna inanıyoruz. Son maçta da yine şiddetten uzak kaldık” diye konuştu.
“Taraftarımıza teşekkür ediyoruz”
Her maçta yanlarında olan, sıcak-soğuk demeden desteklerini devam ettiren Yenimahalle Bingölspor taraftarına minnettar olduklarını kaydeden Bürkük: “Bizleri her zaman ayakta tutan, bizler biz yapan taraftarımız oldu. Elde ettiğimiz tüm başarılarda, hiç şüphesiz ki en büyük pay onlarındır. Gerek yönetimin, gerek teknik heyetin ve gerekse futbolcuların yanında olan, manevi desteklerini her maçta ortaya koyan cefakâr taraftarımıza ne kadar övgü yağdırırsak yağdıralım yine de azdır. Bundan sonraki süreçte de desteklerini devam ettirmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Bürkük, bu yıl amatör lige katılarak futbolun gelişmesine katkı sunan tüm takımlara ve spor camiasına teşekkür etti.
 


BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın