KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ocak 2026 Cuma
°C

Şanlı'nın kitabı çıktı

Gazeteci Ömer Şanlı'nın 16 öyküden oluşan Umuda Yolculuk kitabı çıktı.

Şanlı`nın kitabı çıktı
26 KASIM 2018 PAZARTESİ 22:30
4
2876
0
AA aa

Bingöl'de uzun yıllardır gazetecilik yapan Ömer Şanlı'nın kaleme aldığı Umuda Yolculuk isimli öykü kitabı, kitapçılarda yerini aldı.

Kitapta, kendi memleketlerinde iş bulamayıp büyük umutlarla İstanbul'a giden ve burada sağlıksız koşullarda kot taşlama atölyelerinde çalışırken ölümcül silikozis hastalığına yakalanan insanların hikâyesi, engelli bireylerin şehirde yaşadıkları zorluklar, İnsanların kendileri için yaşam hakkı oluştururken diğer canlılara yaşam hakkı tanımaması, şiddetin ve öfkenin yol açtığı toplumsal sorunlar anlatılıyor.

Yazar, umuda yolculuğun, sadece kendi ülkelerinde yoksulluktan kıvranan insanların başka ülkelere göç ederek yeni umutlar peşinde koşmaları olmadığını, aynı ülkede gelişmemiş şehirlerde yaşayan yoksul insanların gelişmiş şehirlerde ekmekleri peşinde koşarken nasıl yok olduklarını anlatıyor.

Yazarın ilk kitabı olan Umuda Yolculuk'ta 16 öykü yer alıyor.

ÖMER ŞANLI KİMDİR?

Ömer Şanlı, Bingöl Merkez Emtağ Köyü'nde 1981 yılında dünyaya geldi. İlkokul öğrenimini köyde, ortaokul ve lise öğrenimini Bingöl Merkez'de tamamladı.

2002 yılında kayıt yaptırdığı İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı ve Teknolojisi Bölümü'nden 2004 yılında mezun oldu. Aynı yıl Bingöl'ün Sesi Gazetesi'nde, gazetecilik mesleğine başladı. Gazetede muhabir ve yazı işleri müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2013 yılında Bingöl Gazeteciler Cemiyeti'nin kurulmasına öncülük ederek, kurucu başkanlık görevini yürüttü. Gazeteciler cemiyetinin 1. Olağan Genel Kurulunda tek aday olarak yeniden cemiyet başkanlığına seçildi ve görevini 3 yıl boyunca sürdürdü. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 2017 yılında mezun oldu. Yerel gazetelerde 100'ü aşkın köşe yazısı kaleme aldı. Halen Bingöl Kent Haber Gazetesi'nde gazetecilik mesleğini sürdürüyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.01.2026
12:15
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2025`te 25 Milyon TL`lik Destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2025'te 25 Milyon TL'lik Destek
Dernek, yıl boyunca 5 bini aşkın aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdı; yurtdışı çalışmalarında ise Gazze ve Afrika'ya özel destek sundu.
22.01.2026
11:51
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta zam olarak yansıyor. Bu gece pompaya yansıyacak zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 60 TL'ye ulaşıyor. İşte yeni zam miktarı ve oluşacak tablo…
22.01.2026
11:22
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dondurucu soğukların etkili olduğu Bingöl için yoğun kar uyarısında bulundu.
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın