KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ağustos 2026 Salı
°C

Sarı: çocuklarımız değerlidir

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, çocukların ve yarınların değerli olduğuna dikkat çekerek, “Bilgi, beceri, değer edinmiş, çalışkan ve üretken bireyler yetiştirmek çağdaş eğitim anlayışımızın bir gereğidir” dedi.

Sarı: çocuklarımız değerlidir
05 ŞUBAT 2012 PAZAR 17:44
0
1577
0
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yayınladığı mesajında yöneticilere, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere seslenen Sarı, Yeni bir eğitim öğretim yılına başladığı bugünde çocukların heyecanını hep birlikte paylaştıklarını söyleyerek, “Her geçen gün, bir öncekinden çok daha fazla bilgi ve beceri isteyen yaşamımızda, çocuklarımıza daha nitelikli bir eğitim vererek geleceğe hazırlamak en önemli görevimizdir. İlköğretim, bireyin yaşamında temel eğitimin verildiği, bilgi, beceri, tutum ve davranışların kazandırıldığı, zekâ ve yeteneklerinin ortaya çıkarılarak geliştirildiği önemli bir süreçtir. Çocuklarımızın ilgi ve kabiliyetleri yönünde hayata ve üst öğrenime hazırlanması ilköğretimin temel amaçları arasındadır. Bu amaçlarımızın gerçekleştirilmesi ise bilgi aktarmak yerine, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, mutlu bir nesil yetiştirmekle mümkündür. Onların yaşamını değiştirecek biçimde atacağımız en küçük bir adım, bize koşar adımlarla geri dönecektir. Devletimizin kuruluşundan bu yana geçen zamanda eğitim sisteminin her tür ve kademesinde okul, öğretmen ve öğrenci sayısında büyük ilerleme sağlanmış, toplumsal ve bireysel yaşamda önemli rol oynayan eğitime olan talep her geçen gün artmıştır. Özellikle farklı eğitim uygulamalarının hayata geçirilmesiyle, dünya milletleri ile rekabet edebilen saygın bir insan topluluğuna sahip olma açısından önemli mesafeler alınmıştır. Çocuklarımız ve yarınlarımız değerlidir... Bilgi, beceri, değer edinmiş, çalışkan ve üretken bireyler yetiştirmek çağdaş eğitim anlayışımızın bir gereğidir” diye konuştu.

2011-2012 eğitim-öğretim yılında yönetici ve öğretmenlerle başarılara imza atacaklarını ifade eden Sarı, “Her alanda değişimi ve dönüşümü fırsat bilip gelişmenin yönünü ve niteliğini belirleyerek, bilim ve teknolojinin ekonomik ve toplumsal yarar sağlayacak şekilde yenilenmesini sağlayıp, dünyadaki saygınlığımızı artırmak en önemli görevinizdir. Bu süreçte öğrencilerimizin zihinsel, sosyal ve duygusal yönden öğrenim hayatını hazırlamak ve sürdürmek siz değerli öğretmenlerimiz ve velilerimizin sorumluluğundadır. Her zaman olduğu gibi sizlerin desteği ile bu eğitim öğretim yılında da başarılara hep birlikte imza atacağımıza eminim” ifadelerine yer verdi.

“Sizlerin gelecekte ülkemize yapacağınız katkıları görmek bizim için en büyük mutluluktur” diyerek, öğrencilere seslenen Sarı, şunları kaydetti:

“Sizlerin gelecekte ülkemize yapacağınız katkıları görmek bizim için en büyük mutluluktur. Okulda hem yeni bilgiler öğrenecek hem de çok eğlenceli zamanlar geçireceksiniz. Başarıya ulaşmada en önemli unsurun düzenli ve sistemli çalışma olduğunu unutmayın. Size her zaman güvendiğimi bilmenizi isterim. Sizleri iyi yetişmiş birer fert olarak modern bilime dayalı bilgi üreten ve bu bilgileri gelişen teknoloji ile ekonomik yararlılığa çeviren, öz güveni yüksek milli değerleri benimsemiş bireyler olarak görmekten onur duyacağım. Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi siz sevgili öğrencilerimiz; Yunus Emre'nin “İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsin, Ya nice okumaktır” şiirinden hareketle sizlerden Vatanını, milletini seven örf adetlerine bağlı, dürüst ve ahlaklı kişiler olmanızı diliyor, bu duygularla, 2011-2012 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve yönetici arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
23:07
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM`den geçti
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM'den geçti
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 468 oyla kabul edildi.
10.08.2026
23:04
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST`te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST'te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, 2026 TEKNOFEST Mimari ve Görsel Tasarım Yarışması'nda 2 bin 118 proje arasından sıyrılarak Türkiye ikinciliğini kazandı.
10.08.2026
23:03
Genç`te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç'te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç Belediyesi tarafından hayata geçirilen Murat Nehri Sahil Düzenlemesi 1. Etap Projesi'nde çalışmalar başladı. Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasındaki alan, park, seyir ve dinlenme alanlarıyla ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek.
10.08.2026
23:02
Bingöl`de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu ve silah da ele geçirildi.
10.08.2026
22:42
Pir`e Hanuku`da ilk cem töreni düzenlendi
Pir'e Hanuku'da ilk cem töreni düzenlendi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bulunan Pir'e Hanuku İnanç Merkezi'nde ilk kez cem töreni gerçekleştirildi. Erzincan, Tunceli ve Yedisu'dan gelen vatandaşların katıldığı tören, yoğun ilgi gördü.
10.08.2026
22:40
Seven;
Seven; 'Türkiye Yüzyılı yürüyüşü sürecek'
AK Parti'nin kuruluşunun 25'inci yıl dönümü dolayısıyla Bingöl'de düzenlenen programda konuşan İl Başkanı Yılmaz Seven, çeyrek asırlık hizmet yolculuğunu değerlendirerek, 'İlk günkü aşkla ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda yürümeyi sürdüreceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın