KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Sarı: çocuklarımız değerlidir

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, çocukların ve yarınların değerli olduğuna dikkat çekerek, “Bilgi, beceri, değer edinmiş, çalışkan ve üretken bireyler yetiştirmek çağdaş eğitim anlayışımızın bir gereğidir” dedi.

Sarı: çocuklarımız değerlidir
05 ŞUBAT 2012 PAZAR 17:44
0
1245
0
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yayınladığı mesajında yöneticilere, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere seslenen Sarı, Yeni bir eğitim öğretim yılına başladığı bugünde çocukların heyecanını hep birlikte paylaştıklarını söyleyerek, “Her geçen gün, bir öncekinden çok daha fazla bilgi ve beceri isteyen yaşamımızda, çocuklarımıza daha nitelikli bir eğitim vererek geleceğe hazırlamak en önemli görevimizdir. İlköğretim, bireyin yaşamında temel eğitimin verildiği, bilgi, beceri, tutum ve davranışların kazandırıldığı, zekâ ve yeteneklerinin ortaya çıkarılarak geliştirildiği önemli bir süreçtir. Çocuklarımızın ilgi ve kabiliyetleri yönünde hayata ve üst öğrenime hazırlanması ilköğretimin temel amaçları arasındadır. Bu amaçlarımızın gerçekleştirilmesi ise bilgi aktarmak yerine, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, mutlu bir nesil yetiştirmekle mümkündür. Onların yaşamını değiştirecek biçimde atacağımız en küçük bir adım, bize koşar adımlarla geri dönecektir. Devletimizin kuruluşundan bu yana geçen zamanda eğitim sisteminin her tür ve kademesinde okul, öğretmen ve öğrenci sayısında büyük ilerleme sağlanmış, toplumsal ve bireysel yaşamda önemli rol oynayan eğitime olan talep her geçen gün artmıştır. Özellikle farklı eğitim uygulamalarının hayata geçirilmesiyle, dünya milletleri ile rekabet edebilen saygın bir insan topluluğuna sahip olma açısından önemli mesafeler alınmıştır. Çocuklarımız ve yarınlarımız değerlidir... Bilgi, beceri, değer edinmiş, çalışkan ve üretken bireyler yetiştirmek çağdaş eğitim anlayışımızın bir gereğidir” diye konuştu.

2011-2012 eğitim-öğretim yılında yönetici ve öğretmenlerle başarılara imza atacaklarını ifade eden Sarı, “Her alanda değişimi ve dönüşümü fırsat bilip gelişmenin yönünü ve niteliğini belirleyerek, bilim ve teknolojinin ekonomik ve toplumsal yarar sağlayacak şekilde yenilenmesini sağlayıp, dünyadaki saygınlığımızı artırmak en önemli görevinizdir. Bu süreçte öğrencilerimizin zihinsel, sosyal ve duygusal yönden öğrenim hayatını hazırlamak ve sürdürmek siz değerli öğretmenlerimiz ve velilerimizin sorumluluğundadır. Her zaman olduğu gibi sizlerin desteği ile bu eğitim öğretim yılında da başarılara hep birlikte imza atacağımıza eminim” ifadelerine yer verdi.

“Sizlerin gelecekte ülkemize yapacağınız katkıları görmek bizim için en büyük mutluluktur” diyerek, öğrencilere seslenen Sarı, şunları kaydetti:

“Sizlerin gelecekte ülkemize yapacağınız katkıları görmek bizim için en büyük mutluluktur. Okulda hem yeni bilgiler öğrenecek hem de çok eğlenceli zamanlar geçireceksiniz. Başarıya ulaşmada en önemli unsurun düzenli ve sistemli çalışma olduğunu unutmayın. Size her zaman güvendiğimi bilmenizi isterim. Sizleri iyi yetişmiş birer fert olarak modern bilime dayalı bilgi üreten ve bu bilgileri gelişen teknoloji ile ekonomik yararlılığa çeviren, öz güveni yüksek milli değerleri benimsemiş bireyler olarak görmekten onur duyacağım. Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi siz sevgili öğrencilerimiz; Yunus Emre'nin “İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsin, Ya nice okumaktır” şiirinden hareketle sizlerden Vatanını, milletini seven örf adetlerine bağlı, dürüst ve ahlaklı kişiler olmanızı diliyor, bu duygularla, 2011-2012 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve yönetici arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın