KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Aralık 2025 Çarşamba
°C

'Savcı delilleri çarpıtmış'

AKP: "Meclis'te Kur'an kursu yok."

`Savcı delilleri çarpıtmış`
04 MAYIS 2008 PAZAR 10:57
0
1207
0
AA aa
AKP, kapatma davasının iddianamesine, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın “çarpıtılmış deliller” koyduğunu savundu. TBMM mescidinde Kuran kursu açıldığı yönündeki soru önergesinin Başsavcı tarafından ek delil olarak sunulduğu, Bülent Arınç'ın böyle bir kursun açılmadığı yönünde verdiği yazılı cevabın iddianameye eklenmediği vurgulandı.

AKP, Anayasa Mahkemesi'ne verdiği ön savunmada, tüm işlemleri yargı denetimine açık olduğu için iktidar partilerine karşı dünyanın hiçbir yerinde dava açılmadığını ifade etti. Başsavcı'nın iddiaları şu örneklerle çürütülmeye çalışıldı:

# MECLİS'TE KUR'AN KURSU YOK Kİ: Başsavcı, iddianamesinin ekinde, “Bülent Arınç'ın başkanlığını yaptığı TBMM'nin mescidinde Kuran kursu açıldığının yazılı basında yer aldığı” yönündeki haberleri kaynak göstermiştir. Ancak söz konusu haber, soru önergesinden ibarettir. Sayın Arınç'ın bu soru önergesine istinaden verdiği yazılı yanıt, iddianamede yer almamıştır. Sayın Arınç, “Meclis Mescidi'nde Kuran kursu açılması söz konusu değildir” diye yazılı yanıt vermiştir.

# LAİKLİKLE NE İLGİSİ VAR: Başbakan Tayyip Erdoğan'ın “Ölümün nerede ne zaman geleceği belli mi? Musalla taşına yatırıldığınız zaman ‘Falanca cumhurbaşkanıydı, falanca başbakandı' veya ‘Cumhurbaşkanı niyetine ya da başbakan niyetine' demeyecekler. Er kişi niyetine diyecekler” sözleri laikliğe aykırı eylemlere delil gösterilmiştir. Bu konuşmanın laiklikle en ufak ilgisi yoktur.

# İNGİLİZCE BİLMİYOR: Başbakan'ın 2003 mayısında Malezya'daki Times gazetesine, “Modern bir İslam devleti olarak Türkiye, medeniyetlerin uyumuna örnek olabilir” dediği öne sürülmüştür. Oysa Başsavcı'nın bile iddianameye sunduğu bu konuşmanın İngilizce metninde ‘Modern bir İslam devleti' ifadesi yer almamaktadır. Bu ifade, bir gazetecinin köşe yazısındaki yorumundan ibarettir.

# ‘BEYAZ ÇARŞAF' MUHALEFETE CEVAPTI: Başbakan'ın grup konuşmasındaki, “Biz o beyaz çarşaflarla yola çıktık. Bedel ödemeye hazırız. Bize de inanan, güvenen bir kitle var. O kitle, sessiz yığınlar olarak yıllar yılı bekledi. Öfkeli olduğumu söylüyorlar, öfke de bir hitabet sanatı” sözleri, Başsavcı tarafından ‘dince kutsal sayılan kuralları referans gösterme ve istismar etmek' olarak nitelenmiştir. Bu sözler, kimi muhalefetin merhum Başbakan Adnan Menderes'in idam edildiği yönündeki imalı ve tehdit içeren konuşmalarına karşı verilen cevaptır.

Akşam
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.12.2025
20:56
Bingöl`de ürküten tablo! Uyuşturucu rakamları dikkat çekti
Bingöl'de ürküten tablo! Uyuşturucu rakamları dikkat çekti
Sentetik haplar, esrar ve kokain… Güvenlik güçlerinin 7 günlük bilançosu, uyuşturucunun ulaştığı tehlikeli boyutu gözler önüne serdi.
23.12.2025
20:33
Asgari ücret açıklandı! İşsizlik, kıdem tazminatı, 65 yaş, dul ve yetim aylığı zamlandı
Asgari ücret açıklandı! İşsizlik, kıdem tazminatı, 65 yaş, dul ve yetim aylığı zamlandı
2026 asgari ücret zammı, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla yapılan komisyon toplantısının ardından belli oldu. Asgari ücret 2026 zammı ile SED belli oldu! İşsizlik, 65 yaş, engelli, dul ve yetim aylığı için son hesap...
23.12.2025
19:41
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde emniyet ve asayiş hizmetlerine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi.
23.12.2025
19:29
Yüzyılın Konut Projesi`nde kuralar çekiliyor
Yüzyılın Konut Projesi'nde kuralar çekiliyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yürütülen Yüzyılın Konut Projesi'nde 29 Aralık 2025 Pazartesi günü gerçekleşecek kura çekimi için geri sayım başladı. Anadolu illerinde fiyatlar ve taksit miktarları ne kadar olacak? İşte detaylar…
23.12.2025
19:03
2026 yılı asgari ücreti belli oldu
2026 yılı asgari ücreti belli oldu
alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin yüzde 27 zam yapılarak net 28 bin 75 TL olarak belirlendiğini duyurdu.
23.12.2025
05:21
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Teknopark, akıllı seralar, sanal borsa laboratuvarı ve üretim odaklı yeni fakültelerle Bingöl Üniversitesi, klasik kampüs anlayışını geride bırakıyor. 2026 yılının üniversite genelinde 'Üretim Yılı' olarak ilan edildiğini duyuran Rektör Çelik: 'Üniversitemizi tüketen değil, üreten bir yapıya dönüştürüyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın