KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Sayın bakanım, yolum hala yapılmadı

Askerlik görevini yaparken omuriliğine saplanan bir kaza kurşunu sonucu yatağa mahkum olan Nevzat Orman, Bakan Yılmaz'ın kendisine verdiği yol sözünü hatırlatarak, yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.

Sayın bakanım, yolum hala yapılmadı
30 EKİM 2011 PAZAR 21:37
0
1658
0
AA aa

1993 yılında Kıbrıs'ta askerliğini yaparken, boyun tarafında omuriliğine saplanan bir kaza kurşunu sonucu yaralanan Orman, yaklaşık 19 yıldır yatağa mahkum olduğunu, sadece çok sınırlı da olsa kullandığı sol kolu dışında, vücudunun tamamının hareketsiz olduğunu, tekerlekli sandalyesini bile kullanamadığını ifade ederken, bütün bakımını ailesinin yaptığını dile getirdi.

Özellikle yağmurlu ve karlı günlerde, Yenibaşak'ta, evlerini anayola bağlayan yaklaşık 200 metrelik yolda tekerlekli sandalyesinin gidemediğini söyleyen Nevzat Orman, bünyesinin zayıflığından dolayı, özellikle soğuk havalarda çabuk hastalandığını ve bu durumda hastaneye gitmek istediğinde kardeşlerinin kendisini kucağında taşıyarak, nefes nefese kalarak anayola getirip götürdüğünü söyleyen Orman sözlerine şöyle devam etti:

“Her ne kadar kardeşlerim ve yakınlarım 19 yıldır gönülden bana bakıyor olsalar bile ve hiç şikayet etmeseler bile vicdanen rahatsız oluyorum ve onların daha fazla yorulmalarını istemiyorum. Yolumuzun parke taşı ile döşenmesi devlet büyüklerimiz için küçük bir iştir ama bizim için çok önemli.”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın, 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinden önce Yenibaşak köyüne ziyaret ettiği esnada, yol konusunda yaşadığı sıkıntıyı kendisine ilettiğini ifade eden Nevzat Orman, “Sayın Bakan, yaşadığım sorunu dikkatle dinledi ve anayol ile evimizin arasında bulunan yaklaşık 200 metrelik yola parke taşı döşenmesi konusunda yanında bulunan danışmanlarına, Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Cafer Caneri'ye ve Yenibaşak köy muhtarına talimat verdiğini ve konuyu takip etmelerini istedi.”

Yol Hala Yapılmadı

Aradan aylar geçmesine rağmen talep ettiği 200 metrelik yolun yapılmadığını, sadece bir ekibin gelerek ölçüm yaptıklarını ifade eden Orman, konu ile ilgili olarak Solhan Kaymakamı Şeref Aydın'a konuyu ilettiğinde, Kaymakamın kendisine; bu yıl yapma imkanlarının olmadığını, imkan olduğu takdirde mutlaka yapacağını söylediğini dile getirdi.

Yatağa mahkum bir yaşamın verdiği sıkıntının yanında yaşadığı yol sorununun kendisinin ve ailesinin sıkıntılarını artırdığını söyleyen Nevzat Orman, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve ilgili tüm yetkililerden sesini duymasını istedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.01.2026
22:30
Bingöl Üniversitesi`nde Akıllı Tarım 4.0 için yol haritası belirlendi
Bingöl Üniversitesi'nde Akıllı Tarım 4.0 için yol haritası belirlendi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen Akıllı Tarım 4.0 ve Tarımsal Ar-Ge Politikası Toplantısı'nda, tarım ve hayvancılıkta dijitalleşme, akıllı üretim sistemleri ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak yenilikçi projeler ele alındı.
28.01.2026
22:29
DAP Bölgesi Kalkınma Ajansları Yerel Kalkınma İçin Buluştu
DAP Bölgesi Kalkınma Ajansları Yerel Kalkınma İçin Buluştu
DAP Bölgesi'nde yer alan kalkınma ajansları, 'Yerel Kalkınma Hamlesi' vizyonu doğrultusunda iş birliği ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla Erzurum'da bir araya geldi. Toplantıya Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 15 ilden kalkınma ajansı temsilcileri katıldı.
28.01.2026
22:29
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 866 gram kubar esrar ele geçirilirken, 3 şüpheli gözaltına alındı.
28.01.2026
22:27
Karlıova`da besicilerin zorlu kış mesaisi
Karlıova'da besicilerin zorlu kış mesaisi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan ağır kış şartları, besicilerin günlük yaşamını zorlaştırmaya devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen hayvanlarını ayakta tutmaya çalışan besiciler, zorlu bir mesai yürütüyor.
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın