KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Seçim vaadini hatırlatıp sordular! Neden yapılmıyor?

Bingöl'de 2023 Genel Seçimleri sırasında imzalanan protokol kapsamında maliyeti 5 milyon lirayı bulan Engelsiz Yaşam Merkezi yapacağını vadeden Bağımsız Aday Fesih Zeki Mert'in, aradan geçen 7 aylık zamana rağmen neden bir çalışma başlatmadığını soran Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata; 'Şahsımız ve kuruluşlarımız üzeninden siyasete müsaade etmeyeceğiz' diye sert çıktı!

Seçim vaadini hatırlatıp sordular! Neden yapılmıyor?
28 ARALIK 2023 PERŞEMBE 20:48
17
2971
11
AA aa

Bingöl'de 14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde yapılan basın açıklamasıyla Bingöl'deki engelliler için 5 milyon TL tutarında Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi'ni duyuran Bağımsız Milletvekili Adayı Fesih Zeki Mert, seçim sonrası projesini hayata geçireceğini vurgulamıştı.

Aradan geçen 7 ayın sonunda projeye dair gelişme yaşanmaması üzerine basın açıklaması yapan Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata, iletişim kanalarının işlevsiz kaldığını, yapılan girişimlerin neticesinde projenin uygulanmayacağı yanıtını aldıklarını söyledi.

Seçim sürecinde verilen vaat ve yapılan protokollerin gereğini yerine getirme çağrısında bulunan Korkutata, kuruluşlarımız üzeninden siyasete müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi!

Korkutata, Bingöl merkez Eski Hal içi adresindeki Altı Nokta Körler Derneği'nde, Dernek Başkanı Hidayet Becerikli ve dernek yöneticilerinin de eşlik ettiği basın açıklamasında şunları kaydetti;

KENDİSİ VAATTE BULUNDU

2023 Milletvekili Genel Seçimleri sürecinde, 19 Mart günü derneğimize ziyarette bulunan Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Fesih Zeki Mert, derneğimizin fiziki koşullarının yetersizliğine dikkat çekmiş ve birtakım değerlendirmeler sonrası kendi talebiyle bizlere, proje değeri 5 milyon TL olarak belirtilen ‘Engelsiz Yaşam Merkezi' yapımı vaadinde bulunmuş ve protokol imzalanması için 20 Mart 2023 günü için yönetim kurulumuz ve üyelerimizle ofisine davet etmişti.

SEÇİM SÜRECİNDE ENGELLİLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPTILAR

Gerçekleşen davette proje içeriğini anlattıktan sonra protokolün resmi kabulü yapılarak seçim sonrası başlanacağını beyan edilmişti. Seçim süreci boyunca derneğimize bağış yapıldığı yönünde haberler yayılarak ortada olmayan sözde bir para transferiyle toplum nezdinde bizleri zan ve baskı altında bırakmıştır.

VAATLER GERÇEKLEŞMEYİNCE BİZE SORUYORLAR...!

Seçimden buyana geçen süre zarfından vaadin gerçekleşmemesine bağlı olarak “Para aldınız mı? Para nerede? Bu bağış haberi doğrumu? Bu vaat gerçekleşmeyecek!” gibi birçok dedikodulara maruz kalmış bulunmaktayız.

ARAMA VE MESAJLARIMIZA DÖNÜŞ OLMUYOR!

Seçim sonrası kendisinden haber alamadığımız Fesih Zeki Mert ile görüşmek üzere temas kurmak istesek de ne mesajlarımıza ne de ilettiğimiz çağrılarımıza bir cevap alabilmiş değiliz.

Sürecin neden aksadığını öğrenme çabalarımız sonucunda bu kaçışın sebebi; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle gerçekleştirmiş olduğumuz ‘Engelsiz Yaşam Gecesi' Programın da şahsına özel bir ilginin gösterilmemesi olarak belirtilmiş, konuyu açıklayıcı tüm beyanlara rağmen vaadin yerine getirilmeyeceği görülmüştür.

Aramalarımıza, mesajlarımıza ve araya koyduğumuz kişilere rağmen görüşme talebimizi her defasında öteleyen Fesih Zeki Mert, en sonunda konuyu değerlendireceklerini söylemiş ancak 7 ayın sonunda projeyi yapmayacağını belirtmiştir.

SOSYAL MEDYADA ALGIYLA AKLANMAK İSTİYORLAR

Seçim sürecinde üzerimizden yürütülen piar ve sarf edilen vaatlerin gerçekleşmemesi toplum nazarında bizleri zan ve töhmet altında bırakmamakla kalmamış, olmayan bir projenin mali getirilerinin tarafımızca kişisel menfaat olarak alındığı iddiaları bilinçli ve organize şekilde yayılmıştır.

Bu iddia ve bilinçli şekilde yayılan iftiralara cevap vermek, sorumluluğumuzun gereğidir.

10 yıllık sivil toplum kuruluşumuz sürecince engelli hakları mücadelesinde yürüttüğümüz şeffaf süreç herkes tarafından bilinmekte olup kuruluşlarımızın kalitesi ve yeterliliği faaliyetlerimiz dahilinde ortadadır.

Vadedilen proje ve imzalanan protokol basına yansımış ancak geçen süreye rağmen bir programdaki öncelenmemeyi bahane ederek bu projeden vazgeçtiğini bildirmesini kamuoyu vicdanına bırakıyoruz.

Ve bilinmesini isteriz ki; şahsımız ve kuruluşlarımız üzeninden siyasete müsaade etmeyeceğiz.

Egolarını tatmin etmemizi bekleyen kişi ya da kişilerin kuruluşu olmadık, buna hiçbir zaman da müsaademiz söz konusu olmayacaktır.

İFTİRALARINI İSPATLAMAYAN MÜFTERİDİR!

Fesih Zeki Mert ve yanındaki birkaç kişinin sosyal medya üzerinde yapmış olduğu algı operasyonuna da pabuç bırakmayacağımızı, bu süreci hukukun üstünlüğü ile tamamlayacağımızı, gereken tüm belgeler ile süreci en doğru şekilde sonlandıracağımızı da vurgulamak istiyorum.

Ayrıca şahsımın, kendisinden 2 milyon TL talep ettiği iddiasını yayarak attıkları iftiralarını ispat etmeye davet ediyorum. İspat edemeyen müfteridir. Elbet bu iftiraların da hukuken bir karşılığı olacaktır.

Sözü veren de belli, sözünden cayan da! Sosyal medyada iftiralar yayarak bu işten sıyıracağını düşünenler iyi bilsin ki, bizim onlardan bir beklentimiz olmadı, olmayacaktır da! Bu açıklamalarımızın da sebebi, seçim sürecinde bizleri siyasetine alet edemeye çalışıp sonrasında ucuz bahanelerle verilen sözden cayan ve çağrılarımızı karşılıksız bırakmakla kalmayıp iftiralarla kendilerini aklamaya çalışanların bu çirkinliğine karşı kamuoyunu bilgilendirmektir.

Sorumluluğunu üstlendiğimiz engelli kardeşlerimizin haklarını korumakta kararlı, bu yolda şahsi bir beklentiden uzak olduğumuzu ve şeffaflık ilkesine bağlı kalacağımızı tüm içtenliğimizle bir kez daha ifade ediyor, yaşananların bundan ibaret olduğunu kamuoyuna ilan ediyoruz.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106719)
29 Aralık 2023 Cuma 13:37
Tirilyonluk demişlerdi gözüm hiç tutmamıştı o iş insanını sosyal yardımlaşmada babacan feyzidir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106713)
29 Aralık 2023 Cuma 11:39
Fesih İstanbul da aday gösterilmeyince bu seferde Mesihliğini ilan eder bu cahil özgüveni oraya doğru gidiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106711)
29 Aralık 2023 Cuma 09:40
biraz garip bi haber olmuş, garip bi durum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106721)
29 Aralık 2023 Cuma 14:28
@Misafir Kullanıcı kendisi istanbul büyükşehir belediye başkanlığına aday deva partisinden
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106710)
29 Aralık 2023 Cuma 09:35
selahadin eyubbu mahalesinde var biş tane kent parkın yanında ne işe yarıyor bilen varmı?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106709)
29 Aralık 2023 Cuma 08:17
Mücahit bey tamamen birilerine yaranmak için bu açıklamayı yapmış...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106708)
29 Aralık 2023 Cuma 04:50
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz engellilere cep telefonu dağıttığınızda sadece çevrene verdiniz bunuda açıkla diğerleri ne oldu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106705)
29 Aralık 2023 Cuma 00:04
Sende oyunu akraban değil zeki merte verseydin. Hem oy vermeyip akraban çalış hemde hak iddia et... İyi iş valla
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106714)
29 Aralık 2023 Cuma 11:55
@Misafir Kullanıcı Hani oy satın almıyordu Mesih? Hepsi doğal oydu. Mesihten sosyal medyada satın aldığı yayıncıları sayesinde nefret etmiştim o asalaklar şimdi daha çok batırıyor mesihi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106704)
28 Aralık 2023 Perşembe 22:11
Böyle şeylerin peşine düşmeyin mücahit bey sosyal bir devlet var yakıştıramadım siyaset birçok şey vad edilir binde biri anca olur birazda öyle bak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106703)
28 Aralık 2023 Perşembe 21:24
Olay yargıya taşınmalı, ozellikle sosyal medyada fesih zeki mert in lehine yanlış haberler yayanlar, insanları hedef gösterenler de yargılanmali
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
27.04.2024
12:12
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde satılan yiyecek-içeceklerle ilgili yeni KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, lokanta ve kafelerde yüzde 8 KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV 20'ye yükseldi.
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın