KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Şehit yakınları işe alındı

3713 Terörle mücadele kanunun ek 1.maddesinde yapılan değişiklikle şehit olan veya çalışamayacak durumda olup malulen emekliye ayrılan geçici veya gönüllü köy korucularının varsa eşi yoksa çocuklarından biri yoksa kardeşlerinden biri devlet dairelerinde istihdamı sağlandı.

Şehit yakınları işe alındı
19 ARALIK 2007 ÇARŞAMBA 10:42
0
1799
0
AA aa
Daha önce bu kanundan sadece şehit olan er, erbaş ve kamu görevlilerinin ailelerinin yararlandığını belirten Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, bu kanunun çıkması için gerek Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının gerekse Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki şehit aileleri derneklerinin çok büyük gayretler gösterdiğini belirtti.
Sözen: “Çünkü şehit olan veya malulen emekli olan geçici köy korucularımızın aileleri devletimizin diğer şehit ailelerine tanıdığı bütün haklardan yararlanmaktaydı. Sadece işe yerleştirme konusundaki isteklerimiz şimdiye kadar yerine getirilmemişti. Çok basit bir kanun maddesinin değişikliğine bağlı olan bu durumumuz maalesef yıllarca hep mecliste ertelenmişti. Bu sene 3713 terörle mücadele kanunun ek 1. maddesinde yapılan basit bir değişiklikle sonunda şehit korucu ailelerimizin yüzü gülmüştü ve mağduriyetleri ortadan kaldırılmıştı. İlimizde 1985 yılından bu yana terörle mücadele esnasında 90 korucumuz şehit olmuş, 30 korucumuz da çatışmalarda yaralanarak malulen emekliye ayrılmıştır. Bu kanunla birlikte ilimizde 120 şehit veya malul korucu aileleri işe başvurmuştur. Bunlardan büyük çoğunluğunun dosyaları sonuçlanmış ve devletimizin çeşitli kurum ve kuruluşunda istihdamı sağlanmıştır. Bazı ailelerimizin başvuruları sonuçlanma aşmasındadır. Devlet büyüklerimiz bu kanunu çıkararak şehitleri arasında ayırım yapmadıklarını, şehit ailelerine her zaman bakmakla mükellef olduklarını bir kez daha göstermişlerdir” dedi.
Bingöl'de 120 kişinin bu kanun kapsamında işe girmesinin pek çok aileyi maddi açıdan rahatlattığını vurgulayan Sözen, bu kanunun çıkmasında emeği geçen herkese Bingöl'deki şehit aileleri adına teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.
 

 








BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.05.2025
22:17
Bingöl`de PKK`lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen silahsız ve sivil 33 asker, düzenlenen törenle anıldı.
24.05.2025
22:15
Bingöl`de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil şarampole devrildi. Kazada baba ölürken, eşi ve çocuğu yaralandı.
24.05.2025
22:14
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi yakalandı.
24.05.2025
22:13
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Bingöl'de bir şahıs, bir evin bahçesindeki masa üzerinde duran paraları çalıp kaçtı. Polis ekiplerince kısa sürede yakalanan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.05.2025
22:12
Bingöl`de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile ifadeye yönelik arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı.
23.05.2025
20:19
12 Bingölspor`dan sert mesaj: ‘Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!`
12 Bingölspor'dan sert mesaj: 'Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!'
Bingöl'ün simge kulübü 12 Bingölspor'un yönetimi, altyapı, stat ve bütçe taleplerinin karşılanmaması halinde görevi bırakacaklarını duyurdu. 'Bu şehir artık sessiz kalmamalı' diyen yönetim, iş dünyasına ve yetkililere açık çağrıda bulundu: 'Şimdi değilse ne zaman?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın