KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Şehitler törenine akın vardı

Bingöl-Elazığ karayolunda şehit edilen 33 asker için dün saat 10:00'da düzenlenen anma törenine akın vardı. 24 Mayıs 1993'te şehit edilen 33 askerin anma töreni Genç Caddesi'ndeki Şehitler Anıtı önünde yapıldı. Törende, şehit 33 er anılırken, PKK lanetlendi.

Şehitler törenine akın vardı
25 MAYIS 2006 PERŞEMBE 14:35
0
1971
0
AA aa
Şehitlerin anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, şehitler anısına 3 el saygı atışı yapıldı. Askerlerin taşıdığı dev bayrak ile alana gelmesi alkışlarla karşılandı.

 

Törene, Vali Yardımcısı Hayati Taşdan,  Garnizon Komutanı Tuğgeneral İshak Ceylan, Belediye Başkan Vekili İbrahim Gürsoy, askeri ve sivil yetkililer, 33 şehidin yakınları, Türkiye genelinde faaliyet gösteren Elazığ, Diyarbakır, Erzurum, Muş, Van, Iğdır, Ağrı, Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa, Hatay, İskenderun, Bursa, İstanbul ve Ankara Şehit Aileleri Derneklerinin yöneticileri ve Abdullah Öcalan'ın yargılandığı PKK Davası'nın müdahili Yıldız Hemşire ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törende konuşan Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç, son zamanlarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halkın terörden büyük zarar gördüğünü söyledi. “Terör çağımızda insanlığın en büyük ayıbıdır.” diyen Büyükburç, “Dün Türk, Kürt, Çerkez, Laz Çanakkale'de siperi savunurken şehit olmuş ve aynı toprağa gömülmüştür. Ancak bugün vatan savunmasında terör bataklığında can veriyoruz.” dedi.

 

Büyükburç, konuşmasına şu sözlerle son verdi. “Türk-Kürt sorunu diye bir şey yoktur. Etle tırnak birbirinden ayrılamaz. Türkle Kürt halkını birbirinden ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. 13 yıl önce PKK canilerinin haince öldürdüğü 33 mehmetçik bugün bu kutsal mekanda bizimledir.”

 

“Aziz şehitlerimizi asla unutmadık ve unutmayacağız.” sözleri ile törendeki konuşmasına başlayan Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞ-HAK) Başkanı Ziya Sözen, silahsız olarak birliklerine giderken şehit edilen 33 askeri asla unutmayacaklarını söyledi. Sözen,”Atalarımız Türküyle, Kürdüyle, her karışı kanla yoğrulmuş kutsal vatan hepimizindir.” dedi. 

 

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli dallardaki yarışmalarda birinci gelen öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, Şehitler Anıtı'nın önünden Kahrolsun PKK, Şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları eşliğinde, Hükümet Konağı'na kadar yürüyüş yapıldı. Burada durulan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından, bayraklar göndere çekildi.

 

Burada bir basın açıklaması yapan Bursa Şehit Aileleri Terör Mağdurları ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Yıldız Namdan (Yıldız hemşire), '' Bir gemimiz var, bu gemi batarsa birlikte batarız.'' dedi.

Türkiye'deki 30 ilin dernek başkanı adına törene katılan ve Abdullah Öcalan'ın yargılandığı PKK davasına şehit aileleri adına müdahil olarak bulunan Namdan (Yıldız hemşire), şehit edilen 33 askeri anmak için Bingöl'e geldiğini söyledi.

 

Türkiye toprakları üzerinde gözü olan yabancı güçlerin bölge halkını kullandığını dile getiren Namdan, sözde insan hakları savunucuların gönderme yaptı. Namdan, şunları söyledi:

''Yıllarca kardeşçe yaşayan bu toplumun öteki parçası, yani doğu ve güney doğulu kardeşlerimiz; acaba Türkiye topraklarında gözü olan dış güçler tarafından kullanıldıklarını biliyorlar mı? Demek henüz farkına varamadılar.

Farkına varsalardı onları birer canavar haline getiren terörist Apo'nun posterini alıp sokağa dökülmezlerdi.''

 

Türkiye'yi bir gemiye benzeten Namdan, geminin batması halinde doğu batı ayrımı yapılmadan bütün geminin batacağını hatırlattı. Konuşmasında halkı birlik ve beraberliğe davet eden Namdan, ''Biz buraya terörden büyük acı çeken aileler adına geldik. Sizlerle birlik olmaya geldik. Gelin hep birlikte tün dünyanın gözü üzerinde olan bu kutsal topraklarımıza

hep birlikte sahip çıkalım. Bir gemimiz var, bu gemi batarsa birlikte batarız. Bu gemiye hep birlikte sahip çıkalım'' uyarısında bulundu.

 

Tören, şehitlerin aziz hatıraları için tüm davetlilere verilen yemekle son buldu.




Bingöl Gazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.08.2026
03:45
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl`de peş peşe iki acı:
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP`de delegelik krizi! Akça`dan sert tepki
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl`de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl`de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın