KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Şehitler törenlerle anıldı

“Babam  terör örgütü tarafından şehit edildi” diyen şehit kızı Özlem Tan'ın “Okulda öğretmenim ‘baban ne iş yapıyor' diye sorduğunda gözlerim doluyor, cevap veremiyorum” sözleri salondakileri gözyaşlarına boğdu.

Şehitler törenlerle anıldı
19 MART 2007 PAZARTESİ 09:44
0
1312
0
AA aa
Bingöl'de, Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi. Bingöl Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törene Vali Vehbi Avuç, 49'ncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İshak Ceylan, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ümit Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, vali yardımcıları, kurum müdürleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesi Vali Avuç, Tugay Komutanı Ceylan ve Belediye Başkanı Ketenalp tarafından törene katılan şehit ailelerine kırmızı karanfiller dağıttı.
Tören, Anıta çelenk sunulmasının ardından şehit ailelerinin plaket çakmasıyla devam etti.
2006 yılı Temmuz ayından Bingöl'ün Genç İlçesinde PKK terör örgütü tarafından döşenen mayına basarak şehit olan Binbaşı Adil Karagözün babası İlyas Karagöz ve yakınları da Bingöl'deki şehitleri anma törenine katıldı. Adil Karagöz'ün babası ve diğer şehit yakınlarının anıta plaket çakması anında duygulu anlar yaşandı.
‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Hepimiz Türk'üz, hepimiz şehidiz' sloganlarının atıldığı törende Saygı atışının ardından Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen tarafından bir konuşma yapıldı.
BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, vatanın bölünmez bütünlüğü adına sayısız şehit verildiği belirterek, bölücü terör örgütlerinin hiçbir zaman emellerine ulaşmayacağını bildirdi. Sözen, ''Ülkemiz gerek coğrafi yapısı, gerekse zengin yeraltı ve yer üst zengin kaynakları ile birçok medeniyetin iştahını kabartmıştır. Tarih boyunca iştahı kabaran dış güçler ülkemiz üzerinde oyunlar oynamıştır. Bizi bölmeye çalışan bu güçler hiçbir zaman emellerine ulaşmayacaktır. Atalarımız, Türküyle Kürdüyle Çerkeziyle, her karışı kanla yoğrulmuş kutsal vatan topraklarının savunması için Malazgirt'te, Mohaç'ta, Çanakkale'de, Sakarya'da ve daha nice yerlerde kanlarını, canlarını vermiş şahadet şerbetini içmişlerdir. Bizlerde onların torunlarıyız. İnanıyoruz ki bir fani için şehitlik, erişilecek rütbelerin en yükseğidir. Vatan ve mukaddesat uğrunda şehit olanlar Allah katında peygamberlerden sonra en yüksek mertebeyi kazanan bahtiyarlardır. Biz onları, aramızdan ayrılmakla öldü sanıyoruz. Oysa onlar ölmüş değillerdir” diye konuştu.
“Şehit kızının konuşması ağlattı”
Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen töre, saat 13.30'da da Kültür Merkezi tiyatro salonunda devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda çeşitli konuşmalar yapıldı. Duyguların en fazla yoğunlaştığı an ise şehit köy korucusu Aziz Tan'ın kızı Özlem Tan'ın yaptığı duygu dolu konuşma sırasında oldu.
 “Babam şehit Aziz Tan 1993 yılında PKK terör örgütü tarafından şehit edildi” diyerek konuşmazına başlayan Özlem Tan'ın “Okulda öğretmenim ‘baban ne iş yapıyor' diye sorduğunda gözlerim doluyor, cevap veremiyorum” sözleri salondaki gözyaşlarına boğdu.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
29.07.2026
20:47
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Yüksek İrtifa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 4 bin 58 metre rakımlı Süphan Dağı tırmanışını başarıyla tamamladılar.
29.07.2026
20:46
Eğitim-Sen:
Eğitim-Sen: 'Güçlendirmeye Evet, Plansızlığa Hayır!'
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
29.07.2026
20:44
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Bingöl'de 10-12 yaş grubuna yönelik düzenli lig organizasyonlarının düzenlenmesi çağrısında bulunan Yeni Güveçlispor U12 Teknik Direktörü Kıtay; 'Altyapıya yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır' diyerek ilgili kurumların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın