KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2024 Salı
°C

Sendikalar 14 mart'ta iş bırakıyor

Emek Platformu Toplantısı sona erdi...

Sendikalar 14 mart`ta iş bırakıyor
10 MART 2008 PAZARTESİ 20:34
0
716
0
AA aa
Türk-İş'in çağrısı üzerine toplanan Emek Platformu'nun Başkanlar Kurulu bildirisinde, ''Emek Platformu Başkanlar Kurulu, hükümetin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile ilgili örgütlerimizin görüş ve önerilerini
dikkate almadığı, çalışanların koşulları ve ülke gerçekleriyle örtüşmediği sonucuna varmıştır'' denildi.

Bildiride, 14 Mart Cuma günü 10.00-12.00 saatleri arasında ''uyarı amaçlı çalışmama hakkı''nın kullanılacağı belirtildi.

Platformun Türk-İş genel merkezindeki toplantısının ardından Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Emek Platformu Başkanlar Kurulunun bildirisini açıkladı.

Bildiride, Emek Platformu Başkanlar Kurulunun, platformu oluşturan tüm kuruluşların katılımıyla bugün toplandığı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na ilişkin değerlendirmeler yapıldığı ve tasarıya karşı geliştirilecek tavrın belirlendiği kaydedildi.

Başkanlar Kurulunun, ''tasarının; çalışanlar, emekliler, dul ve yetimleri için ağır hak kayıplarına neden olduğu tespitini yaptığı, emeklilik ve sağlık alanında köklü değişiklikler yapan ve kazanılmış hakları geriye götüren tasarıyı sosyal devlet ilkesine aykırı olarak değerlendirdiği'' belirtilen bildiride, şöyle devam edildi:

''Emek Platformu Başkanlar Kurulu, hükümetin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile ilgili örgütlerimizin görüş ve önerilerini dikkate almadığı, çalışanların koşulları ve ülke gerçekleriyle örtüşmediği sonucuna varmıştır.

Emek Platformu Başkanlar Kurulu, bu tasarının yasalaşmaması kararına vararak, tasarıya karşı ortak eylem kararı almıştır.''

Bildiride, Başkanlar Kurulunun aldığı karar doğrultusunda yapılacak eylemler de sıralandı. Buna göre, 13 Mart Perşembe günü tüm illerde kitlesel basın açıklamaları yapılacak. 14 Mart Cuma günü de 10.00-12.00 saatleri arasında ''uyarı amaçlı çalışmama hakkı'' kullanılacak.

Bu uyarılara rağmen tasarı TBMM Genel Kurulunda bu haliyle görüşülmeye başlanırsa aynı gün Emek Platformu bileşenlerinin yöneticileri ve temsilcilerinin Ankara'da toplanarak tepkilerini TBMM'ye iletecekleri kaydedilen bildiride, ''Emek Platformu, gelişmeleri izleyecek ve gerektiğinde yeni değerlendirmeler yapmak üzere toplanacaktır'' denildi.

-''MESAJIMIZ İNŞALLAH YETERLİ OLUR''-

Kumlu, bildiriyi açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''uyarı amaçlı eylemin süresinin 2 saat olmasının son kararları olup olmadığını'' sorması üzerine Kumlu, ''Sonuç bildirisine yazdığımıza göre herhalde son kararımız. Bir saat mi olsun, yarım gün mü olsun, bir gün mü olsun diye herkes fikrini söyledi. Neticede 2 saat olarak kararlaştırdık'' dedi.

Bir başka gazetecinin, ''Bu, hükümete mesajlarınızın iletilmesi için yeterli mi sizce. Daha sonra temaslarınız olacak mı?'' sorusuna Kumlu, ''Elbette... Biz her zaman görüşmeden yanayız. Yeterli diye düşünüyoruz, inşallah yeterli olur. Olmazsa daha etkin eylem kararlarını almaya hazırız, platform temsilcileri olarak'' karşılığını verdi.

Kumlu, ''Platform sözcüsü belirlendi mi?'' sorusunu ise ''Şu anda benim. Onu daha sonra değerlendireceğiz'' diye yanıtladı.

Tüm eylemlere rağmen tasarının TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesi halinde nasıl davranacaklarının sorulması üzerine de Kumlu, ''Biz Emek Platformu bileşenleri, 17 teşkilat başkan ve yöneticileriyiz. Şu anda toplantıda görüşemediğimiz konularla ilgili benden bilgi almaya çalışmayın'' dedi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
20.05.2024
11:47
Bingöl`de ölmenin maliyeti kaç para?
Bingöl'de ölmenin maliyeti kaç para?
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, yaşamın her alanı gibi cenaze masraflarını da etkiledi. Bingöl'de bir cenazenin defin sırasından sonrasına uzanan masrafları ne kadar? İşte o detaylar ve taziyelerde bütçeleri zorlayan gelenekler…
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın