KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Sertifikalı paraşütçüler

Bingöl'de Yeni Turizm Alanlarının Kazandırılması Projesi kapsamında Yamaç Paraşütü kursuna katılan ilk kursiyerler sertifikalarını aldı.

Sertifikalı paraşütçüler
15 MAYIS 2019 ÇARŞAMBA 19:08
1
2653
0
AA aa

Bingöl'de Yeni Turizm Alanlarının Kazandırılması Projesi geçtiğimiz yıl Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanmış ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmişti.  Yamaç Paraşütü ile ilgili Bingöl Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Fırat Kalkınma Ajansının destekleriyle yürüttüğümüz “ Bingöl'e Yeni Turizm Alanları Kazandırılması “ projesi kapsamında verilen Yamaç Paraşütü kursunda kursiyerlerimiz ilk uçuşlarını tamamlayarak p2 belgelerini almaya hak kazandılar” ifadelerine yer verildi.

Projenin bütçesi 1 milyon 933 bin 864 TL olarak açıklanmıştı. Proje ile ilgili dönemin Belediye Başkanı Yücel Barakazi; “Amaç paraşütü için kalkış ve iniş yerleri belirlenecek, hava akımları ve yönleri tespit edilecek. Tespit edilen uçuş bölgeleri Türk Hava Kurumu ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu sitelerine eklenecek. Uçulacak yerlerin tespiti sonrası gerekli olan alan düzeltmeleri belediyemiz tarafından yapılacaktır. Ayrıca ilimizde yamaç paraşütü etkinliklerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla 10 günlük yamaç paraşütü kursu verilecektir. Mirzan ve Bahçelievler mevkiinde bulunan seyir terası turizm alanına kazandırılacak. Doğal alanın, ailelerin ve yöre halkının dinlenme ve eğlence ihtiyaçlarını karşılayacağı, öğrenci gruplarının açık havada doğal bir ortamda eğlence ve etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri farklılık arz eden ayrı bir mekân olarak turizme kazandırılacaktır. Seyir tepesinde yabancı turist çekmek amacıyla proje kapsamında bir adet kır evi yapılacaktır. Ayrıca Seyir tepesinin güvenliği sağlamak ve gece de kullanımını sağlamak için güvenlik kameraları takılacaktır.'' İfadelerini kullanmıştı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın