KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Ocak 2026 Cuma
°C

Sertifikalı paraşütçüler

Bingöl'de Yeni Turizm Alanlarının Kazandırılması Projesi kapsamında Yamaç Paraşütü kursuna katılan ilk kursiyerler sertifikalarını aldı.

Sertifikalı paraşütçüler
15 MAYIS 2019 ÇARŞAMBA 19:08
1
2381
0
AA aa

Bingöl'de Yeni Turizm Alanlarının Kazandırılması Projesi geçtiğimiz yıl Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanmış ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmişti.  Yamaç Paraşütü ile ilgili Bingöl Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Fırat Kalkınma Ajansının destekleriyle yürüttüğümüz “ Bingöl'e Yeni Turizm Alanları Kazandırılması “ projesi kapsamında verilen Yamaç Paraşütü kursunda kursiyerlerimiz ilk uçuşlarını tamamlayarak p2 belgelerini almaya hak kazandılar” ifadelerine yer verildi.

Projenin bütçesi 1 milyon 933 bin 864 TL olarak açıklanmıştı. Proje ile ilgili dönemin Belediye Başkanı Yücel Barakazi; “Amaç paraşütü için kalkış ve iniş yerleri belirlenecek, hava akımları ve yönleri tespit edilecek. Tespit edilen uçuş bölgeleri Türk Hava Kurumu ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu sitelerine eklenecek. Uçulacak yerlerin tespiti sonrası gerekli olan alan düzeltmeleri belediyemiz tarafından yapılacaktır. Ayrıca ilimizde yamaç paraşütü etkinliklerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla 10 günlük yamaç paraşütü kursu verilecektir. Mirzan ve Bahçelievler mevkiinde bulunan seyir terası turizm alanına kazandırılacak. Doğal alanın, ailelerin ve yöre halkının dinlenme ve eğlence ihtiyaçlarını karşılayacağı, öğrenci gruplarının açık havada doğal bir ortamda eğlence ve etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri farklılık arz eden ayrı bir mekân olarak turizme kazandırılacaktır. Seyir tepesinde yabancı turist çekmek amacıyla proje kapsamında bir adet kır evi yapılacaktır. Ayrıca Seyir tepesinin güvenliği sağlamak ve gece de kullanımını sağlamak için güvenlik kameraları takılacaktır.'' İfadelerini kullanmıştı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.01.2026
01:55
Taksilere yeni zorunluluk!
Taksilere yeni zorunluluk!
Kayıt dışılıkla mücadele ve belge düzenine uyumun artırılması amacıyla taksilerde yeni bir döneme giriliyor. Taksimetreye bağlantılı olarak bazı teknik özellikleri taşıyan 'taksi mali cihazı' kullanma zorunluluğu yolda. Ama uygulamanın Bingöl'ü kapsamayacağı öngörülüyor! Çünkü…
08.01.2026
23:16
Karlıova`da eğitime 1 gün ara verildi
Karlıova'da eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.
08.01.2026
23:02
Vali Usta`dan fedakâr öğretmene ve 4 öğrencisine ziyaret
Vali Usta'dan fedakâr öğretmene ve 4 öğrencisine ziyaret
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, sobanın başında köy okulunun sıcaklığını paylaştı, tek öğretmenli okulda 4 öğrenciye verilen özverili eğitime yakından tanıklık etti.
07.01.2026
10:59
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ile mücadelede altın satışlarına yeni kurallar getiriyor. Altın alım-satımlarında uygulanacak kurallarla takip daha sağlıklı hale gelecek. Sistemle birlikte hem kayıt dışı işlemlerin önlenmesi hem de sahte altınla mücadele hedefleniyor. Ödemeler yalnızca kredi kartı ve IBAN ile gerçekleştirilecek.
07.01.2026
10:17
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
3. Lig 2. Grup'ta ilk yarıyı 10 puan farkla lider tamamlayan 12 Bingölspor, transferlerle güçlenen kadrosu, verimli geçen kamp süreci ve Tahkim'den çıkan sevindirici kararların ardından ikinci yarıya Karaköprü deplasmanında 'devam' demeye hazırlanıyor.
07.01.2026
09:21
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde katılımcılara sağlanan yüzde 30'luk devlet katkısının yüzde 20'ye düşürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete'de yayımlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın