KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2026 Salı
°C

Sertifikalı paraşütçüler

Bingöl'de Yeni Turizm Alanlarının Kazandırılması Projesi kapsamında Yamaç Paraşütü kursuna katılan ilk kursiyerler sertifikalarını aldı.

Sertifikalı paraşütçüler
15 MAYIS 2019 ÇARŞAMBA 19:08
1
2538
0
AA aa

Bingöl'de Yeni Turizm Alanlarının Kazandırılması Projesi geçtiğimiz yıl Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanmış ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmişti.  Yamaç Paraşütü ile ilgili Bingöl Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Fırat Kalkınma Ajansının destekleriyle yürüttüğümüz “ Bingöl'e Yeni Turizm Alanları Kazandırılması “ projesi kapsamında verilen Yamaç Paraşütü kursunda kursiyerlerimiz ilk uçuşlarını tamamlayarak p2 belgelerini almaya hak kazandılar” ifadelerine yer verildi.

Projenin bütçesi 1 milyon 933 bin 864 TL olarak açıklanmıştı. Proje ile ilgili dönemin Belediye Başkanı Yücel Barakazi; “Amaç paraşütü için kalkış ve iniş yerleri belirlenecek, hava akımları ve yönleri tespit edilecek. Tespit edilen uçuş bölgeleri Türk Hava Kurumu ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu sitelerine eklenecek. Uçulacak yerlerin tespiti sonrası gerekli olan alan düzeltmeleri belediyemiz tarafından yapılacaktır. Ayrıca ilimizde yamaç paraşütü etkinliklerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla 10 günlük yamaç paraşütü kursu verilecektir. Mirzan ve Bahçelievler mevkiinde bulunan seyir terası turizm alanına kazandırılacak. Doğal alanın, ailelerin ve yöre halkının dinlenme ve eğlence ihtiyaçlarını karşılayacağı, öğrenci gruplarının açık havada doğal bir ortamda eğlence ve etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri farklılık arz eden ayrı bir mekân olarak turizme kazandırılacaktır. Seyir tepesinde yabancı turist çekmek amacıyla proje kapsamında bir adet kır evi yapılacaktır. Ayrıca Seyir tepesinin güvenliği sağlamak ve gece de kullanımını sağlamak için güvenlik kameraları takılacaktır.'' İfadelerini kullanmıştı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.04.2026
20:05
Ayan`dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Ayan'dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Öğrenci Koçu Hamza Ayan, YKS ve LGS'ye iki aydan daha az zaman kala sürecin 'bilgi öğrenme değil performans artırma dönemi' olduğunu belirterek, deneme sınavları, analiz ve motivasyonun başarıda belirleyici olduğuna dikkat çekti.
28.04.2026
19:43
HÜDA PAR`dan
HÜDA PAR'dan 'Ev Genci' Uyarısı: 6,5 Milyon Genç Risk Altında
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Türkiye'de sayıları 6,5 milyona ulaşan 'ev genci' sorununa dikkat çekerek istihdam yetersizliğinin gençleri sosyal hayattan uzaklaştırdığını belirtti. Emiroğlu, çözüm için eğitim ve istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
28.04.2026
19:23
Bingöl`de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de İl Trafik Komisyonu Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlar ele alınırken, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirilerek karara bağlandı.
27.04.2026
17:01
Bingöl`de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın