KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Sertifikalı paraşütçüler

Bingöl'de Yeni Turizm Alanlarının Kazandırılması Projesi kapsamında Yamaç Paraşütü kursuna katılan ilk kursiyerler sertifikalarını aldı.

Sertifikalı paraşütçüler
15 MAYIS 2019 ÇARŞAMBA 19:08
1
2658
0
AA aa

Bingöl'de Yeni Turizm Alanlarının Kazandırılması Projesi geçtiğimiz yıl Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanmış ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmişti.  Yamaç Paraşütü ile ilgili Bingöl Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Fırat Kalkınma Ajansının destekleriyle yürüttüğümüz “ Bingöl'e Yeni Turizm Alanları Kazandırılması “ projesi kapsamında verilen Yamaç Paraşütü kursunda kursiyerlerimiz ilk uçuşlarını tamamlayarak p2 belgelerini almaya hak kazandılar” ifadelerine yer verildi.

Projenin bütçesi 1 milyon 933 bin 864 TL olarak açıklanmıştı. Proje ile ilgili dönemin Belediye Başkanı Yücel Barakazi; “Amaç paraşütü için kalkış ve iniş yerleri belirlenecek, hava akımları ve yönleri tespit edilecek. Tespit edilen uçuş bölgeleri Türk Hava Kurumu ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu sitelerine eklenecek. Uçulacak yerlerin tespiti sonrası gerekli olan alan düzeltmeleri belediyemiz tarafından yapılacaktır. Ayrıca ilimizde yamaç paraşütü etkinliklerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla 10 günlük yamaç paraşütü kursu verilecektir. Mirzan ve Bahçelievler mevkiinde bulunan seyir terası turizm alanına kazandırılacak. Doğal alanın, ailelerin ve yöre halkının dinlenme ve eğlence ihtiyaçlarını karşılayacağı, öğrenci gruplarının açık havada doğal bir ortamda eğlence ve etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri farklılık arz eden ayrı bir mekân olarak turizme kazandırılacaktır. Seyir tepesinde yabancı turist çekmek amacıyla proje kapsamında bir adet kır evi yapılacaktır. Ayrıca Seyir tepesinin güvenliği sağlamak ve gece de kullanımını sağlamak için güvenlik kameraları takılacaktır.'' İfadelerini kullanmıştı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın