Türkiye Hentbol 1. ligi 5. grupta mücadele eden Bingöl Gençlik Spor Hentbol takımı, bu hafta grubun favori ekiplerinden Sivas Tarım Spor'la karşılaştı. Genç İlçe Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma 32-25 Bingöl Gençlik Spor Hentbol takımının üstünlüğüyle sonuçlandı.
Edinilen bilgiye göre, Bingöl Gençlik Spor Hentbol takımı, ligin 10'uncu haftasında grubun favori ekiplerinden Sivas Tarım Spor'la karşılaştı. Genç İlçe Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma Vali Vehbi Avuç, İlçe Kaymakamı, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı, genç ilçe Emniyet Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürü, çeşitli kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş tarafından izlendi. Maça hızlı başlayan Bingöl Gençlik Spor Hentbol takımı, karşılaşma boyunca üstünlüğünü korudu. Aldığı seyirci desteğiyle sahada şahlanan Bingöl Gençlik Spor Hentbol takımı, karşılaşmayı 32-25 üstünlükle tamamladı.
Aldıkları başarının kendileri için büyük bir önem taşıdığını aktaran takım antrenörleri Cevdet Küçükbilezikçi ve Murat Satık, bu başarıda en büyük payın seyirciye ait olduğunu vurguladı.
İlk defa ev sahibi olduklarının farkına vardıklarını söyleyen Küçükbilezikçi ve Satık; “İlk devre karşılaşmalarında ev sahipliğini Karlıova'da yapıyorduk. Sah ilçe merkezine uzak olduğu için yeterli seyirci desteğini göremiyorduk. Genç'te oynan bu karşılaşma da sayın valimizi, kurum amirlerimizi ve halkımızı gördük. Bu tablo sporcularımızı çok etkiledi. İlk defa seyirci desteğini görmüş olduk. Bu da sahaya olumlu yansıdı ve maç galibiyetle sonuçlandı. Umarız bu destek hep böyle devam eder” dediler.
Rakipleri Sivas Tarım Spor'un gurubun favori ekiplerinden olduğuna dikkat çeken Küçükbilezikçi ve Satık, şöyle devam etti. “Aldığımız bu galibiyetle kalitemizi ortaya koymuş olduk. İmkansızlıklar içinde yürüttüğümüz bu faaliyeti sonuna kadar sürdüreceğiz. Bizler inançla sahaya çıkıyoruz. Kendi yetiştirdiğimiz sporcularımızla Türkiye Hentbol 1. ligi 1. gruba yükselmeyi ve sporcularımıza gelecek kazandırmayı planlıyoruz. Bizler Bingöl'ün ve Bingöllünün bu takımı sahiplenmesini bekliyoruz. Alınacak destek bizlere değil, geleceğimiz olan bu gençlerimize yapılmış olacaktır”
Bingöl Gençlik Spor Hentbol takımının, önümüzdeki hafta Çorum Eti Spor'la Çorum'da karşılaşacağı öğrenildi.
BİNGÖL KENT HABER