KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Şubat 2026 Perşembe
°C

Sezer, 7 yılda 260 mahkûmu affetti

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER, göreve başladığı 16 Mayıs 2000 tarihinden 23 Mart 2007 tarihine kadar kendisine gönderilen 270 mahkûmun affedilmesiyle ilgili kararın 260'ını onayladı.

Sezer, 7 yılda 260 mahkûmu affetti
27 MART 2007 SALI 16:22
0
1384
0
AA aa
SEZER'in özgürlüğe kavuşturduğu mahkûmların çoğunluğunu, cezaevlerindeki açlık grevleri(!) sonrasında 'Wernicke Korsakoff' hastalığına yakalananlar oluşturuyor. Eski cumhurbaşkanlarından Kenan EVREN 27, Süleyman DEMİREL 100 mahkûmun cezaevinden çıkmasını sağlamıştı. Turgut ÖZAL da görevde kaldığı dört yıllık süre içinde 21 mahkûmu affetmişti. SEZER, af yetkisini, Anayasa'nın 104. maddesine göre, "Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek veya kaldırmak..." hükmü uyarınca kullandı.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan bilgilere göre, SEZER, AK Parti hükümeti döneminde 782 yasanın 725'ini inceleyerek yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderdi. Atamalar dışındaki işlere ilişkin 6 bin 337 Bakanlar Kurulu kararının 6 bin 330'unu, atamalara ilişkin 126 Bakanlar Kurulu kararının 106'sını, bin 506 vekalet tezkeresinin tümünü, 3 bin 719 müşterek kararnamenin 3 bin 219'unu onayladı. SEZER, aynı dönemde 54 yasa, 7'si atamalar dışında toplam 26 Bakanlar Kurulu kararı ile 459 ortak kararnameyi ise iade etti. Cumhurbaşkanlığı'na intikal eden 3 Bakanlar Kurulu kararı, 4 ortak kararname ise halen işlemde bulunurken, 37 ortak kararname ise geri alındı. SEZER, bu dönem içerisinde gelen 183 atamadan 162'sini onaylarken, 8'ini iade etti. Bunlardan 1 atama ise bekliyor. Sezer, 116 af kararından 107'sini imzalarken, 8 af kararını ise iade etti.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.02.2026
03:50
Bingöl Üniversitesi`nden Türkiye Geneli Na`t-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nden Türkiye Geneli Na't-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumunun Hicri 1500. yılı dolayısıyla Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerine yönelik ödüllü Na't-ı Şerif Yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihi 16 Mart 2026 olarak açıklandı.
19.02.2026
03:48
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Bingöl Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümü vatandaşların kullanımına açıldı. Tamamen yeniden düzenlenen alan, ücretsiz olarak hizmet verecek.
19.02.2026
03:47
'Okullarda Ramazan ruhunun yaşatılması kıymetli ve yerindedir'
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda Ramazan ayına yönelik farkındalık çalışmalarına destek verdiklerini açıkladı. Platform, söz konusu uygulamaların çocukların değer dünyasıyla buluşması açısından önemli olduğunu belirtti.
19.02.2026
03:41
Bingöl`de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl'de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl Merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim iş birliğiyle geçici istihdam sağlanacak. Başvurular 20 Şubat'ta sona eriyor. Kura çekimi 24 Şubat'ta!
19.02.2026
03:40
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Uyuşturucu ile mücadelenin gençleri ve geleceği koruma azmiyle kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
19.02.2026
03:39
Bingöl`de ilk teravih coşkusu
Bingöl'de ilk teravih coşkusu
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bingöl'de ilk teravih namazı eda edildi. Kent genelindeki camilerde saf tutan vatandaşlar, Ramazan'ın manevi atmosferini hep birlikte yaşadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın