KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2026 Cuma
°C

Sezer'e güven anketinin sonuçları

Yapılan anketler, göreve geldiği günden beri halktan giderek uzaklaşan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e kamu çalışanlarının verdiği desteğin yüzde 14.4'e kadar düştüğünü gösteriyor.

Sezer`e güven anketinin sonuçları
20 NİSAN 2006 PERŞEMBE 12:53
0
1403
0
AA aa
Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları'nın da askeri personel alım ilanlarını yayınlayan ve kamu çalışanlarının en çok ilgi gösterdiği “memurlar.net”te, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile ilgili bir anket düzenlendi.
İnternet üzerinden yapılan ankette, “Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu soruldu. Ankete 44 bin 474 kişi katılırken, yüzde 80.3 oranında Cumhurbaşkanı Sezer hakkında olumsuz cevap geldi. Sezer hakkında, ankete katılanların yüzde 34.8'i (15 bin 499 kişi) “Başarılı değil”, yüzde 34.2'si (15 bin 262 kişi) “taraflı davranıyor”, yüzde 11.3'ü (5 bin 48 kişi) ise “halka yabancı” diyerek olumsuz yönde oy kulandılar.
Sezer hakkında olumlu yönde cevap verenlerin oranı ise 14.4. Başarılı bulanların oranı yüzde 10.7'de (4 bin 763 kişi) kalırken, ankete katılanların yüzde 2.7'si (bin 209 kişi) “tarafsız biri”, yüzde 1'i (444 kişi) ise “Halkı ile iç içe” şeklinde cevap verdiler.
Ankete katılanların yüzde 3.1'i (bin 377 kişi) Cumhurbaşkanı Sezer'i ‘tam bir bürokrat olarak nitelendirirken, yüzde 2.2'si de (972 kişi), herhangi bir yorumda bulunmayarak, Sezer'e “başarı dilekleri”ni ilettiler.
ANKET BASKILAR SONUCU KALDIRILDI
Anket, sitede sadece 8 saate yakın süre yayınlanabildi. Bu sürenin sonunda, anket sonuçlarından rahatsız olan bazı çevrelerin yaptığı baskılar neticesinde sayfadan kaldırıldığı öğrenildi. Ancak, sonuçlar sitenin anket arşivinde yer alıyor. Sadece 8 saat gibi kısa bir süre yayınlanmasına rağmen, büyük ilgi gösterilen anketin yorum kısmında vatandaşlar şu görüşleri dile getirdiler:
Maalesef tarafsızlığını kaybetti
Adeta bir muhalefet partisinin görevini yapıyor
Ana muhalefet partisi CHP'ye taş çıkartıyor
Kendisini, hâlâ Anayasa Mahkemesi Başkanı zannediyor
(Vakit)
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
21.05.2026
17:08
Bingöl`de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Bingöl'de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
21.05.2026
17:01
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
16:53
Bingöl`de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde mayıs ayına rağmen yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorlu şartlarda mesai yapıyor.
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın