KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ekim 2026 Pazartesi

Shp: akp islamî hayatı dayatıyor

SHP Genel Saymanı Memet Yula, "Hacıbayram Camii'nde kadınlarımıza yönelik tavır, en gerici şeriat ülkelerindeki manzarayı çağrıştırıyor. Bu ilkelliği sorumlusu AKP zihniyetidir" dedi.

Shp: akp islamî hayatı dayatıyor
30 OCAK 2006 PAZARTESİ 15:29
0
1748
0
AA aa
SHP Genel Saymanı Memet Yula, son günlerde kadınların dini ibadetlerini yerine getirmeleri konusundaki tartışmaların iyi niyetli olmadığını belirterek, bu uygulamalarla İslamcı yaşam tarzının dayatıldığını ve doğallaştırılmak istendiğini öne sürdü.

Memet Yula'nın konu hakkındaki değerlendirmeleri şöyle: "Gerek Başbakan'ın danışmanının eşi ile ilgili olarak yapılan tartışmalar gerekse Ankara Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin dini ibadetlerini yerine getirmek isteyen kadınlarımıza yönelik tavrı yeni bir İslamcı salvonun başlatıldığını göstermektedir. İçki yasağı tartışmalarının hemen sonrasında geliştirilen bu yaklaşım, alıştıra alıştıra ve 'kansız bir biçimde' şeriata geçişin yöntemini oluşturmaktadır. Toplumsal dokuyu parçalamaya, laik yaşam biçimini deforme etmeye yönelik bu çabalar, birlikte yaşama mutabakatını yok etmektedir. Cumhuriyet, salt bir yönetim tercihi değildir, bu topraklarda farklı inançlara sahip insanlarımızın yaşam zeminini oluşturmaktadır. AKP bu zemini parçalıyor. Bunu yaparken de dine sığınıyor. Yurttaşlarımızın temel hassasiyetlerinden yararlanıyor ve AKP kendi gericiliğini dinsel ritüellerden yararlanarak meşrulaştırıyor.

SHP olarak yurttaşlarımızı ve basınımızı AKP'nin bu gizli ve tehlikeli yüzü açığa çıkarmaya, gerici yaşam biçimi dayatmalarına karşı mücadele etmeye davet ediyoruz."

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.10.2026
23:10
Bingöl`e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Bingöl'e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Meteoroloji'nin kuvvetli yağış nedeniyle sarı kodla uyardığı 13 il arasında Bingöl de yer aldı. Kentte pazartesi sabahı başlaması beklenen gök gürültülü sağanağın hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi, hava sıcaklıklarının ise 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
11.10.2026
23:09
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
2022 yılında kurulan ve bu yıl TFF U14 Gelişim Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Bingöl Sefa12 Spor Kulübü, kendi imkânlarıyla ortaya koyduğu başarıyla dikkat çekiyor. İlk dört maçını da kazanan Bingöl temsilcisi, grup lideri Iğdır'ı deplasmanda 2-3 mağlup ederek zirveye yerleşti. Şimdi hedef Türkiye finalleri… Ancak genç futbolcuların bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları var.
11.10.2026
23:08
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım`a kadar süre!
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım'a kadar süre!
Hazine ve Maliye Bakanlığının yeni düzenlemesiyle e-Tebligat sistemine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Sisteme dahil olması gerektiği halde henüz başvuru yapmayan belirli mükelleflerin 30 Kasım'a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
11.10.2026
23:05
Avrupa şampiyonları Bingöl`de yeni zaferlere hazırlanıyor
Avrupa şampiyonları Bingöl'de yeni zaferlere hazırlanıyor
İtalya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Elif Aday ve Zilan Atilla, Bingöl'de antrenmanlarını sürdürüyor. Dünya şampiyonu antrenör Eda Sayak eşliğinde çalışan sporcular, gözünü yeni uluslararası başarılara dikti.
11.10.2026
23:04
Bingöl`de odunluk yangı
Bingöl'de odunluk yangı
Bingöl merkezde bir odunlukta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
11.10.2026
23:03
Bingöl`den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı`nda
Bingöl'den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı'nda
Bingöl'ün Solhan ilçesinden Batman'a giden 38 lise öğrencisi, dört gün sürecek kültür kampında tarihi keşifler ve çeşitli etkinliklerle buluşacak. Gençler, Hasankeyf başta olmak üzere bölgenin önemli tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıyacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın