KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Temmuz 2026 Salı
°C

Sıcak havaya karşı uyardı!

Bingöl'de sıcak havaların her geçen gün arttığını belirten uzmanlar, sıcaklıklara karşı hipertansiyon, kalp, diyabet, astım gibi kronik hastalıkları olanların daha dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Sıcak havaya karşı uyardı!
02 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ 22:48
0
2436
0
AA aa

Bingöl Devlet Hastanesi'nde görevli Dahiliye Uzman Doktor Salih Gölcüklü, son günlerde yüksek sıcaklıklara maruz kalanlarda görülen sıcak yorgunluğunun birçok kişiyi etkilemeye başladığını belirtti.

Bingöl'de hava sıcaklığının 34 ila 37 derece olduğunu belirten Uzman Doktor Gölcüklü, özellikle saat 10.00 ile 14.00 arasında vatandaşların gerekmedikçe dışarı çıkmaması konusunda uyardı.

Doktor Gölcüklü, “Yaz sezonu genel olarak sıcaklıkların baş gösterdiği, havaların kurak geçtiği mevsimdir. Özellikle kronik hastalarımız için bu yaz dönemi çok büyük önem arz ediyor. Bu mevsimde yeterince sıvı almak gerekir, yaşlılara dikkat etmek gerekir. Özellikle saat 10.00 ile 14.00 arasında güneşe dikkat etmek gerekir. Bu saatler arasında güneşin etkileri görürüz. Bu saatler arasında gerekmedikçe dışarı olmamalarını öneriyoruz tabi ki. Şanları veya imkanları varsa eğer, klimalı bir ortamda vakit geçirebilirler, serin yerlerde zaman geçirsinler, bol sıvı alsınlar. Özellikle hastalarımızın bu havalarda sıcaktan etkilenme olasılıkları çok yüksek. Ciddi kalp ritim bozuklukları görebiliyoruz” şeklinde konuştu.

Sıcak havalarda özellikle temiz çeşme suyunu önerdiklerinin altını çizen Doktor Gölcüklü, “Vatandaşlarımıza daha çok çeşme suyu tavsiye ediyoruz aslında. İlla sıcak havalarda buzlu bir su olacak diye bir tercihimiz yok. Çeşmeden akan normal, kıvamında soğukluk derecesinde suyu içmek yeterli olacaktır” dedi.

Öte yandan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl'de hava sıcaklıklarının hafta boyunca artacağını, nem oranının ise yüzde 24'lerde olacağını açıkladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın