Sıcak havaya karşı uyardı!
Bingöl'de sıcak havaların her geçen gün arttığını belirten uzmanlar, sıcaklıklara karşı hipertansiyon, kalp, diyabet, astım gibi kronik hastalıkları olanların daha dikkatli olmalarını tavsiye etti.
02 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ 22:48 |
0 |
2478 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Bingöl Devlet Hastanesi'nde görevli Dahiliye Uzman Doktor Salih Gölcüklü, son günlerde yüksek sıcaklıklara maruz kalanlarda görülen sıcak yorgunluğunun birçok kişiyi etkilemeye başladığını belirtti.
Bingöl'de hava sıcaklığının 34 ila 37 derece olduğunu belirten Uzman Doktor Gölcüklü, özellikle saat 10.00 ile 14.00 arasında vatandaşların gerekmedikçe dışarı çıkmaması konusunda uyardı.
Doktor Gölcüklü, “Yaz sezonu genel olarak sıcaklıkların baş gösterdiği, havaların kurak geçtiği mevsimdir. Özellikle kronik hastalarımız için bu yaz dönemi çok büyük önem arz ediyor. Bu mevsimde yeterince sıvı almak gerekir, yaşlılara dikkat etmek gerekir. Özellikle saat 10.00 ile 14.00 arasında güneşe dikkat etmek gerekir. Bu saatler arasında güneşin etkileri görürüz. Bu saatler arasında gerekmedikçe dışarı olmamalarını öneriyoruz tabi ki. Şanları veya imkanları varsa eğer, klimalı bir ortamda vakit geçirebilirler, serin yerlerde zaman geçirsinler, bol sıvı alsınlar. Özellikle hastalarımızın bu havalarda sıcaktan etkilenme olasılıkları çok yüksek. Ciddi kalp ritim bozuklukları görebiliyoruz” şeklinde konuştu.
Sıcak havalarda özellikle temiz çeşme suyunu önerdiklerinin altını çizen Doktor Gölcüklü, “Vatandaşlarımıza daha çok çeşme suyu tavsiye ediyoruz aslında. İlla sıcak havalarda buzlu bir su olacak diye bir tercihimiz yok. Çeşmeden akan normal, kıvamında soğukluk derecesinde suyu içmek yeterli olacaktır” dedi.
Öte yandan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl'de hava sıcaklıklarının hafta boyunca artacağını, nem oranının ise yüzde 24'lerde olacağını açıkladı.
|
25.08.2026 03:06
 |
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa' |
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi. |
|
25.08.2026 03:05
 |
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı |
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi. |
|
25.08.2026 03:03
 |
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı |
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı. |
|
25.08.2026 03:01
 |
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan |
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek. |
|
25.08.2026 03:00
 |
FAST'ta limit yükseliyor |
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak. |
|
25.08.2026 02:59
 |
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi |
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek. |
|
|