KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Sıcak havaya karşı uyardı!

Bingöl'de sıcak havaların her geçen gün arttığını belirten uzmanlar, sıcaklıklara karşı hipertansiyon, kalp, diyabet, astım gibi kronik hastalıkları olanların daha dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Sıcak havaya karşı uyardı!
02 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ 22:48
0
2300
0
AA aa

Bingöl Devlet Hastanesi'nde görevli Dahiliye Uzman Doktor Salih Gölcüklü, son günlerde yüksek sıcaklıklara maruz kalanlarda görülen sıcak yorgunluğunun birçok kişiyi etkilemeye başladığını belirtti.

Bingöl'de hava sıcaklığının 34 ila 37 derece olduğunu belirten Uzman Doktor Gölcüklü, özellikle saat 10.00 ile 14.00 arasında vatandaşların gerekmedikçe dışarı çıkmaması konusunda uyardı.

Doktor Gölcüklü, “Yaz sezonu genel olarak sıcaklıkların baş gösterdiği, havaların kurak geçtiği mevsimdir. Özellikle kronik hastalarımız için bu yaz dönemi çok büyük önem arz ediyor. Bu mevsimde yeterince sıvı almak gerekir, yaşlılara dikkat etmek gerekir. Özellikle saat 10.00 ile 14.00 arasında güneşe dikkat etmek gerekir. Bu saatler arasında güneşin etkileri görürüz. Bu saatler arasında gerekmedikçe dışarı olmamalarını öneriyoruz tabi ki. Şanları veya imkanları varsa eğer, klimalı bir ortamda vakit geçirebilirler, serin yerlerde zaman geçirsinler, bol sıvı alsınlar. Özellikle hastalarımızın bu havalarda sıcaktan etkilenme olasılıkları çok yüksek. Ciddi kalp ritim bozuklukları görebiliyoruz” şeklinde konuştu.

Sıcak havalarda özellikle temiz çeşme suyunu önerdiklerinin altını çizen Doktor Gölcüklü, “Vatandaşlarımıza daha çok çeşme suyu tavsiye ediyoruz aslında. İlla sıcak havalarda buzlu bir su olacak diye bir tercihimiz yok. Çeşmeden akan normal, kıvamında soğukluk derecesinde suyu içmek yeterli olacaktır” dedi.

Öte yandan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl'de hava sıcaklıklarının hafta boyunca artacağını, nem oranının ise yüzde 24'lerde olacağını açıkladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
22.04.2026
11:04
ÖTV`siz araç düzenlemesi Resmî Gazete`de
ÖTV'siz araç düzenlemesi Resmî Gazete'de
Engeli olan bireylerin Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak araç alımına yönelik düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme, engelli bireylerin taşıt alımlarındaki istisna şartlarını ve kapsamını yeniden belirliyor.
22.04.2026
10:40
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu:
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu: 'Yatırımlar İçin Seferberlik İlan Edilmeli'
Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap, Bingöl ve çevresinin de yer aldığı Doğu Anadolu'nun zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, yatırımların Ege Bölgesi'nden ülke geneline yayılması için seferberlik çağrısı yaptı.
22.04.2026
10:32
Hak Sahipleri;
Hak Sahipleri; 'Bu Bir Ayrıcalık Değil, Gecikmiş Hak'
Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 36 hak sahibi kamuoyuna açıklama yaptı. Yaklaşık 10 yıldır çözüm beklediklerini belirten hak sahipleri, 6 kat imar düzenlemesinin mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın