KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Haziran 2026 Pazar
°C

Siyer sınavına yoğun ilgi

Peygamber Efendimiz (SAV)'in Kutlu Doğum'u münasebeti ile Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Türkiye genelinde düzenlediği umre ödüllü siyer yarışması Bingöl genelinde coşkulu bir hava içinde gerçekleşti.

Siyer sınavına yoğun ilgi
16 NİSAN 2012 PAZARTESİ 00:18
0
1925
0
AA aa

Bingöl'de Peygamber Sevdalıları Platformunun organize ettiği siyer yarışması platforma üye derneklerin ev sahipliğinde saat 10.00 başladı. Yazılı test sınavına Bingöl merkez ve ilçelerinde yaklaşık 3 bin kişinin katılımlıyla gerçekleşti. Katılımcıların ilköğretim, lise, üniversite öğrencileri ve genç yaşta olanlardan oluştuğu gözlemlendi. 

Sınav soruları kimine zor, kimine ise kolay geldi, ancak katılımcıların çoğunluğu yüksek puan beklediğini ifade etti. 

Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü İbrahim Dağılma, tüm yarışmacılara ve kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiklerini söyledi. 

Türkiye genelinde ilk 10'a girenlere umre ödüllü ile ödüllendirilecek. Bingöl merkez ve ilçelerde ilk üçe girenlere: altın, yarım altın ve çeyrek altın verilecek.

GENÇ'TE DE TER DÖKTÜLER

Genç'de faaliyetlerini sürdüren Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Genç Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği (Genç-Der), 'Umre Ödüllü Siyer Sınavı'nı yaptı. Sınavda 653 kişi ter döktü.

Genç-Der Yönetim Kurulu sınavla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: "Peygamber Sevdalıları Platformu bünyesinde 15 yaş altı ve 15 yaş üstü olmak üzere iki kategoride düzenlediğimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in hayatını konu olan 'Umre Ödüllü Siyer Sınavı'nı yaptık. Yaptığımız siyer sınavına toplam 850 kişi müracaat etti. Bu müracaatçılardan 653'ü sınava girdi. Sınav sonucunda ilçemizde her iki kategoride ilk 10 kişiye ödüllerini 28 Nisan 2012 tarihinde Genç Stadyumu yanında yapacağımız Kutlu doğum programında vereceğiz inşallah. Sınava müracaat eden ve de sınava girenlere tek tek teşekkür eder ve rabbimizin ecirlerini kat kat fazlasıyla vermesini dileriz. Ayrıca bu sınavın yapılmasında katkıları olan herkese teşekkür etmeyi kendimize borç biliriz."

87 YAŞINDAKİ DEDE KDSS'YE KATILDI

Karlıova ilçesinde düzenlenen KDSS yoğun katılımla gerçekleşirken sınava 87 yaşındaki Selehattin Akansu'nun katılması damgasını vurdu.

Karlıova Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen Karlıova lisesi ve Hüseyin Hüsnü Pekışık İlköğretim Okulunda yapıldı.Sınava yetişkinler kategorisinde 144 kişi, ilköğretim kategorisinde ise 604 kişi katıldı. 

KDSS'ye 87 yaşındaki Selahaddin Akansu'nun katılması damgasını vurdu. 87 yaşındaki Selehattin dedenin sınava katıldığını gören yarışmacılar duygulu anlar yaşadı. Sınavdan sonra İlke Haber Ajansı'na konuşan Selehattin dede, ödül peşinde olmadığını belirterek "Aslında fazla bilgim yok, sınava Hz Peygambere(sav) olan sevgimden dolayı katıldım." dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.06.2026
23:10
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK'nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken; Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
12.06.2026
21:00
Bingöl`e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
Bingöl'e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
2026 yılı KÖYDES ödenekleri açıklandı. Bingöl ve ilçelerine toplam 174 milyon 355 bin 330 TL kaynak ayrılırken, ödeneklerin yüzde 25'inin İl Özel İdaresi ortak alım giderleri için kesileceği bildirildi.
12.06.2026
20:21
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bingöl, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.
12.06.2026
20:19
Açıkbaş`a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Açıkbaş'a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de uzun yıllar sivil toplum alanında aktif rol üstlenen, toplumsal uzlaşıya sunduğu katkılarla tanınan ve geçtiğimiz yıl kanser tedavisi görürken vefat ederek kenti yasa boğan eski Bingöl Kent Konseyi eski başkanı merhum Orhan Açıkbaş, düzenlenen anlamlı bir programla anıldı.
12.06.2026
19:35
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Bingöl'de sosyal hizmetler kurumlarında koruma ve bakım altında bulunan öğrenciler arasında düzenlenen Hadis Ezberleme ve Şiir Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
12.06.2026
19:34
Bingöl Balı Üreticileri Birliği`nden Solhan Belediyesi`ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği'nden Solhan Belediyesi'ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği yönetimi, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı ziyaret ederek Bingöl balının geleceği, üreticilerin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları görüştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın