KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mayıs 2025 Pazar
°C

Şofbenler patlıyor

Bingöl genelinde etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle, evlerde su borularının donmasıyla birçok şofben patladı.

Şofbenler patlıyor
15 OCAK 2008 SALI 10:37
0
1391
0
AA aa
Edinilen bilgiye göre hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü Bingöl'de özellikle sobaları evlerde su boruları dondu, şofbenler patladı.
Şofben tesisatındaki su birikintilerinin donmasıyla yaşanan patlamalar, vatandaşlara ek külfet çıkartırken bu işten kar görenler beyaz eşya tamirat servisleri oldu.
Son günlerde etkisini arttıran dondurucu soğuklar nedeniyle yaşanan su donmaları ve şofben patlamaları sorununu ele alan Kent Haber ekibi, servislere giderek ilgililerle görüştü.
Yaşanan sorunların büyüklüğünü anlatan Beyaz eşya tamircisi Niyamet Koca, vatandaşlara bir takım önerilerde de bulundu.
Sıkıntıların en fazla sobalı evlerde yaşandığını belirten Koca, soğuk havalarda şofbenlerin kullanılmasının faydalı olacağını söyledi.
Son 1 hafta içinde sadece kendilerine gelen patlamış şofben sayısının 100 olduğuna dikkat çeken Koca: “Havaların sıcak olduğu dönemlerde kullanılan şofbenlerin borularında biriken sular, bu havalarda donuyor ve vatandaşlar duş ihtiyaçlarını gidermek için şofben açmak istediklerinde sıkıntı ortaya çıkıyor ve bizlere geliyorlar. Bu durum özellikle sobalı evlerde yaşanıyor. Çünkü sobalı evlerde genellikle mutfakta bulunan şofben, soğuk hava nedeniyle donuyor ve bu konuda yeterli bilgiye sahip olunmadığından gelişi güzel şofbenleri kullanmaya çalışılıyor ve haliyle patlamalar yaşanıyor. Son bir hafta içinde sadece bize yaklaşık 100 şofben onarıma geldi. Bu korkunç bir rakamdır. Bu havada şofbenlerin kullanılması kesinlikle sakıncalıdır. Suyu donan vatandaşların mutlaka şofbeninde sorun vardır. Şofbenlerin patlamaması için sıcak havayı beklemek lazım. Veya yetkili servisler bilgisi dâhilinde şofbenler kullanılmalı” şeklinde uyarıda bulundu.
Koca, hava sıcaklıklarının bu şekilde devam etmesi durumunda sıkıntıların da ardı arkasının kesilmeyeceğini sözlerine ekledi.
 

 

 

 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.05.2025
22:17
Bingöl`de PKK`lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen silahsız ve sivil 33 asker, düzenlenen törenle anıldı.
24.05.2025
22:15
Bingöl`de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil şarampole devrildi. Kazada baba ölürken, eşi ve çocuğu yaralandı.
24.05.2025
22:14
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi yakalandı.
24.05.2025
22:13
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Bingöl'de bir şahıs, bir evin bahçesindeki masa üzerinde duran paraları çalıp kaçtı. Polis ekiplerince kısa sürede yakalanan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.05.2025
22:12
Bingöl`de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile ifadeye yönelik arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı.
23.05.2025
20:19
12 Bingölspor`dan sert mesaj: ‘Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!`
12 Bingölspor'dan sert mesaj: 'Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!'
Bingöl'ün simge kulübü 12 Bingölspor'un yönetimi, altyapı, stat ve bütçe taleplerinin karşılanmaması halinde görevi bırakacaklarını duyurdu. 'Bu şehir artık sessiz kalmamalı' diyen yönetim, iş dünyasına ve yetkililere açık çağrıda bulundu: 'Şimdi değilse ne zaman?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın