KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Temmuz 2025 Pazar
°C

Sokak lambalarının faturası vatandaşa kesilecek

Bingöl'de kamu alanları dışında bulunan aydınlatma sistemlerinin devre dışı bırakılacağı veya kişiye özel sayaçlara bağlanacağını bildirdi.

Sokak lambalarının faturası vatandaşa kesilecek
05 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 23:50
0
1852
0
AA aa

Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden yapılan yazılı açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından aydınlatma yükümlülüğü ile görev ve sorumlulukların belirlenmesi için hazırlanan yönetmelik gereğince, kamunun dışında kalan ve kişilere özel aydınlatmalar için kullanılan armatürlerin devre dışı bırakılacağı veya kişiye özel sayaçlara bağlanacağı belirtildi.

Kamu dışındaki aydınlatmaların kırsal kesimde yoğunluk gösterdiği kaydedilen açıklamada, yönetmelik doğrultusunda yapılacak çalışma kapsamında özel amaçlı aydınlatma armatürlerinin şebeke ile irtibatı kesilerek abonelerin sayaçlarından geçecek şekilde tesis etmeleri gerektiğinin abonelere bilgilendirme yazısı ile gönderildiği ifade edildi.

İstenilen şekilde tesis edilmeyen armatürlerin köy muhtarları ile görüşülerek ilgili madde gereğince kamunun genel kullanım alanı kapmasındaki köy içerisinde uygun yerlerin tespiti durumunda mevcut köylerde kullanılacağı gibi diğer yerleşim yerlerinde de kullanılmak üzere söküleceği bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Dağıtım şirketimiz sorumluluğunda bulunan aydınlatma şebekesi sistemi ile ilgili olarak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca aydınlatma yükümlülüğü ile görev ve sorumlulukların belirlenmesi amacı ile hazırlanan aydınlatma yönetmeliğinin 'Dağıtım şirketi, dağıtım bölgesindeki yerleşim yerlerinde bulunan otoyollar hariç, kamunun genel kullanımına yönelik meydan, bulvar, cadde ve sokak aydınlatmasından ve bunlara ait gerekli aydınlatma sistemleri ve ölçüm sistemlerinin tesis edilmesinden sorumludur.' ilgili maddesi(Madde4) gereğince bu kapsam dışındaki özel aydınlatma amaçlı ve çoğunlukla kırsal kesimde bulunan kamunun genel kullanımı dışında kalan kişilere özel aydınlatmalar için kullanılan armatürlerin devre dışı bırakılması gerekmektedir. İlgili yönetmelik doğrultusunda yapılacak çalışma kapsamında özel amaçlı aydınlatma armatürlerinin şebekemizle irtibatı kesilerek abonelerimizin sayaçlarından geçecek şekilde tesis etmeleri gerektiği bilgilendirme yazımız ile ilgili abonelere tebliği edilmektedir. İstenilen şekilde tesis edilmeyen armatürler, köy muhtarları ile görüşülerek ilgili madde gereğince kamunun genel kullanım alanı kapsamında köy içerisinde uygun yerlerin tespiti durumunda mevcut köylerde kullanılacağı gibi diğer yerleşim erlerinde de kullanılmak üzere sökülecektir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
21:52
Başkan Tartar söz verdi
Başkan Tartar söz verdi
Bingöl'ün Genç ilçesini Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Rafting Türkiye Şampiyonası'nda başarıyla temsil ederek Türkiye 3.'sü olan Genç Murat Aslanları Rafting Takımı'na, Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'dan anlamlı bir destek geldi. Başkan Tartar, sporculara uluslararası standartlarda yeni bir rafting botu sözü verdi.
18.07.2025
21:33
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Bingöllü edebiyatçı, şair, yazar ve çevirmen Doç. Dr. Okan Alay, memleketi Bingöl'de düzenlenen söyleşi ve imza programında okurlarıyla bir araya geldi.
18.07.2025
17:57
Bingöl`de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de özel eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin diplomaları ve branşları titizlikle inceleniyor. Ayrıca Maliye, SGK, Emniyet ve Belediye ekiplerinden oluşan denetim grupları bu tür yerleri tespit ettiğinde hem kapatma hem de idari yaptırım uyguluyor.
18.07.2025
17:38
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Geçtiğimiz aylarda çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilen Bingöl Havalimanı PAT sahaları onarım ihalesinin Kasım yada Aralık ayında tekrardan yapılacağı öğrenildi.
18.07.2025
16:51
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl`de Negatif Algıyı Kırdık
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl'de Negatif Algıyı Kırdık
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan en kıymetli yatırımdır. Bingöl'de eğitim için özel sektör ve hayırseverlerle birlikte güçlü bir seferberlik başlattık' dedi.
18.07.2025
16:22
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl`de yarıştı
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl'de yarıştı
Ezanı güzel okuma bölge yarışmasının 20.'si bu yıl Bingöl İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın