KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Solhan'a kız öğrenci yurdu yapılacak

Solhan ilçesinde ortaöğretim okulunda okuyan kız öğrencilerine yönelik 300 kişilik yurt yapılacağı bildirildi.

Solhan`a kız öğrenci yurdu yapılacak
06 NİSAN 2012 CUMA 20:39
0
1694
0
AA aa

Konu ile ilgili açıklama yapan Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, ilçede ortaöğretim okulunda okuyan kız öğrencilerine yönelik 300 kişilik yurt yapılacağı ifade etti.

Solhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunulan ‘'Öğrenciler Yurt Sayesinde Okuyor'' adlı 300 kişilik Orta Öğretim Kız Yurdu Projesi uygun görüldü. Yurt yapımı için gerekli olan ödenek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca tahsis edildi.

Kız çocuklarının barınma sorunu nedeni ile orta öğretime devam edememelerinin ilçenin öncelikli sorunlarından biri olduğunu belirten Solhan İlçe Kaymakamı Şeref Aydı, projenin hayata geçmesi ile ilçenin genelinde kız çocuklarının önündeki en büyük engelin ortadan kalkacağını belirtti.

Kaymakam Aydın, Projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne sunulmasını öneren Solhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Vakıf Mütevelli Heyetine ve ayrıca projenin hazırlanmasına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunulması ve projenin kabul görmesine vesile olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Recep Tan'a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaymakam Aydın, “İlçemize bu önemli ve anlamlı hizmeti kazandıran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne de İlçemiz halkı adına müteşekkirim. Ayrıca Solhan halkının bu önemli hizmeti fazlasıyla hak ediyor. Yapılacak olan kız yurdun ilçemize hayırlı olmasını dilerim. 2012 yılı Mayıs- Haziran ayları içerisinde ihalesi yapılacak olan Orta öğretim Kız Yurdu binası yapımının aynı yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Yurt binası güvenlik tedbirleri de göz önünde bulundurularak YİBO sınırları içerisinde yapılması kararlaştırılmıştır” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın