KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

Son hasatlar toplanıyor

Domates, biber ve patlıcan üretimi yaparak geçimlerini sağlayan çiftçiler, tarlalarındaki ürünlerinin son hasadını yapıyor.

Son hasatlar toplanıyor
04 EKİM 2018 PERŞEMBE 18:07
1
2206
0
AA aa

Bölgede mayıs ayı itibariyle ekimi yapılan yerli sebzenin hasadında sona yaklaşıldı. Üretimi yapılan sebzelerden gelir elde eden çiftçiler, geçimlerini sağladıkları tarlalarındaki son ürünleri topluyorlar.

Muş'un birçok köyünde olduğu gibi merkeze bağlı Çöğürlü köyünde yerli sebze üretimiyle uğraşan aileler, kendilerine ait tarlalarında son hasadı yapıyor.

Üreticiler, bu yıl elde edilen ürünlerden iyi bir kazanç sağlayamadıklarını ifade ederek, tarladan 2 TL'ye çıkan ürünün sofraya ulaşıncaya kadar 5 TL'ye çıktığını kaydettiler. Çiftçilerin hiçbir kazanç elde edemediğinden yakınan üreticilerden Şahabettin Yeşilyayla, “Ağustos ayının başında biz hasada başladığımız zaman, domates piyasada biraz fazla olduğu için bir liradan verdik. Bir hafta sonrasında hastalıklar başladı. Elazığ, Bingöl ve Iğdır bölgelerinde çökmeler başlayınca, bir tek Muş tarafı kaldı. Burada da nemin az oluşundan dolayı pek çökme olmuyor. Burada da beyazsinek ve virüs dediğimiz bir hastalık yayıldı. Virüs yayıldıktan bir hafta sonra ürünlerin komplesini kuruttu zaten. Bu kapsamda piyasada sebze ve meyve eksikliği olunca domatesi biz 2 liraya hale vermeye başladık. Hal ise bizden aldığı ürünü 2,5 ile 3,5 arası satıyor. Ürün sofraya gelene kadar 4,5, 5 lirayı buluyor. Burada sadece aracı ve komisyoncular kazanıyor. Çiftçiye herhangi bir kar kalmıyor” diye konuştu.

 “Biz emek veriyoruz ama parayı oturanlar kazanıyor”

Ağabeyiyle birlikte kazanç elde edebilmek adına yerli sebze üretimi yapan üniversite öğrencisi Yusuf Yeşilyayla ise “Geçimimizi sağlayabilmek, para kazanabilmek ve üniversite harçlığımı çıkarabilmek adına sebze ekimi yaptık. Maalesef ektiğimiz ürünlerin yarısını hastalık vurdu. Biz zaten ekiyoruz, çabalıyoruz, ancak mazota, elektriğe, tohuma para harcıyoruz. Ürünlerimizi tarlamızdan bir liraya, 1,5 liraya çıkarıyoruz. Komisyoncular ise tarladan bu fiyata aldıkları ürünleri 4 ile 5 liraya veriyorlar. Bu iş böyle yürümüyor, para kazanamıyoruz. Biz emek veriyoruz, ama parayı oturanlar kazanıyor” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.03.2026
06:55
Bingöl Belediyesi Gazze`de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi Gazze'de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için 10 gün boyunca her gün Bin kişilik iftar yemeği verecek. Karar, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin ortak oyuyla kabul edildi.
10.03.2026
06:53
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Bingöl Üniversitesi ile Munzur Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı. Protokolle ortak araştırma projeleri ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
10.03.2026
06:51
Bingöl`de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
10.03.2026
06:49
Bingöl`de odunluk yangını panik yarattı
Bingöl'de odunluk yangını panik yarattı
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında odunlukta maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın