KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Sözen: 'Allah'a çok şükür o kaotik günler geride kaldı'

Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, 'Solhan ilçemiz bu kaotik olaylardan dolayı yıllarca terörle anılsa da terörle anılmayı hiç bir zaman hakketmedi. Allah'a çok şükür o kaotik günler geride kaldı' dedi.

Sözen: `Allah`a çok şükür o kaotik günler geride kaldı`
28 NİSAN 2020 SALI 13:21
10
3057
7
AA aa

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Bingöl'ün Solhan ilçesinde 27 Nisan 1991 yılında meydana gelen terör saldırısı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

90'lı yıllarda terörün cirit attığını ve kendilerine destek vermeyen köyleri, ilçeleri cezalandırdığını anımsatan Sözen, Solhan ilçesinin o yıllarda terörün karşısında olduğunu aktardı.

Sözen, “Bingöl'ün güzel ilçesi Solhan da teröre destek vermeyen, adeta devletinin yanında dim dik kaya gibi duran ilçelerimizden bir tanesi idi. Bu durumu içine sindiremeyen hain alçak terör örgütü ilçeyi, ilçe halkını cezalandırmayı kafasına koymuştu. 27 Nisan 1991 tarihinde tek amaçları gayeleri evlerinden, ailelerinden uzakta Solhan halkına hizmet etmek olan kamu görevlileri boş vakitlerinde bir araya gelerek çay içtikleri, sohbet ettikleri ilçenin tek sosyal alanı sayılan Memurlar Lokalinde akşam saatlerinde bir araya gelmişlerdi. Bir taraftan günlük yaşanan olayları değerlendiriyor, diğer taraftan sıcak sohbet eşliğinde sıcak çaylarını yudumluyorlardı.  Solhan'ın huzurunu bozmaya karar veren gözleri dönmüş hain alçak teröristler ilçe lokalini otomatik silahlarla taramaya başladılar. Silahlı saldırıda Kaymakam Ersin Ateş, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Türkseven, Orman Şefi Ahmet Yanen ve Orman Muhafaza Memuru Fevzi Kaplan Şehit olmuş, İlçe Hakimi Behçet Tufan Turan yaralanmıştı” dedi.

“Bu saldırı bütün Solhan halkına yapılmış bir saldırı olarak kabul edildi”

PKK terör örgütünün Solhan'ı cezalandırmak için bu saldırıyı yaptığını söyleyen Sözen, “PKK terör örgütü bu olayı yaparak hem devlerin birliğine, bütünlüğüne ve huzuruna kastetmek istemiş, hem de teröre destek vermeyen Solhan halkını cezalandırarak terörle anılmasını hedeflemişti. Bu saldırı sadece ilçenin yöneticilerine değil, bütün Solhan halkına yapılmış bir saldırı olarak kabul edildi. PKK Terör örgütü Solhan halkının bu saldırı İle teröre boyun eğmesini beklerken, Solhan halkı birliğine beraberliğine ve kardeşliğine sahip çıkarak adeta teröre meydan okudu. Şehitlerine ve Gazilerine sahip çıktı. Kendilerine hizmet için gelen ve PKK tarafından şehit ve gazi edilen Şehitlerini ve Gazilerini hiç unutmadı. Solhan halkı en az Şehit Aileleri ve Gazileri kadar üzüldü, acı çekti. PKK terör örgütü insanlıktan nasiplenmediğini, vatandaşa yapılan hizmetleri engelleme çabasında içinde olduğunu bir kez daha gösterdi.  Solhan halkı vefa örneği göstererek Şehitlerimizin ve Gazimizin isimlerini kamu binalarına, cadde ve sokaklara vererek yaşattı ve onlara sahip çıktı. Her yıl olayın yıl dönümünde Şehitler için anma programları düzenliyorlar, mevlitler okutup onları unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve asla unutturmayacaklarını ifade ediyorlar. Bu vesileler ile bu olayda Şehit olan Şehitlerimiz başta olmak üzere bütün Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bu olayda yaralanan Gazimiz  Behçet Tufan Turan başta olmak üzere bütün Gazilerimize sağlıklı huzurlu yıllar diliyorum. PKK terör örgütünü, destekçilerini bir kez daha lanetliyorum” şeklindeki açıklamalarda bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58134)
30 Nisan 2020 Perşembe 12:02
lailahe illallah vaziyete bak kimlere kalmışız kendini ifade edemeyen şahıslara kalmışız memleketin hali bu anlatmaya gerek yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58095)
29 Nisan 2020 Çarşamba 15:11
Sen de bi geride kalaydın kurtulaydık.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58067)
28 Nisan 2020 Salı 21:02
Misafir 58052 senin kuyruk acın var galiba sanada kalmıyacak......
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58066)
28 Nisan 2020 Salı 19:07
Baskanin aciklamasi Boluculuk yapanlarin hesabina gelmez rahatsiz oluyorlar olsunlar bir daha o karanlik gunleri rabim bizlere gostermesin dıyarbakir Annelerinden gitsinler ozur dilesinler ellerini opsunler yoksa Allahta onlari af etmez yillarca cocuklarimizi kandirip daga goturduler onlarin cocuklari amerika avrupadaki en iyi kolejlerde okuyorlar halk anladi diyarbakir Anneleri bu isi cozdu onlarin ellerinden opuyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58100)
29 Nisan 2020 Çarşamba 19:02
@Misafir Kullanıcı Bu ülkede Size kalsa herkes bölücü Bir siz varsiniz
Bingöl ufak yer kimse kimseyi kandirmasin menfaatiniz olmasa Bir dakika bile orda kalmasiniz
Kimsenin vatani savundugu yok yalan dolanla is olmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58052)
28 Nisan 2020 Salı 14:21
Gül gelecek ne ismin ne cismin kalacak. Bu devran böyle sürmez...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58101)
29 Nisan 2020 Çarşamba 19:03
@Misafir Kullanıcı Aynen öyledir kardes
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın