KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Sözün bittiği noktaya geldik

Has Parti Bingöl Merkez İlçe ve S.S 14 Nolu Ilıcalar Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Halil Kuyuldar, “Hükümetin izlediği sömürücü ekonomik politikalar sonucu minibüsçüler kooperatifi ve minibüs işletmecileri olarak sözün bittiği noktaya geldik” dedi.

Sözün bittiği noktaya geldik
02 ŞUBAT 2012 PERŞEMBE 18:02
0
1842
1
AA aa

Has Parti Bingöl Merkez İlçe ve S.S 14 Nolu Ilıcalar Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Kuyuldar, yaptığı açıklamayla hükümeti eleştirdi.

Hükümetin sömürücü ekonomik politikalar izlediğini iddia eden Kuyuldar, “Hükümetin izlediği sömürücü ekonomik politikalar sonucu minibüsçüler kooperatifi ve minibüs işletmecileri olarak sözün bittiği noktaya geldik. Ulaştırma bakanlığı 2010 yılında biz minibüs işletmecilerine 750 TL karşılığında Y belgesi alma zorunluluğu getirdi ve sözde 5 yıl geçerliliği olacaktı. Bizlerde mecburi olarak çoğumuz bu belgeleri belirlenen ücret karşılığında aldık. 2011 yılında bakanlık tekrar yeni bir yasa ile Y belgesi alan minibüs işletmecilerine bu sefer belgelerini, D4 belgesine çevirme zorunluluğu getirdi. Ayrıca Y belgesi almayanlar için de F1 belgesi aldırılıp D4 belgesine çevirtildi. Bu uygulamalar sonucunda 18 TL'lik olan sigorta ücretimiz, 2011 yılında çift sigortaya çevrildi. Bu sigortaların biri 320 TL, diğeri de 194 TL olarak belirlendi” dedi.

“Hükümet ne koparırsak kârdır anlayışı ile hareket ediyor”

Dünyanın en pahallı akaryakıtının Türkiye'de olduğunu vurgulayan Kuyuldar, “Ayrıca ulaştırma bölge müdürlüğüne 2011 sonu itibari ile D4 belgesi almak için araç başı 893 TL yatırdık. Ocak 2012'den itibaren bu ücret bin 590 TL'ye çıkartıldı. 28.02.2012 tarihinden sonra bu bedel 6 bin TL'ye çıkarılacak. Bir taraftan dünyanın en pahalı akaryakıtını bizlere reva gören bu hükümet, diğer taraftan da ne koparırsak kardır anlayışı ile hareket edip vatandaşı ve işletmecileri büyük sıkıntılara boğmaktadır. Yani kısacası tüm kamuoyunun anlayacağı şekilde, hükümetimiz sağ olsun bizi kibarca ve medeni bir şekilde soyuyor” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
murat varol (@Misafir_7884)
03 Şubat 2012 Cuma 10:53
siz 15 kişilik minibüse 30 kişi bindirirseniz o yolcuların bedduası tutar ve hükümette böyle alır sizden
26.01.2026
01:23
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia;
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia; '4 Aydır Malzeme Yok'
Dört aydır ortopedi malzemesi olmadığı için ameliyat olmadığını iddia eden vatandaş, sorumluluklardan şikayetçi olduğunu beyan ederken, asıl vahim iddia ise bir başka yorumcudan ihale sürecine dair geldi: '13 milyon daha düşük fiyat veren firmayı eleyip diğer yüksek fiyat veren firmaya ihaleyi vermeyi düşünüyorlar.'
26.01.2026
01:22
Hesarek`te talihsiz kaza!
Hesarek'te talihsiz kaza!
JAK timinin yaralıya hızla ulaşarak ilk güvenli müdahaleyi gerçekleştirmesinin ardından UMKE ekiplerine teslim edilen vatandaş, ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.01.2026
01:22
Üniversite öğrencilerine af geliyor!
Üniversite öğrencilerine af geliyor!
AK Parti tarafından hazırlanan 25 maddelik öğrenci affı düzenlemesinde sona gelindi. Yapılan çalışmaya göre af kapsamını sınırlı tutulacak. Düzenlemeden yalnızca lisans öğrencileri faydalanacak. Eğitimine ara veren kişiler, mazeretlerini resmi belgeyle ispatlamak zorunda olacak.
26.01.2026
01:11
Zorlu deplasmandan şampiyonluğa bir adım daha!
Zorlu deplasmandan şampiyonluğa bir adım daha!
Lider 12Bingölspor, Malatya Yeşilyurt deplasmanında hem sakatlıkla hem kırmızı kartla boğuştu ama üstün oyunuyla 1-0 kazanarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.
26.01.2026
01:11
Bingöl`de 163 kişiye iş fırsatı
Bingöl'de 163 kişiye iş fırsatı
Müftülük ve Kültür-Turizm'e alınacak katılımcılar, noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular bugün başlıyor.
26.01.2026
01:09
Bingöl`de İl Özel İdaresi Ekibine Dahreli Saldırı
Bingöl'de İl Özel İdaresi Ekibine Dahreli Saldırı
Saldırı sonrası iş makinesinin kullanılamaz hale geldiği, bu nedenle bölgede yol açma çalışmalarının durduğu öğrenildi. Yaşananlara tepki gösteren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Üçgül; 'Şimdi iş makinesi arızalı, yollar kapalı.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın