KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ekim 2026 Pazartesi

Ssk'lılara özelde diş tedavi imkânı

Sağlık Bakanlığı, diş tedavisi için aylarca sıra bekleyen SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'luların çilesine son verecek bir uygulama başlattı.

Ssk`lılara özelde diş tedavi imkânı
15 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE 13:59
0
855
0
AA aa
Bakanlık, Türk Dişhekimleri Birliği'nin (TDB) diş tedavisinde 8-9 ay sonrasına verilen randevuların önüne geçmeye yönelik hazırladığı teklife sıcak baktı. Bütün il sağlık müdürlüklerine talimat gönderen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bundan böyle özel diş merkezleri SSK'lılara açılana kadar köprü tedavisi ve protez yaptırmak isteyen hastaların özel laboratuvarlara sevk edilebileceğini açıkladı. Bu sayede ilk etapta protez ve köprü tedavisinde yaşanan yığılmanın önüne geçilmesi hedefleniyor. Maliye Bakanlığı ile sosyal güvenlik kuruluşlarına da bilgi amacıyla gönderilen genelge ile diş ağrısından muzdarip hastalara kısa sürede tedavi imkanı getirilmiş oldu. İleriki aşamada ise bütün ağız ve diş sağlığı merkezleri SSK'lıların her türlü diş tedavisini karşılayacak.

Sağlık Bakanı Akdağ, özel kurumların diş tedavisinde Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK'lılara açılması için kurulan heyetle dün toplantı yaptı. Yapılacak çalışmanın çerçevesini çizen Akdağ, konuyla ilgili rapor hazırlanmasını istedi. Sistemin hayata geçmesi için bakanlık ve TDB üyelerinden oluşan heyet, bir süre çalışmalara devam edecek.

Türkiye'de yaklaşık 20 bin diş hekimi bulunuyor. Ancak kamu hastanelerinde çalışanların sayısı 5 bin 500. Geri kalanlar özel kurumlarda çalışıyor. Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, kamuda çalışan diş hekimleri ile vatandaşın diş tedavisinin karşılanamayacağını vurguluyor. Türkiye'de toplam 17 bin diş tedavisi veren özel muayenehane olduğunu kaydeden Yıldırım, bunların SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'lulara açılmasıyla birlikte kuyruk çilesinin biteceğini söyledi. TDB Başkanı'na göre, kamuda çok az sayıda diş hekimi çalıştığı için hastaya 1 yıl sonrası için randevu veriliyor. Kamu hastanelerinde yılda 10 milyon tedavi yapılabiliyor. Ancak Türkiye nüfusunun ihtiyaç duyduğu tedavi sayısı 370 milyon. Yıldırım'a göre kamudaki diş hekimleri ile vatandaşın ihtiyaç duyduğu diş tedavisi ancak 37 yılda çözülebilir.

29 Nisan 2006'da yürürlüğe giren ‘2006 Yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Talimatı'na göre devlet memurları diş tedavisi için özel kurumlardan faydalanabiliyor. Ancak memurun özel kurumlara sevk edilebilmesi için kamu hastanesinde 90 gün içinde diş tedavisinin yapılamayacağının belgelenmesi gerekiyor. Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur'lular ise diş tedavisi için hastanelerin verdiği randevu tarihini beklemek zorunda kalıyor. Bütün kamu hastanelerinde diş polikliniği olmadığı için SSK'lılar, tedavi için bazen bir yıl bekleyebiliyor.

ZAMAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.10.2026
23:10
Bingöl`e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Bingöl'e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Meteoroloji'nin kuvvetli yağış nedeniyle sarı kodla uyardığı 13 il arasında Bingöl de yer aldı. Kentte pazartesi sabahı başlaması beklenen gök gürültülü sağanağın hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi, hava sıcaklıklarının ise 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
11.10.2026
23:09
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
2022 yılında kurulan ve bu yıl TFF U14 Gelişim Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Bingöl Sefa12 Spor Kulübü, kendi imkânlarıyla ortaya koyduğu başarıyla dikkat çekiyor. İlk dört maçını da kazanan Bingöl temsilcisi, grup lideri Iğdır'ı deplasmanda 2-3 mağlup ederek zirveye yerleşti. Şimdi hedef Türkiye finalleri… Ancak genç futbolcuların bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları var.
11.10.2026
23:08
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım`a kadar süre!
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım'a kadar süre!
Hazine ve Maliye Bakanlığının yeni düzenlemesiyle e-Tebligat sistemine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Sisteme dahil olması gerektiği halde henüz başvuru yapmayan belirli mükelleflerin 30 Kasım'a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
11.10.2026
23:05
Avrupa şampiyonları Bingöl`de yeni zaferlere hazırlanıyor
Avrupa şampiyonları Bingöl'de yeni zaferlere hazırlanıyor
İtalya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Elif Aday ve Zilan Atilla, Bingöl'de antrenmanlarını sürdürüyor. Dünya şampiyonu antrenör Eda Sayak eşliğinde çalışan sporcular, gözünü yeni uluslararası başarılara dikti.
11.10.2026
23:04
Bingöl`de odunluk yangı
Bingöl'de odunluk yangı
Bingöl merkezde bir odunlukta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
11.10.2026
23:03
Bingöl`den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı`nda
Bingöl'den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı'nda
Bingöl'ün Solhan ilçesinden Batman'a giden 38 lise öğrencisi, dört gün sürecek kültür kampında tarihi keşifler ve çeşitli etkinliklerle buluşacak. Gençler, Hasankeyf başta olmak üzere bölgenin önemli tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıyacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın