KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Stk'ların buzgan tepkisi!

Bingöl’de faaliyet gösteren 15 Sivil Toplum Kuruluşu Doç. Dr. Turan Buzgan’ın görevden alınmasına tepki gösterdiler.

Stk`ların buzgan tepkisi!
25 KASIM 2013 PAZARTESİ 00:34
0
4908
45
AA aa

Bingöl'de Aktif faaliyet yürüten dernek ve sendikalardan müteşekkil 15 Sivil toplum kuruluşu Doç. Dr. Turan Buzgan'ın görevden alınmasına tepki gösterip basın açıklaması yaptılar.

Turan Buzgan'ın görevden alınması büyük bir talihsizlik olduğu belirtilen açıklamada: “Bingöl'ün Bürokrat sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek denli azdır. Bizler Bingöllüler olarak şaşkınlık içindeyiz. Böyle bir yönetim anlayışını onaylamıyoruz. Yeter artık. Çalışan, didinen, çaba sarf eden insanları çarkların arasında eritme fikrinden vazgeçilmelidir. Fikri ve zikri bana uymuyor diye, kimseyi harcamayalım. Yönetici anlamında o kadar zengin değiliz. İşini layıkıyla yapan insan otursun işini yapmaya devam etsin. Yıllarca üvey evlat muamelesi yapılarak civar illere nazaran bir köy olmaktan çıkmayan Bingöl'ün geri kalmışlığının en büyük sebebi hiç kuşku yok ki bürokratik noktada güçsüz olmasıdır” denildi.

Yapılan yanlıştan geri dönülmesi çağrısında bulunulan açıklamada: “Yarı Doğrudan demokrasi ile yönetilen bir ülkede yaşıyor ve biliyoruz ki, böyle bir demokrasi yönetiminde; hizmet bürokrat ve halkın temsilcileri ile sağlanır. Bingöl halkının ülke genelinde rekor düzeyde destek verdiği hükümet ve seçilmişlerin bu teveccühe karşılığı bu mu olmalıydı? Sağlık alanında Türkiye genelinde ve Bingöl'de yaptığı çalışmalarla takdir toplayan bir bürokratımızın görevden alınması hiçte etik değildir ve bunun takipçisi olacağız. Kentimizde özellikle de bürokrat kesimde çalışan idarecilerin desteklenmesi ve görevlerinde kalmaları gerektiğini düşünüyoruz. Umuyor ve de diliyoruz ki bu yanlıştan kısa zamanda dönerler. Bir an önce Hemşerimiz Doç. Dr. Turan Buzgan ve onun gibi görevini iyi yapıp da dışlanan insanlarımızı görevlerine iade ederek sahip çıkarsınız.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya destek veren Sivil Toplum Kuruluşları şöyle:

1.Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği (TAVZ-DER)

2.Solhan Eğitim Bir Sen

3.Bingöl Esnaf ve Sanatkârları odaları Birliği (ESOB)

4.Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF)

5.Altın Işık Derneği

6.Yaşam İçin Sivil Toplum Derneği (YİSTOD)

7.Bingöl Güneşin Doğuşu Derneği

8.Solhan İlim Kültür Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Solhan-Der)

9.Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı

10.Bingöl Ortopedik Engeliler Derneği

11.Esnaf ve sanatkârlar Odası

12.Bingöl Çapakçur Spor Kulübü Derneği

13.Terziler Konfeksiyoncular Odası

14.Marangozlar ve Mobilyacılar Odası

15.Bakkallar ve Bayiler Odası 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
İhsan çelik (@Misafir_17318)
02 Aralık 2013 Pazartesi 00:32
Adam okumuş adam olmuş,binlerce adama baş olmuş.Turan beyi eleştiren yaptıklarını küçümseyen bir bingöllünün yabancı memlekette yabancılarca görevinden alınmasına alkış tutanlar bu yakışırmı bingöllüye ben turan beyi tanımam etmem hastalığım esnasında ne geçmiş ne şu anki vekillerin yapamadığı 3 aylık b.tomografi randevumu bir telefonuma arayıp 3 güne indirdi beni görmedi tanımadı beyler kaç bingöllüye bir hayrınız dokundu kaç yerde bingöl ismi sizinle şad oldu yakışırmı bu bingölümüze bingöllülüğümüze
turan bingöl (@Misafir_17289)
29 Kasım 2013 Cuma 23:04
Turan beyin klavyecileri bol maşallah. Turan bey kendi memleketlisine tepeden bakan biri başkalarına kul köle olan biri.. Tıpkı eski sağlık bakanına olduğu gibi.
NECMETTİN (@Misafir_17201)
26 Kasım 2013 Salı 13:16
Sivil toplum kuruluşların yazdıklarına katımamak mümkün değil destekliyorum, gerçekten yılardan beri işini iyi bilen, iyi yapan brokrattir Allah yardımcısı olsun, sonuna kadar destekliyoruz
barış ildan (@Misafir_17174)
25 Kasım 2013 Pazartesi 22:15
Seninle hep gurur duyduk adam gibi adamsın tşk hizmetlerin için
mert seçkin (@Misafir_17173)
25 Kasım 2013 Pazartesi 22:12
Allah bu memleket için taş taş üstüne koyandan razı olsun. Turan BUZGAN da memlekete hizmeti olmuş biri Allah yolunu açık etsin inş. memleketimize hizmetleri devam eder.
DOKTOR (@Misafir_17172)
25 Kasım 2013 Pazartesi 20:18
YEMİNLE ALEYHTE YAZANLAR TURAN BEY İN İYİĞİ OLAN İNSANLAR BUAYDIN GİBİ HÜSEYİN GİNİ NANKÖRLERNLAR NANKÖR BEN BUNALARIN CİĞERİNİ BİLİRİM
SEMRA ATAOĞLU (@Misafir_17171)
25 Kasım 2013 Pazartesi 20:15
ARKADAŞLAR VALLA TURAN BEY ÖNEMLİ BİR DEĞER OLMASA HAKKINDA BU KADAR DA YORUM YAPILMAZDI ALEYHTE YAZANALAR UNUTMASIN Kİ TURAN BEY BU İŞTEN GÜÇLENECEK ÇIKACAKTIR
DOKTOR (@Misafir_17170)
25 Kasım 2013 Pazartesi 20:11
Bir doktor olarak size tşk ediyorum gerçekten sağlık için yaptıklarınız ortada aleyhinize burda takma nic ile yazanaların da kim olduklarını adım gibi biliyorum bunu anlamak çok zor değil bunu zaten herkes biliyor özellikle görevden alınan arkadaşların yazıları o kadar net ki resmen adlarını yazmışlar. :)
YÜCEL BURULDAY (@Misafir_17169)
25 Kasım 2013 Pazartesi 20:07
sayın buzganı tanımam ama bizzat tanıyanlardan hep iyi şeyler duyduk. üzüldüm böyle olmamalıydı.
Ali can (@Misafir_17168)
25 Kasım 2013 Pazartesi 20:04
Anlamakta çok güçlük çekiyorum. Bunların derdini anlıyorum. Bu devlet değişti malesef bizler değişmedik.
Ne oluyoruz yahu ..Bir burokratın açığa alınması bu kadar buyutulmemeli. Bu memleket aylarca sussuz kaldı, yaz boyunca
Oksijen yerine toz yuttuk bu stk ların gıkı çıkmadı. Şimdi ne olduda hepiniz bu kadar adil ve hak yemez oldunuz ..
Kusura kalmayın sizin derdiniz başka ben çok iyi biliyorum.
Sizin derdiniz bir memurun ataması falan değil sizin detdiniz başka biz çok iyi biliyoruz hic merak etmeyin.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
31.08.2026
05:13
Bingöl`de 30 Ağustos Zafer Bayramı`nın 104. yıl dönümü kutlandı
Bingöl'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümü kutlandı
Bingöl'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Vali Cahit Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bülent Baykal ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Atatürk Büstü'ne çelenk sundu.
31.08.2026
05:12
Genç Murat Aslanları`ndan Şile`de çifte başarı
Genç Murat Aslanları'ndan Şile'de çifte başarı
İstanbul Şile'de düzenlenen ANALİG Türkiye Rafting Yarışları'nda Bingöl'ü temsil eden Genç Murat Aslanları Rafting Takımı, kadınlar ve mix kategorilerinde ikincilik elde etti. 31 takımın mücadele ettiği organizasyonda Bingöl ekibi erkekler kategorisini ise dördüncü sırada tamamladı.
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın