KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Su kesintilerine tepki!

Kış mevsiminde suların kesilmesine bir anlam veremediklerini vurgulayan vatandaşlar, Belediye yetkililerinin soruna ilgisiz kaldığını söyledi

Su kesintilerine tepki!
19 ŞUBAT 2007 PAZARTESİ 09:24
0
1490
0
AA aa
Son günlerde yaşanan su kesintileri, vatandaşların yoğun tepkisine neden oldu. Kış mevsiminde su kesintisinin yaşanmasına bir anlam veremediklerini kaydeden vatandaşlar, Belediyenin soruna karşı duyarsız kaldığını ileri sürdü.
Metan isale hattından istifade eden Yenimahalle sakinleri, akşam saatlerinde sularının akmadığını bu nedenle mağdur olduklarını bildirdi.
Suyun en fazla ihtiyaç duyulduğu saatlerde akmadığını ifade eden Yenimahalle sakinleri; “Akşam eve gittiğimizde suların akmadığını görüyoruz. İhtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Saat 18.00 sıralarında başlayan su kesintileri sabah saatlerine kadar devam ediyor. Kış ayında suların kesintisine bir anlam verememiş durumdayız. Yaz mevsiminde, ‘kaçak su kullanılıyor' diyorlar. Peki, kış mevsiminde ne oluyor? Günlerdir devam eden soruna ilgisiz kalan Belediye, ne anons yapıp kesintilerin olacağını bildiriyor nede sorunun neden kaynaklandığını belirtiyor. Başka ilde böyle bir sorun olduğunda Belediyeler halkı önceden haberdar ediyor ve tedbir almaları konusunda uyarıyor. Maalesef Bingöl'de halkın yaşayacağı sıkıntılar hafife alınıyor. Belediye yetkililerinin bu tür konularda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştular.
Konuyla ilgili görüşülen Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Afacan, sorunun, Metan isale hattındaki bir arızadan kaynaklandığını söyledi.
Arıza nedeniyle depoya yeteri kadar su gelmediğini, bu nedenle belirli saatlerde suları kestiklerini aktaran Afacan, arızanın giderilmesi için çalışmaların başlatıldığını ancak yoğun kar yağışı nedeniyle su kaynağına ulaşılamadığını ifade etti. Afacan, sorunun en kısa sürede giderilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın