KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Sürücü, bingöl üniversitesi'ne atandı

2003 yılında GAP Toprak-Su Kaynakları ve Tarımsal Araştırma Enstitüsüne Müdür olarak atanan Dr. Abdulkadir Sürücü, 8 yıllık görevin ardından resmen Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü'ne öğretim üyesi olarak atandı.

Sürücü, bingöl üniversitesi`ne atandı
31 OCAK 2011 PAZARTESİ 09:13
0
3134
1
AA aa

GAP Toprak-Su Kaynakları ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde bir basın toplantısı düzenleyen Abdulkadir Sürücü; "Görevim sırasında bana destek olan herkese teşekkür ederim. Herkesin hakkını helal etmesini umarak bende herkese hakkımı helal ediyorum" dedi.

Daha sonra sözlerine devam eden Sürücü; "GAP Toprak-Su Kaynakları ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, kamudaki memuriyet hayatıma mayıs 1992 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak başladım. Üniversite'de 10 yıl çalışıp yüksek lisans ve doktora çalışmalarımı tamamladıktan sonra, 2001 yılında Mülga Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Şanlıurfa Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne mühendis olarak naklen atandım. Enstitü laboratuarında çok güzel işlere imza atarak bir bucuk yıl kadar çalıştıktan sonra 20 Mayıs 2003 yılında aynı kuruma enstitü müdürü olarak atandım. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapanması ile beraber Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'ne bağlanan enstitünün müdürlüğüne devam ettim. 2007 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Şanlıurfa ilimizde bulunan GAP Eğitim ve Yayım ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Şanlıurfa Toprak ve Su Kaynakları kapanarak, Bakanlar Kurulu kararıyla iki kurum birleşerek yeniden yapılandırılan GAP Toprak-Su Kaynakları ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne yeniden enstitü müdürü olarak atandım. Kısa sürede her iki enstitünün birleşmesi sonucu oluşan olumsuzlukları bertaraf ederek, birlikten güç doğar ilkesinden hareketle oluşturmuş olduğumuz ekip ile yakalamış olduğumuz sinerji ile gece gündüz hafta içi, hafta sonu demeden yeri gelince kendi ailemizi ve çocuklarımızı ihmal ederek önceleri çöl diye tarif edebileceğimiz istasyonlarımızdaki arazilerimizi adeta bir vahaya dönüştürdük. Gündaş ve Tatlıca ve diğer istasyonlarımızdaki çalışmalarımız bunun delilidir. Enstitüde yürütülen proje sayısı, makale ve bildiri sayısı, eğitim, etkinlik düzenleme ve kaynakların verimli kullanılması bakımından enstitümüzü iyi bir yere getirdiğimize inanıyorum" diye konuştu.

2009 yılında 1. GAP Organik Tarım Kongresini yüksek bir katılımla gerçekleştirdiklerine ifade eden Sürücü, "Yine ülkemiz ve Suriye arasında yaşanan olumlu ikili ilişkiler çerçevesinde enstitümüz üzerine düşen görevi layığı ile yerine getirmiş, Türkiye'de bir çalıştay, Suriye'de pamuk hasadı konusunda tarla günü düzenlenmiş, karşılıklı ortak projeler geliştirilmiştir. Sadece 2010 yılında çiftçi eğitimlerinde rol oynayan STK, Ziraat Odaları ve Tarım İl Müdürlüğünde çalışan eğiticilere yönelik, 72 konuda eğitimler düzenlenmiştir. Çok kısa sürede çok iyi işler başardığımıza inanıyorum. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'da çalıştığım süre içinde çok güzel ve iyi insanlarla tanıştım. Çok iyi tecrübeler edindim. Benim en büyük kazancım bu oldu. Böylece gerek akademik ve gerek bürokraside çok güzel dostluklar ve tecrübe edindiğime inanıyorum. Müdürlüğe atanmam için imza atan bütün milletvekillerime; enstitü müdürlüğüm süresince enstitümüzün daha ileriye gitmesi açısından sürekli olarak bizi destekleyen başta Tarım ve Köy İşleri Bakanı Dr. M. Mehdi Eker'e, müsteşarına, müsteşar yardımcılarına ve hemşerimiz Dr. Ferhat Şelli'ye, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürüm Doç. Dr. Masuk Burak'a ve genel müdür yardımcılarımın hepsine özellikle hemşerim Dr. Müslüm Beyazgül'e diğer bütün TAGEM çalışanlarına; Şanlıurfa valimiz ve bütün kaymakamlarımıza ve bütün daire amirlerine; içerisinde 10 yıldan beri araştırma enstitümüzde beraber canla başla çalıştığımız bütün müdür yardımcılarıma, teknik, idari ve işçi personelime; görevim sırasında sürekli bana destek olan eşim, çocuklarım, akraba, dost ve bütün hemşerilerime ve adını zikredemediğim diğer dostlara çok çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Bundan sonraki hizmetine Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü'nde öğretim üyesi olarak devam edeceğini de vurgulayan Sürücü, "Müdürlük süresi içerisinde göstermiş olduğunuz ilgiye ve desteğe teşekkür ederim. Öyle inanıyorum ki bundan sonraki öğretim üyeliği sürecimde yine çok güzel işler başaracağıma olan inancımla; bundan sonra da ilişkilerimizin devam etmesi dileği ile hakkımı helal eder, sizlerinde hakkınızı helal etmenizi umar, herkese selam ve saygıları sunarım"
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
saltuk hartavi (@Misafir_1792)
01 Şubat 2011 Salı 15:47
Şanlıurfa bir brokratını kaybetti, Bingöl çok çalışkan ve dürüst bir brokrat kazandı. Dr. SÜRÜCÜ ye başarılar dilerim.
30.01.2026
03:29
Zirvede fırtına sürüyor! 12Bingölspor farkı açmanın peşinde
Zirvede fırtına sürüyor! 12Bingölspor farkı açmanın peşinde
TFF 3. Lig 2. Grup'ta liderliğini sürdüren 12Bingölspor, 19. hafta mücadelesinde grubun son sırasında yer alan Suvermez Kapadokyaspor'u Bingöl'de konuk edecek. Lider, bu karşılaşmadan da farklı bir galibiyetle ayrılarak puan ve averajını artırmayı hedefliyor.
30.01.2026
03:27
Meteoroloji`den Bingöl İçin Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl İçin Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl genelinde cuma günü itibariyle kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının beklendiğini duyurarak, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.
30.01.2026
03:25
Kafe ve restoranlarda masa ve servis ücretleri kaldırıldı
Kafe ve restoranlarda masa ve servis ücretleri kaldırıldı
Ticaret Bakanlığı'nın restoran ve kafelerde servis ve kuver ücretini yasaklayan yönetmelik değişikliği Resmî Gazete'de yayımlandı.
30.01.2026
03:25
Bingöl`de hasta gencin imdadına helikopter ambulansla yetiştiler
Bingöl'de hasta gencin imdadına helikopter ambulansla yetiştiler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Konakbaşı mezrasında rahatsızlanan 21 yaşındaki genç, olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle ambulans helikopterle Bingöl Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
30.01.2026
03:24
Taşeron Firmaların Kıdem Yüküne İlişkin Düzenleme Resmî Gazete`de Yayımlandı
Taşeron Firmaların Kıdem Yüküne İlişkin Düzenleme Resmî Gazete'de Yayımlandı
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO), 696 sayılı KHK kapsamında kadroya alınan işçiler nedeniyle alt işveren firmalara yüklenen kıdem tazminatı rücu işlemlerinin kaldırılmasına yönelik yasal düzenlemenin Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.
29.01.2026
16:51
Bingöl`de 20 Bin Su Sayacı Ücretsiz Değiştirilecek
Bingöl'de 20 Bin Su Sayacı Ücretsiz Değiştirilecek
Bingöl Belediyesi, ölçüm güvenilirliğini artırmak ve hatalı faturalandırmanın önüne geçmek amacıyla, kullanım süresi 10 yılını dolduran 20 bin su sayacını belediye bütçesinden karşılayarak ücretsiz olarak yenileyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın