KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Haziran 2026 Salı
°C

Sütaş'ın yem ihtiyacı karşılanacak!

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bahadır; Silajlık mısır ekim sahası ilimizde yatırıma başlamış olan Sütaş Süt Ürünleri A.Ş için de ayrı bir öneme sahip olacak. Çünkü firmanın çok ciddi bir kaba yem ihtiyacı olacağı görülmektedir dedi.

Sütaş`ın yem ihtiyacı karşılanacak!
01 TEMMUZ 2018 PAZAR 23:13
5
2973
1
AA aa

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile tarım paydaşlarının ortaklaşa yürüttüğü saha çalışmaları kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Burhan Bahadır, Garip köyünde ekimi gerçekleştirilen birinci ürün silajlık mısır, ikinci ürün silajlık mısır ve dane mısır tarlalarında incelemelerde bulundu.

Bingöl'ün yüzde 44'ünün tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını anımsatan Bahadır, yapılan çalışmalar sonucunda kentte kaba yem ihtiyacı açığının olduğunu söyledi.

Hayvan besiciliğinde yem ihtiyacının yüzde 70'lerde olduğunu belirten Bahadır; “Hayvan yetiştiriciliğinde maliyetin yüzde 60-70'i yem girdisidir. Bu nedenle kaba yeme dayalı hayvan besleme yapmayan işletmelerin karlılık oranları düşmektedir. Kaliteli kaba yem kaynakları deyince yem bitkileri ve silaj yemler akla gelmektedir. Gerek ekonomik yem kaynakları olmaları gerekse hayvanların sindirim fizyolojisi ve verimleri bakımından önemli işlevlere sahip olmalarından dolayı kaba yemler büyük önem arz etmektedir. İlimizde Söz konusu Sütaş yatırımı tamamlandığında, 6 bin 500 Baş Damızlık Süt Sığırı, 10 bin Baş Süt Yönlü Büyükbaş Hayvan (Sağmal), 5 bin Baş Et Yönlü Büyükbaş Hayvan, Günlük bin 63 Ton Kapasiteli Süt İşleme Tesisi, 50 Başlık Genomik Boğa Yetiştirme Merkezi, Yıllık 10 bin  Adet Embriyo Üretim Merkezi, Günlük 600 Ton Kapasiteli Yem Üretim Tesisi, Yıllık 3 bin Dekarlık Alanda Yem Bitkileri Yetiştiriciliği, Yıllık 23 bin Ton Kapasiteli Organomineral Gübre Üretim Tesisi ve Yıllık 39 bin MW Kapasiteli Elektrik (Biogaz) Üretim Tesisi ile tam kapasiteli olarak faaliyete geçecektir” diye konuştu.

“Yem Sütaş'ın ihtiyacını karşılayacak”

Silajlık mısırın Sütaş'ın yem ihtiyacını karşılayacağını da belirten Bahadır; “Bu kapasiteye ulaşıldığında; İlimiz genelinde doğrudan bin 60 kişi ve dolaylı olarak 10 bin kişiye işgücü istihdamı sağlanacaktır. Bununla birlikte, İlimiz ve Bölgemizde tarım ve hayvancılığın yanı sıra inşaat, nakliye, ambalaj ve yan sanayi sektörleri ile mesleki eğitim gibi birçok alandaki faaliyetleri ve diğer pozitif dinamikleri harekete geçirecektir. Günlük  bin 63 Ton Kapasiteli Süt İşleme Tesisi ile İlimizde 107 milyon TL değerinde bitkisel üretim hacmi ve yine İlimizde yıllık 3 bin  Dekarlık alanda Yem Bitkilerinin (Silajlık Mısır, Yonca, Fiğ, Korunga vb.) ekimi gerçekleştirilecek olup, bu da yıllardan beri atıl durumda olan tarım arazilerinin basınçlı sulama sistemleriyle (Damla Sulama, Yağmurlama Sulama vb.) en ekonomik şekilde değerlendirilmesine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Görüldüğü üzere, bugünkü bu alanda modern basınçlı sulama sistemiyle gerçekleştirilen silajlık mısır ekim sahası aynı zamanda ilimizde yatırıma başlamış olan SÜTAŞ Süt Ürünleri A.Ş için de ayrı bir öneme sahiptir. Çünkü firmanın çok ciddi bir kaba yem ihtiyacı olacağı görülmektedir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29698)
03 Temmuz 2018 Salı 13:28
sütaş çok harika bir yatırımdır allah devletimizden razı olsun...
01.06.2026
18:49
Bingöl Üniversitesi`nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edilirken, mezuniyet coşkusu kep atma seremonisiyle taçlandı.
01.06.2026
13:55
Aftor Küme Evleri`nde yangın paniği
Aftor Küme Evleri'nde yangın paniği
Bingöl merkez Aftor Küme Evleri mevkiinde bir evin bitişiğindeki odunlukta çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin eve sıçraması itfaiyenin müdahalesiyle engellenirken, dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.
01.06.2026
13:05
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Kurban Bayramı tatilinde Bingöllülerin yoğun ilgi gösterdiği Gülbahar Barajı çevresinde yaşanan eksiklikler, vatandaşların tepkisini beraberinde getirdi. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken alan için ağaçlandırma, kamelya, çeşme ve seyyar tuvalet talebi öne çıktı.
31.05.2026
18:04
Bingöl ESOB`un yeni başkanı belirlendi
Bingöl ESOB'un yeni başkanı belirlendi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) genel kurulunda başkanlık el değiştirdi. Üç adayın yarıştığı seçimde en fazla oyu alan Mesut Kurtaran, birliğin yeni başkanı oldu. Yılların başkanı Ali Bayram ise Şoförler Odası'nın ardından ESOB Başkanlığına da veda etti.
31.05.2026
18:02
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Kurban Bayramı tatili boyunca Bingöl ve çevresindeki kara yollarında meydana gelen çok sayıda trafik kazası, bayram sevincini gölgeledi. Kent merkezi, ilçe yolları ve çevre illerle bağlantılı güzergâhlarda yaşanan kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, toplam 39 kişi yaralandı.
31.05.2026
18:01
Bingöl`de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yağışlı hava, bağ ve bahçe ekimlerini geciktirdi. Her yıl mayıs ayında tamamlanan ekimler, bu yıl haziran ayına girilmesine rağmen birçok bölgede hâlâ yapılamadı. Toprağın yeterince kurumasını bekleyen çiftçiler, havaların ısınmasını umutla takip ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın