KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Temmuz 2026 Salı
°C

Sütaş'ın yem ihtiyacı karşılanacak!

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bahadır; Silajlık mısır ekim sahası ilimizde yatırıma başlamış olan Sütaş Süt Ürünleri A.Ş için de ayrı bir öneme sahip olacak. Çünkü firmanın çok ciddi bir kaba yem ihtiyacı olacağı görülmektedir dedi.

Sütaş`ın yem ihtiyacı karşılanacak!
01 TEMMUZ 2018 PAZAR 23:13
5
3063
1
AA aa

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile tarım paydaşlarının ortaklaşa yürüttüğü saha çalışmaları kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Burhan Bahadır, Garip köyünde ekimi gerçekleştirilen birinci ürün silajlık mısır, ikinci ürün silajlık mısır ve dane mısır tarlalarında incelemelerde bulundu.

Bingöl'ün yüzde 44'ünün tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını anımsatan Bahadır, yapılan çalışmalar sonucunda kentte kaba yem ihtiyacı açığının olduğunu söyledi.

Hayvan besiciliğinde yem ihtiyacının yüzde 70'lerde olduğunu belirten Bahadır; “Hayvan yetiştiriciliğinde maliyetin yüzde 60-70'i yem girdisidir. Bu nedenle kaba yeme dayalı hayvan besleme yapmayan işletmelerin karlılık oranları düşmektedir. Kaliteli kaba yem kaynakları deyince yem bitkileri ve silaj yemler akla gelmektedir. Gerek ekonomik yem kaynakları olmaları gerekse hayvanların sindirim fizyolojisi ve verimleri bakımından önemli işlevlere sahip olmalarından dolayı kaba yemler büyük önem arz etmektedir. İlimizde Söz konusu Sütaş yatırımı tamamlandığında, 6 bin 500 Baş Damızlık Süt Sığırı, 10 bin Baş Süt Yönlü Büyükbaş Hayvan (Sağmal), 5 bin Baş Et Yönlü Büyükbaş Hayvan, Günlük bin 63 Ton Kapasiteli Süt İşleme Tesisi, 50 Başlık Genomik Boğa Yetiştirme Merkezi, Yıllık 10 bin  Adet Embriyo Üretim Merkezi, Günlük 600 Ton Kapasiteli Yem Üretim Tesisi, Yıllık 3 bin Dekarlık Alanda Yem Bitkileri Yetiştiriciliği, Yıllık 23 bin Ton Kapasiteli Organomineral Gübre Üretim Tesisi ve Yıllık 39 bin MW Kapasiteli Elektrik (Biogaz) Üretim Tesisi ile tam kapasiteli olarak faaliyete geçecektir” diye konuştu.

“Yem Sütaş'ın ihtiyacını karşılayacak”

Silajlık mısırın Sütaş'ın yem ihtiyacını karşılayacağını da belirten Bahadır; “Bu kapasiteye ulaşıldığında; İlimiz genelinde doğrudan bin 60 kişi ve dolaylı olarak 10 bin kişiye işgücü istihdamı sağlanacaktır. Bununla birlikte, İlimiz ve Bölgemizde tarım ve hayvancılığın yanı sıra inşaat, nakliye, ambalaj ve yan sanayi sektörleri ile mesleki eğitim gibi birçok alandaki faaliyetleri ve diğer pozitif dinamikleri harekete geçirecektir. Günlük  bin 63 Ton Kapasiteli Süt İşleme Tesisi ile İlimizde 107 milyon TL değerinde bitkisel üretim hacmi ve yine İlimizde yıllık 3 bin  Dekarlık alanda Yem Bitkilerinin (Silajlık Mısır, Yonca, Fiğ, Korunga vb.) ekimi gerçekleştirilecek olup, bu da yıllardan beri atıl durumda olan tarım arazilerinin basınçlı sulama sistemleriyle (Damla Sulama, Yağmurlama Sulama vb.) en ekonomik şekilde değerlendirilmesine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Görüldüğü üzere, bugünkü bu alanda modern basınçlı sulama sistemiyle gerçekleştirilen silajlık mısır ekim sahası aynı zamanda ilimizde yatırıma başlamış olan SÜTAŞ Süt Ürünleri A.Ş için de ayrı bir öneme sahiptir. Çünkü firmanın çok ciddi bir kaba yem ihtiyacı olacağı görülmektedir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29698)
03 Temmuz 2018 Salı 13:28
sütaş çok harika bir yatırımdır allah devletimizden razı olsun...
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın