KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Suyla sigaradan kurtulmak mümkün

Çağın hastalığı olarak nitelenen ve akciğer kanserinin en büyük sebebi olarak gösterilen sigara kullanımının bırakılmasında suyun büyük önemi olduğu belirtildi.

Suyla sigaradan kurtulmak mümkün
12 ŞUBAT 2012 PAZAR 18:05
0
1569
0
AA aa

Uzmanlar, sigarayı bırakmak isteyenlerin disiplinli bir tedaviyi uygulaması gerektiğini belirterek, tiryakileri sigara isteği olduğunda sürekli su içmelerini istiyor.

Uzmanlar, sigara bırakmak için tiryakilerin disiplinli bir tedaviyi uygulamalarını isteyerek, “Hastalarımızı tedavi ederken çeşitli uyulacak esaslar koyuyoruz. Bunların ilki hastalarımızın el alışkanlıklarını değiştirmek suretiyle sigara adedini azaltmalarının öneriyoruz. Ayrıca günlük sigara isteğinde devamlı su içilmesinin tavsiye ediyoruz. Çünkü sigara içmemek huzursuzluk yapıyor su da bu huzursuzluğu giderip sigara içme arzusunu azaltmaktadır.” dedi.

Sigarayı bırakmak isteyenlerin mutlaka yemeklerden sonra diş fırçalaması gerektiğini belirten Dr. uzmanlar, “Ağız Ph'ının alkali olması durumunda sigara içilmektedir. Yemekten sonra diş fırçalamak bunun gideriyor. Sigarayı bırakmak isteyen insan mutlaka sigarayı bırakma hedefini belirlemeli. Günlük içilen sigara miktarını azaltmanın yanı sıra sigara markasını günlük değiştirmesi gerekir. Sigara ile ilgili tüm alışkanlıkların tersi yapılmalı. Mesela sağ el ile içiyorsa sol elle içmeli, sigara arzusu olduğunda çaydan hemen sonra değil 15 dakika sonra içmeli. Yani sigara içerken ne yapıyorsa alışkanlığın tam tersini yapmalı.” diye konuştu.

Uzmanlar, tiryakinin, toplulukla sigara içiliyorsa oradan ayrılıp düşünerek ve kendisini sorgulayarak sigara içmesini gerektiğini kaydederek, “Sigara tedavisinde başarının kendi arzusu ve isteğiyle geleceğinin bilincinde olması gerekli. Yakın çevresine sigarayı bıraktığını belirtmeli. Bunlara dikkat ederse sigarayı bırakması kolaylaşır. Ayrıca bir uzmana başvurarak destek alırsa daha kolay bırakabilir. Sigarayı bıraktırma merkezleri bunun için biçilmiş kaftan.” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.08.2025
04:03
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Kırsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan arıcılık sektörüne bilimsel ve stratejik katkılar sunmayı hedefleyen kongrede, disiplinlerarası oturumlar, poster sunumları ve çalıştaylar yer alacak.
15.08.2025
04:02
Bingöl`de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl'de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl-Elâzığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü hayatını kaybetti.
15.08.2025
04:00
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
08 Ağustos'ta başlayan başvurular 20 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, Bingöl Üniversitesi tarafından ilan edilecek.
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın