KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2025 Çarşamba
°C

Tablet'ler pazartesi günü okullara gönderilecek

Bingöl’ün de pilot illeri arasında bulunduğu tablet bilgisayarlar 30 Ocak 2012 Pazartesi günü okullara gönderilecek.

Tablet`ler pazartesi günü okullara gönderilecek
27 OCAK 2012 CUMA 19:48
0
2162
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı'nın merakla beklenen Fatih Projesi'nde son hazırlıklar da tamamlandı. Altyapı, akıllı tahtalar, içerik ve tablet bilgisayarlar olmak üzere 4 bölümden oluşan projenin en önemli ayağı olan tablet bilgisayarlar 30 Ocak'ta toplam 17 il ve 52 okula gönderilecek.

8.800 TABLET HAZIR

Bakanlığın açtığı ihalede, pilot uygulama olarak General Mobile 4 bin e-tab, Samsung ise 4.800 adet Galaxy Tab wifi tablet bilgisayarlarını hazırladı. Pilot uygulamada toplam 8.800 adet dağıtılacak tabletlerin 2.200'ü öğretmenlere verilecek. Ayrıca Mart ayında Milli Eğitim Bakanlığı'na toplam 5 bin adet benzer tablet bilgisayarlar da bazı hayırseverler tarafından hibe edilecek. Öğrencilere bedava dağıtılacak tablet bilgisayarlardan e-tab, piyasada 799 TL'ye, Samsun Galaxy Tab wifi ise 720 TL'ye satışa sunuluyor.

3G DESTEĞİ YOK

Tablet bilgisayarların öncüsü sayılan Apple üretimi Ipad'in en çok satılan ikinci modeli ise en az 1.512 TL. Bu fark da, Fatih Projesi'nde öğrencilere dağıtılacak bilgisayarların sadece kablosuz internet yani wifi destekli olmasından kaynaklanıyor. Öğrenciler 3G desteğinden yoksun olan bilgisayarlarından internete sadece okul, ev ve kablosuz internet olan yerlerde erişebilecek.

‘HARIL HARIL ÇALIŞTIK'

Projede son 500 adet tablet bilgisayarı dün tamamlayan General Mobile şirketi, Vatan gazetesi'ne üretim alanını gösterdi. 8 günde toplam 4 bin adet e-tab hazırladıklarını belirten General Mobile Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, süreci şöyle anlattı:”Son 8 günde Fatih Projesi için toplam 4 bin e-tab'i Tayland, Japonya ve Güney Kore'den gelen parçalarıyla montajlayıp yazılımlarını hazırlamak için harıl harıl çalıştık. İstanbul merkezimizdeki montajlamada ve yazılım kısmında 35 mühendis ve 85 de teknisyen çalıştı. Bütün hazırlıklar tamamlandı. Tablet bilgisayarlar akıllı tahtalarla entegre olacak. Ayrıca öğretmenlerin de tablet bilgisayarı olacak. Öğretmenler dersi dinlemeyen ve tablet bilgisayarları ile uğraşan öğrencilerin sistemini kendi tabletlerindeki veya akıllı tahtalardaki yönetici yazılımlarıyla kesebilecek. E-tab'lerde her dersin online kitabı da olacak. Derslerin içeriği interaktif ortamda öğrencilere sunulacak. ABD, İngiltere, Hindistan, Tayland, Güney Kore ve Singapur bile aynı projeyi bize bakıp uygulayacak.”

PİLOT UYGULAMA 17 İLDE

8.800 tablet bilgisayar, Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, Kayseri, Karaman, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Uşak ve Yozgat'taki 52 okula dağıtılacak.

SAMSUNG GALAXY TAB WİFİ

- İşletim sistemi: Android 3.1 Honeycomb

- Harddisk: 16GB

- Ekran Boyutu : 10.1

- Ekran Çözünürlüğü : 1280 x 800 pixel

- RAM : 1 GB

- Çalışma Süresi : 9 saat

- Bağlantılar : wifi

- Ağırlık: 618 gram

- Kamera: 3 Megapiksel

GENERAL MOBİLE E-TAB

- İşletim sistemi: Android 2.3.4 Gingerbread

- Harddisk:16GB

- Ekran Boyutu : 8,9

- Ekran Çözünürlüğü : 1280x768 piksel

- RAM : 512MB

- Çalışma Süresi : 6 saat

- Bağlantılar : Wifi

- Ağırlık: 550 gram

- Kamera: 1.3 Megapixel

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2025
20:11
Bakanlık, hız sınırı aşımında yüzde 10 toleransının kalkacağını yalanladı!
Bakanlık, hız sınırı aşımında yüzde 10 toleransının kalkacağını yalanladı!
Yeni karayolları trafik kanunuyla hız sınırı aşımında uygulanan yüzde 10 toleransın kaldırılacağı söyleniyordu. İçişleri Bakanlığı gündem yaratan iddiaya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasına göre yüzde 10 tolerans kalkmayacak.
15.10.2025
19:47
Bingöl`de ruhsatsız silah ve tüfekler ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ve tüfekler ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada ruhsatsız silah ve tüfekler ele geçirildi. Toplam 3 şahıs hakkında ise adli işlemelere başlandığı aktarıldı.
15.10.2025
19:20
Arıkan:
Arıkan: 'Depreme hazır bir Bingöl oluşturacağız'
Deprem Master Planı Çalıştayı'nda konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'İlk Deprem Master Planı'nı hazırlayan illerden biri olacağız ve bu plan kapsamında şehrimizi depreme hazırlayacağız. Hep birlikte depreme hazır bir Bingöl oluşturacağız.'
15.10.2025
19:03
15 bin öğretmen atamasında takvim belli oldu
15 bin öğretmen atamasında takvim belli oldu
15 bin sözleşmeli öğretmen istihdamı kapsamındaki tercih başvuruları, 17- 21 Kasım 2025 tarihleri arasında alınacak olup, atamalar 24 Kasım 2025 tarihinde yapılacak.
15.10.2025
13:54
5G için nefesler tutuldu! 63 Milyon kişi yeni cihaz almak zorunda kalacak...
5G için nefesler tutuldu! 63 Milyon kişi yeni cihaz almak zorunda kalacak...
Operatörler yarın düzenlenecek 5G ihalesini beklerken cep telefonu 5G ile uyumlu olmayan ve bu özelliği kullanmak isteyen 63 milyon abone telefonlarını değiştirmek zorunda kalacak.
15.10.2025
13:49
11 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
11 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Karlıova İlçesi'nde toplamda 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şüpheli şahıs yakalanarak Elâzığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın