KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Nisan 2026 Çarşamba
°C

'Tanıkların ifadeleri çelişkili'

Almanya'da 9 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan yangının sebebiyle ilgili yeni açıklamalar...

`Tanıkların ifadeleri çelişkili`
05 MART 2008 ÇARŞAMBA 11:07
0
1049
0
AA aa
Almanya'nın Ludwigshafen kentinde yaklaşık 1 ay önce çıkan ve 9 Türk'ün hayatını kaybettiği yangının, yabancı düşmanlığından kaynaklanan bir olay ya da kundaklama olmadığı tahmin ediliyor.

Yangının sebebini araştırmakla görevlendirilen Frankenthal Savcısı Lothar Liebig, bugün düzenlediği basın toplantısında, olay yerinde yanıcı madde izine rastlanmadığını belirterek, ''Yangın büyük olasılıkla yabancı düşmanı ya da kundaklama olayı değil'' dedi.

Yangının teknik arıza nedeniyle çıkmış olması ihtimalinin de bulunmadığını ifade eden Liebig, yangının başladığı belirlenen bodrum katındaki tahta merdivenlerin bulunduğu yerde elektrik tesisatı bulunmadığına işaret etti.

Liebig, yangının bodrum katındaki merdivenlerde tahta merdivenlerin içten içe yanmasıyla başlamış, en az 15 dakika, en fazla 3 saat bu şekilde ateşin içten içe sürmüş olabileceğini kaydederek, bodrum kapısının açılmasıyla bodruma dolan bolca oksijenle alevlerin bir anda parlayarak, kısa sürede tahta merdivenleri sardığını ifade etti.

Yangının, giriş katındaki pusette başladığı iddialarının doğru olmadığını, binanın kundaklandığı yönünde kendilerine ulaşan mektubun da sahte olduğunun belirlendiğini söyleyen Liebig, binanın giriş katında bir kişinin yangın çıkartmaya çalıştığını söyleyen Aylin ve Bedriye adlı kızların ifadelerinin de çelişkili olduğunu belirtti.

Bu konuda kendileriyle konuşan psikoloğun tespitlerinin de kendisine ulaştığını kaydeden Liebig, ''Binada yangın çıkartmaya çalışan birisini gördüklerini söyleyen kızlar bu ifadelerinde kalmadılar'' şeklinde konuştu.

Psikoloğun, kızların son verdikleri ifadelerin doğru olduğuna inandığını bildiren Liebig, kızların ilk başta, bu olayın neden kendilerinin başına geldiği sorusuna yanıt ararken bir kundakçının varlığına inandıklarının tahmin edildiğini söyledi.

Kızların bu olaydan etkilendikleri için çelişkili ifadeler vermelerinin normal olduğunu, kızlardan daha küçük olanının son ifadesinde ''Adamın yangın çıkarttığına inandım'' şeklinde konuştuğunu kaydeden Liebig, kızların başka kişiler tarafından bu şekilde konuşmaları için yönlendirildiklerine ise inanmadıklarını vurguladı.

Liebig ayrıca, Türkiye'den gelen uzmanların ayrı bir araştırma yapmadıklarını, sadece kendi yaptıkları araştırmalara kısıtlama getirilmeden iştirak ettiklerini ve araştırmaların sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
22.04.2026
11:04
ÖTV`siz araç düzenlemesi Resmî Gazete`de
ÖTV'siz araç düzenlemesi Resmî Gazete'de
Engeli olan bireylerin Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak araç alımına yönelik düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme, engelli bireylerin taşıt alımlarındaki istisna şartlarını ve kapsamını yeniden belirliyor.
22.04.2026
10:40
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu:
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu: 'Yatırımlar İçin Seferberlik İlan Edilmeli'
Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap, Bingöl ve çevresinin de yer aldığı Doğu Anadolu'nun zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, yatırımların Ege Bölgesi'nden ülke geneline yayılması için seferberlik çağrısı yaptı.
22.04.2026
10:32
Hak Sahipleri;
Hak Sahipleri; 'Bu Bir Ayrıcalık Değil, Gecikmiş Hak'
Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 36 hak sahibi kamuoyuna açıklama yaptı. Yaklaşık 10 yıldır çözüm beklediklerini belirten hak sahipleri, 6 kat imar düzenlemesinin mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu vurguladı.
22.04.2026
09:53
Bingöllü Çiftçilere Yabancı Ot ve Hastalık Riski Uyarısı
Bingöllü Çiftçilere Yabancı Ot ve Hastalık Riski Uyarısı
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, son dönemde etkili olan yoğun yağışların ardından hububat ekili alanlarda yabancı ot artışı ve kök boğazı çürüklüğü riskine karşı üreticilere herbisit ve fungisit uygulamalarını zamanında yapmaları çağrısında bulundu.
21.04.2026
20:19
Bingöl Belediyesi`nden plaka soruşturması!
Bingöl Belediyesi'nden plaka soruşturması!
Kamuoyuna yansıyan 'Taksi Plakası' konusunda 31 Mart'ta başlatılan süreçle ilgili tüm detayları paylaşan Bingöl Belediyesi, usule aykırı işlem şüphesiyle başlatılan idari ve adli sürecin devam ettiğini, ilgili personelin de görevden alındığını bildirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın