KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Şubat 2026 Perşembe
°C

Tarih yazacaksınız

Yunanistan karşısında son yılların en çarpıcı sonucunu alan A Milli Takım'ı devre arasında Fatih Terim'in konuşmaları ateşledi

Tarih yazacaksınız
26 MART 2007 PAZARTESİ 09:15
0
1034
0
AA aa
Fatih Terim, soyunma odasında, "İkinci yarıda tarih yazacaksınız. Bunun için gerekli güç de, yürek de sizlerde var" dedi 

Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Yunanistan'ı farklı yenen A Milli Takım'da devre arası soyunma odasında yaşananlar tarihi zaferde büyük rol oynadı.
Günlerce taktik ağırlıklı toplantılarda Yunanistan'ı tüm detaylarıyla futbolcularına anlatan ve kendilerini bekleyen zorlu atmosferden çıkmak için önce inanmaları gerektiğini hatırlatan Teknik Direktör Fatih Terim'in, ilk yarı biter bitmez yaptığı kısa konuşma tüm oyuncuları ateşledi.
Terim, soyunma odasına girer girmez, kapıyı kapattı ve yüksek sesle, "Birazdan ikinci yarıya çıkacaksınız ve tarih yazacaksınız. Bunu yapmaya hem yüreğiniz, hem de gücünüz var. Yeter ki ilk on dakikayı sıfır hatayla geçelim. Göreceksiniz maç bitiminde tarihi bir skor elde edeceğiz. Sizlere güveniyorum" diye bağırdı.

'İnancımız tamdı'

Karşılaşma sonrası Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte stadın başka bir odasında stres atan tecrübeli hoca, "Yunanistan'ı biliyorduk. Onlar da bizi biliyor. Önemli olan, hem ilk, hem de ikinci yarıda ilk on dakikayı atlatmaktı. Yediğimiz gol tamamen bireysel bir hatadan kaynaklandı. Ama umudumuzu hiç kaybetmedik. Çünkü inanmıştık, gücümüz vardı. Rakibimizi farklı yenerek grupta büyük bir avantaj sağladık. Şimdi sıra Norveç'te. Ayaklarımız yere basıyor, basacak da. Bu maçı da aldığımız takdirde, ki kazanmak için çıkacağız, final kapısını aralarız. Kalan maçlarımızda fire vermeden finallere lider gitmek istiyoruz. Bu çocuklar bunu başaracaklardır. İnandığımız zaman yapamayacağımız şey yok. Her rakibi geçebiliriz. Bunu Atina'da kanıtladık" ifadelerini kullandı.

haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.02.2026
03:50
Bingöl Üniversitesi`nden Türkiye Geneli Na`t-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nden Türkiye Geneli Na't-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumunun Hicri 1500. yılı dolayısıyla Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerine yönelik ödüllü Na't-ı Şerif Yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihi 16 Mart 2026 olarak açıklandı.
19.02.2026
03:48
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Bingöl Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümü vatandaşların kullanımına açıldı. Tamamen yeniden düzenlenen alan, ücretsiz olarak hizmet verecek.
19.02.2026
03:47
'Okullarda Ramazan ruhunun yaşatılması kıymetli ve yerindedir'
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda Ramazan ayına yönelik farkındalık çalışmalarına destek verdiklerini açıkladı. Platform, söz konusu uygulamaların çocukların değer dünyasıyla buluşması açısından önemli olduğunu belirtti.
19.02.2026
03:41
Bingöl`de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl'de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl Merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim iş birliğiyle geçici istihdam sağlanacak. Başvurular 20 Şubat'ta sona eriyor. Kura çekimi 24 Şubat'ta!
19.02.2026
03:40
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Uyuşturucu ile mücadelenin gençleri ve geleceği koruma azmiyle kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
19.02.2026
03:39
Bingöl`de ilk teravih coşkusu
Bingöl'de ilk teravih coşkusu
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bingöl'de ilk teravih namazı eda edildi. Kent genelindeki camilerde saf tutan vatandaşlar, Ramazan'ın manevi atmosferini hep birlikte yaşadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın