KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Mayıs 2026 Pazar
°C

Tarım, hayvan sevki konusunda uyardı!

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Trakya'ya yapılacak hayvan sevki konusunda besicileri uyardı.

Tarım, hayvan sevki konusunda uyardı!
02 NİSAN 2019 SALI 18:04
0
2039
0
AA aa

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Trakya'ya yapılacak hayvan sevki konusunda besicileri uyardı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

“İlimizden İstanbul'un Avrupa yakası da dahil olmak üzere Trakya Bölgesine yapılacak canlı hayvan sevklerinde yerine getirilmesi gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Söz konusu şartların yerine getirilmesi halinde Trakya'ya canlı hayvan sevkleri için izin verilecektir. Trakya bölgesine Hayvan sevklerinde dikkat edilecek hususlar şunlardır;

1.Trakya'ya hayvan sevk edecek yetiştiricilerin sevk tarihinden en az 4 (dört) ay öncesinden bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerimize müracaatta bulunması gerekmektedir.

2.Trakya'ya sevk edilecek hayvanlar doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş olacak ya da müracaat tarihinden en az 3 (üç) ay öncesinden itibaren işletmede bulunacaktır.

3. Trakya'ya sevk edilecek hayvanlar izole edilecek olup, izolasyon uygulanacak işletmenin çiftlikteki/köydeki diğer işletmelerden ve hayvanlardan yeterince uzak olmasına dikkat edilecek.

4.İzolasyon alınan hayvanlar izolasyon süresince başka hayvanlarla kesinlikle temas ettirilmemelidir. Hayvanlar izolasyon uygulanan işletmeden çıkarılmamalıdır.

5. İzolasyon alınan hayvanların bulunduğu işletmeye hayvanların bakımından sorumlu kişiler ve yetkili Veteriner Hekimlerin dışında kimse alınmamalıdır.

6.Hayvanların sevkinin yapılacağı işletmenin 10 (on) km. Çevresinde en az 3 (üç) aydır şap hastalığı görülmemiş olacaktır.

7.Sevk edilecek hayvanlar sevk tarihinden önceki 30 (otuz) gün süreyle karantina altında tutulacaktır.

8.Karantina işleminin tüm sorumlulukları yetiştiriciye ait olacaktır.

9.Karantina süresince bütün hayvanlar şap hastalığı etkeni yönünden teste tabi tutulacaklardır.

10.Test ücretleri hayvan sahipleri tarafından karşılanacaktır.

11.Test sonucunda şap hastalığının etkeni tespit edilen hayvanların sevkine izin verilmeyecektir.

12.Sevki yapılacak hayvanların sevk gününde şap hastalığı yönünden herhangi bir belirtisi olmayacaktır.

13.Hayvanlar bulundukları işletmeden yüklemenin yapılacağı yere nakledilirken şap hastalığına maruz kalmamış olacaklardır.

Kurban Bayramı nedeniyle Trakya bölgesine hayvan sevki yapacak yetiştiricilerin mağduriyet yaşamamaları adına yukarıda yazılı kurallara titizlikle uymaları, ayrıntılı bilgi için bağlı bulundukları İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri önemle duyurulur” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.05.2026
18:04
Bingöl ESOB`un yeni başkanı belirlendi
Bingöl ESOB'un yeni başkanı belirlendi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) genel kurulunda başkanlık el değiştirdi. Üç adayın yarıştığı seçimde en fazla oyu alan Mesut Kurtaran, birliğin yeni başkanı oldu. Yılların başkanı Ali Bayram ise Şoförler Odası'nın ardından ESOB Başkanlığına da veda etti.
31.05.2026
18:02
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Kurban Bayramı tatili boyunca Bingöl ve çevresindeki kara yollarında meydana gelen çok sayıda trafik kazası, bayram sevincini gölgeledi. Kent merkezi, ilçe yolları ve çevre illerle bağlantılı güzergâhlarda yaşanan kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, toplam 39 kişi yaralandı.
31.05.2026
18:01
Bingöl`de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yağışlı hava, bağ ve bahçe ekimlerini geciktirdi. Her yıl mayıs ayında tamamlanan ekimler, bu yıl haziran ayına girilmesine rağmen birçok bölgede hâlâ yapılamadı. Toprağın yeterince kurumasını bekleyen çiftçiler, havaların ısınmasını umutla takip ediyor.
31.05.2026
17:59
Akaryakıtta indirim geliyor! Bingöl`de fiyatlar ne olacak?
Akaryakıtta indirim geliyor! Bingöl'de fiyatlar ne olacak?
Akaryakıt fiyatlarında bir kez daha değişiklik yaşanıyor. Petrol fiyatlarındaki gerilemenin ardından 1 Haziran Pazartesi gece yarısından itibaren benzine ve motorine indirim yapılması bekleniyor. İndirim Bingöl'de tabelalara şöyle yansıyacak!
31.05.2026
17:57
Bingöl`de gelincik tarlası ilgi odağına dönüştü
Bingöl'de gelincik tarlası ilgi odağına dönüştü
Bingöl-Muş karayolu üzerinde doğal olarak oluşan gelincik tarlası, Kurban Bayramı dönüş yolculuğundaki vatandaşların ilgi odağı oldu. Yol kenarını adeta kırmızıya boyayan gelincikler, sürücülere görsel şölen sundu.
31.05.2026
17:55
Bingöl`de kasaplarda bayram yoğunluğu
Bingöl'de kasaplarda bayram yoğunluğu
Kurban Bayramı'nda Bingöl'de kasaplarda yoğunluk yaşandı. Kurban etlerini kıyma ve kuşbaşı yaptırmak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren kasapların önünde yoğunluk oluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın