KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Tarım, hayvan sevki konusunda uyardı!

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Trakya'ya yapılacak hayvan sevki konusunda besicileri uyardı.

Tarım, hayvan sevki konusunda uyardı!
02 NİSAN 2019 SALI 18:04
0
2153
0
AA aa

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Trakya'ya yapılacak hayvan sevki konusunda besicileri uyardı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

“İlimizden İstanbul'un Avrupa yakası da dahil olmak üzere Trakya Bölgesine yapılacak canlı hayvan sevklerinde yerine getirilmesi gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Söz konusu şartların yerine getirilmesi halinde Trakya'ya canlı hayvan sevkleri için izin verilecektir. Trakya bölgesine Hayvan sevklerinde dikkat edilecek hususlar şunlardır;

1.Trakya'ya hayvan sevk edecek yetiştiricilerin sevk tarihinden en az 4 (dört) ay öncesinden bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerimize müracaatta bulunması gerekmektedir.

2.Trakya'ya sevk edilecek hayvanlar doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş olacak ya da müracaat tarihinden en az 3 (üç) ay öncesinden itibaren işletmede bulunacaktır.

3. Trakya'ya sevk edilecek hayvanlar izole edilecek olup, izolasyon uygulanacak işletmenin çiftlikteki/köydeki diğer işletmelerden ve hayvanlardan yeterince uzak olmasına dikkat edilecek.

4.İzolasyon alınan hayvanlar izolasyon süresince başka hayvanlarla kesinlikle temas ettirilmemelidir. Hayvanlar izolasyon uygulanan işletmeden çıkarılmamalıdır.

5. İzolasyon alınan hayvanların bulunduğu işletmeye hayvanların bakımından sorumlu kişiler ve yetkili Veteriner Hekimlerin dışında kimse alınmamalıdır.

6.Hayvanların sevkinin yapılacağı işletmenin 10 (on) km. Çevresinde en az 3 (üç) aydır şap hastalığı görülmemiş olacaktır.

7.Sevk edilecek hayvanlar sevk tarihinden önceki 30 (otuz) gün süreyle karantina altında tutulacaktır.

8.Karantina işleminin tüm sorumlulukları yetiştiriciye ait olacaktır.

9.Karantina süresince bütün hayvanlar şap hastalığı etkeni yönünden teste tabi tutulacaklardır.

10.Test ücretleri hayvan sahipleri tarafından karşılanacaktır.

11.Test sonucunda şap hastalığının etkeni tespit edilen hayvanların sevkine izin verilmeyecektir.

12.Sevki yapılacak hayvanların sevk gününde şap hastalığı yönünden herhangi bir belirtisi olmayacaktır.

13.Hayvanlar bulundukları işletmeden yüklemenin yapılacağı yere nakledilirken şap hastalığına maruz kalmamış olacaklardır.

Kurban Bayramı nedeniyle Trakya bölgesine hayvan sevki yapacak yetiştiricilerin mağduriyet yaşamamaları adına yukarıda yazılı kurallara titizlikle uymaları, ayrıntılı bilgi için bağlı bulundukları İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri önemle duyurulur” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın