KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Tarım, hayvan sevki konusunda uyardı!

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Trakya'ya yapılacak hayvan sevki konusunda besicileri uyardı.

Tarım, hayvan sevki konusunda uyardı!
02 NİSAN 2019 SALI 18:04
0
2086
0
AA aa

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Trakya'ya yapılacak hayvan sevki konusunda besicileri uyardı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

“İlimizden İstanbul'un Avrupa yakası da dahil olmak üzere Trakya Bölgesine yapılacak canlı hayvan sevklerinde yerine getirilmesi gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Söz konusu şartların yerine getirilmesi halinde Trakya'ya canlı hayvan sevkleri için izin verilecektir. Trakya bölgesine Hayvan sevklerinde dikkat edilecek hususlar şunlardır;

1.Trakya'ya hayvan sevk edecek yetiştiricilerin sevk tarihinden en az 4 (dört) ay öncesinden bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerimize müracaatta bulunması gerekmektedir.

2.Trakya'ya sevk edilecek hayvanlar doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş olacak ya da müracaat tarihinden en az 3 (üç) ay öncesinden itibaren işletmede bulunacaktır.

3. Trakya'ya sevk edilecek hayvanlar izole edilecek olup, izolasyon uygulanacak işletmenin çiftlikteki/köydeki diğer işletmelerden ve hayvanlardan yeterince uzak olmasına dikkat edilecek.

4.İzolasyon alınan hayvanlar izolasyon süresince başka hayvanlarla kesinlikle temas ettirilmemelidir. Hayvanlar izolasyon uygulanan işletmeden çıkarılmamalıdır.

5. İzolasyon alınan hayvanların bulunduğu işletmeye hayvanların bakımından sorumlu kişiler ve yetkili Veteriner Hekimlerin dışında kimse alınmamalıdır.

6.Hayvanların sevkinin yapılacağı işletmenin 10 (on) km. Çevresinde en az 3 (üç) aydır şap hastalığı görülmemiş olacaktır.

7.Sevk edilecek hayvanlar sevk tarihinden önceki 30 (otuz) gün süreyle karantina altında tutulacaktır.

8.Karantina işleminin tüm sorumlulukları yetiştiriciye ait olacaktır.

9.Karantina süresince bütün hayvanlar şap hastalığı etkeni yönünden teste tabi tutulacaklardır.

10.Test ücretleri hayvan sahipleri tarafından karşılanacaktır.

11.Test sonucunda şap hastalığının etkeni tespit edilen hayvanların sevkine izin verilmeyecektir.

12.Sevki yapılacak hayvanların sevk gününde şap hastalığı yönünden herhangi bir belirtisi olmayacaktır.

13.Hayvanlar bulundukları işletmeden yüklemenin yapılacağı yere nakledilirken şap hastalığına maruz kalmamış olacaklardır.

Kurban Bayramı nedeniyle Trakya bölgesine hayvan sevki yapacak yetiştiricilerin mağduriyet yaşamamaları adına yukarıda yazılı kurallara titizlikle uymaları, ayrıntılı bilgi için bağlı bulundukları İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri önemle duyurulur” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
01.07.2026
08:20
Bingöl`de ‘koruyucu aile` çağrısı
Bingöl'de 'koruyucu aile' çağrısı
Bingöl'de Koruyucu Aile Günü'nde farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Yürütülen çalışmalarla koruyucu aile hizmetinin toplumun her kesiminde daha fazla tanınmasını amaçladıklarını belirten Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, daha fazla çocuğun sevgi dolu bir aile ortamında büyümesine katkı sağlamayı ve koruyucu aile bilincini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın