KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Mart 2026 Cuma
°C

Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavı 4 aralık'ta yapılacak

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı'nın 4 Aralık Pazar günü yapılacağı bildirildi. Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı'nın ilkinin 11 Nisan'da yapıldığı anımsatılarak, ikinci sınavın 4 Aralık Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirileceği ifade edildi.

Tarımsal yayım ve danışmanlık sınavı 4 aralık`ta yapılacak
26 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 04:39
0
2020
0
AA aa

Ülkede tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan kesimin kalkındırılması ve refah düzeyinin arttırılması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bugüne kadar birçok çalışma yapıldığı belirtilen açıklamada, 5488 sayılı Tarım Kanunun 9. Maddesi gereğince yürütülmekte olan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Desteklenmesine yönelik çalışmasının da bunlardan biri olduğu vurgulanılarak, “Bu çalışmada amaç, tarım ve hayvancılıkla ilgilenen çiftçilerin verimliliğini arttırmalarına yardımcı olacak bilgi, teknik ve yöntemlere ulaşmasını kolaylaştırmak ve böylece çiftçinin gelir düzeyini arttırmaktır. Tarım ve hayvancılık yapan işletmelerin üretim, işleme ve pazarlama sürecinin bütün aşamalarında karşılaştıkları problemler ve bunların birbirleriyle ilişkileri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, tarım ve hayvancılık alanında gelişen teknolojileri kullanmak suretiyle bu problemleri çözebilecek bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla işletme sahiplerinin eğitimini gerçekleştirmek gereklidir. Bakanlığımız tarafından sertifika verilmiş serbest tarım danışmanları, tarımsal danışmanlık şirketleri veya tarımsal danışmanlık dernek ve vakıfları ile üretici örgütleri  (tarımsal amaçlı kooperatifler, yetiştirici birlikleri, üretici birlikleri)  çiftçilere bu konuda gerekli hizmeti belirli bir ücret karşılığında sunmaktadırlar. Tarımsal yayım ve danışmanlık sistemi içerisinde görev alacak tarım yayımcısı ve tarım danışmanı sertifikası almak isteyen kişiler için Bakanlıkça merkezi sınav yapılmaktadır. Bu sınava, tarımsal alanda lise, önlisans veya lisans düzeyinde eğitim görmüş olan kişiler katılabilmektedir. Sınav 04 Aralık 2011 tarihinde Ankara İlinde yapılacaktır. Sınava son başvuru tarihi ise 20 Ekim 2011 olarak belirlenmiştir.

Açıklamada, sınav için 20 Ekim Perşembe gününe kadar başvuru yapılabileceği, Sınav sonunda başarılı olanlardan kamuda görev yapanlara tarım yayımcısı sertifikası, diğer katılımcılara tarım danışmanı sertifikası verileceği, ayrıntılı bilgi için İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat edilmesi gerektiği kaydedildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2026
17:17
Genç Devlet Hastanesi`ne BT Cihazı
Genç Devlet Hastanesi'ne BT Cihazı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sağlık altyapısını güçlendirecek önemli bir adım atıldı. Genç Devlet Hastanesi'ne kurulan Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazı hizmete alınırken, il merkezine yapılan sevklerin azalması bekleniyor.
27.03.2026
17:05
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı.
27.03.2026
17:03
Kiğılı öğrenciler kayak merkezinde doyasıya eğlendiler
Kiğılı öğrenciler kayak merkezinde doyasıya eğlendiler
Bingöl'de Kiğı Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Hesarek Kayak Merkezi'nde doyasıya eğlendi.
27.03.2026
16:29
El Nino Alarmı! Yaz Sıcak ve Dengesiz Geçecek
El Nino Alarmı! Yaz Sıcak ve Dengesiz Geçecek
Türkiye bu yaz itibariyle 'yaramaz çocuk' lakaplı El Nino'nun etkisine giriyor. Uzmanlara göre bu aşırı sıcak hava döngüsü 1.2 2 yıl sürecek ve sıcakla birlikte dolu, fırtına, selleri getirecek. El Nino ile alışıla gelen yağış rejimini bozulurken, bildiğimiz mevsim döngüleri de altüst olacak. İklim Bilim uzmanının açıklamasına göre Pasifik kaynaklı El Nino, Türkiye'ye okyanus atmosferini taşıyacak.
26.03.2026
22:03
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.03.2026
21:49
Bingöl`de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl'de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim ve AFAD İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle öğrenci, öğretmen ve milli eğitim personellerine yönelik afet bilinci eğitimleri yaygınlaştırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın