KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Taşımacılar : 'mağdur durumdayız

Resmi olarak taşımacılık yaptıklarını belirten SS 19 Nolu Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Süleyman BURKANKOLU; Sanayi'de korsan çalışan taşımacıların kendilerini mağdur ettiğini öne sürdü.

Taşımacılar : `mağdur durumdayız
14 NİSAN 2006 CUMA 09:24
0
1657
0
AA aa
Trafik İl Komisyonu'nun aldığı kararlara tamamen uyduklarını, ancak bu kuralları hiçe sayanlar olduğunu iddia eden BURKANKOLU, yalnızca kendilerinin kurallara uymakla sorunun çözülmediğini ifade ederek, korsan araçların rahatlıkla Sanayi bölgesine girebildiklerini açıkladı. BURKANKOLU, "yetkililere defalarca başvurmamıza rağmen, sorunlarımız çözülemedi. Uygulamalar herkes için olmalı. Biz KT taşıma plakası aldık, ancak almayanlarda rahatlıkla çalışabiliyor. O halde bu plaka bize neden verildi" diyerek tepkisini dile getirdi.

Genç caddesinde yük alıp indirdiklerinde kendilerinden park ücreti alındığına değinen kooperatif yetkilileri; Komisyon kararlarında nakliyecilerin 15 ile 20 dakika arasında bekleme hakkı olduğunu hatırlatarak. bu uygulamanın kaldırılmasını istediler. Başkan BURKANKOLU, yetkililerden, korsan araçların sanayiden yük almalarının önlemesini ve şehir merkezinde de yük alıp indirmede yardımcı olmalarını talep etti.

BURKANKOLU son olarak "Şehir merkezinde bulunan taşımacılara da KT palakası verileceği söylendi. Ancak, sadece biz resmi plaka aldık. Diğer pikapçılar rahatça gelip sanayiden yük alabiliyorlar. Başta Cemiyet Başkanımız Sayın Ali BAYRAM olmak üzere Maliye Müdürlüğü ve Trafik Şube Müdürlüğü Ekiplerinden bu konuda gerekli önlemleri ve denetimleri yaparak yardımcı olmalarını istiyorum. Eğer KT plakası uygulaması başlatıldıysa, kurallar herkes için olmalıdır. Kooperatif olarak yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Bingöl Şubesi Başkanı Ali BAYRAM da, kooperatifçileri destekleyerek, "bu insanlar vergi ödüyorlar. Resmi olarak çalışıyorlar. Ancak diğerleri hiçbir vergi ödemeden, yasa dışı olarak çalışıyorlar. Buna yetkililerin dur demesi gerekiyor" dedi.

Yetkililer, kaçak taşımacılık yapanlarla mücadele ile ilgili durumu İl Trafik Komisyonu taşıyacaklarını belirttiler. Üzerimize düşeni yapacağız diyen bir yetkili, bu konuda Belediye ve diğer yetkililerin de üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca; İl Trafik Komisyonunun 19 Nisan toplanacağı ve alınan kararların basına duyurulacağı belirtildi.

Bingöl Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın