KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Tbmm 1 ekime kadar tatile girdi

TBMM, daha önce alınan karar gereği 1 Ekim 2006 tarihine kadar tatile girdi. Milletvekilleri son gün gece yarısına kadar çalışarak beş yasa tasarısını onayladılar.

Tbmm 1 ekime kadar tatile girdi
01 TEMMUZ 2006 CUMARTESİ 10:23
0
1189
0
AA aa
TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil yönetiminde saat 14.00'te çalışmalarına başlayan Genel Kurulda, birleşimi daha sonra Sadık Yakut yönetti.
Bütçe kanunlarında yer alan bazı hükümlerin ilgili kanunlara alınması, yap-işlet modelli santral sözleşmelerinin özel hukuk statüsüne alınması, birinci sınıf mülki idare amirliği ihdas edilmesini öngören düzenlemelerin de aralarında bulunduğu 5 tasarı ve teklif, yaklaşık 15.5 saat süren görüşmeler sonrasında kabul edilerek yasalaştı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, yaptığı konuşmada, Meclisin yoğun bir çalışma temposu geçirdiğini belirterek, ''Yaptığımız iş anormal... Bir parlamento 15.5 saat aralıksız çalışır mı? Senede bir, iki, üç defa çalışır. Ama her gün olur mu, yapmayın arkadaşlar. Burada çoğunluğun hissiyatını dile getiriyorum, siyasi polemik yapmıyorum'' dedi. Gelecek yasama yılında İçtüzükteki çalışma sürelerine uyulmasını isteyen Anadol, ''Sabah saatlerinin suyu mu çıktı ki bu parlamento gece çalışıyor? Bu şekilde çalışmak, insan sağlığına zararlıdır, verimliliğimizi azaltıyor. Lütfen çalışma saatlerine dikkat edelim. Bu milletin vekiliyiz, sağlıklı olmak zorundayız. İyi ürünler çıkarmak zorundayız'' diye konuştu. Gelecek yasama yılında daha düzenli ve istikrarlı bir çalışma mesaisi yapılmasını isteyen Anadol, milletvekillerine iyi tatiller diledi.

-''143 YASA ÇIKTI''-

 AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik de yaptığı konuşmada, 22. Dönem Parlamentosu olarak 773 tasarı ve teklifin yasalaştırıldığını, 4. yasama yılında ise 143 yasanın çıktığını anlattı. Bunun, geçmişle karşılaştırılmayacak bir çalışma olduğunu kaydeden Çelik, ''Milletimizin bize yüklediği sorumluluk çerçevesinde 4 yılımızı dolu dolu geçirdik. 4 yıl milletvekilliğin hakkını vererek bugüne geldik. Türkiye, çok zaman kaybetmişti. Bunu kapatmak için gerekirse sağlığımızdan, gerekirse özelimizden fedakarlık yapmamız gerekiyordu, bunu yaptık'' dedi.

 Meclisin itibarını yükselttiklerini ifade eden Çelik, geçmişte, ''milletvekillerinin rozet takamadığını, kırmızı plakalı araçlarla Kızılay'a inemediğini'' söyledi. Meclis çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür eden Çelik, milletvekillerine iyi tatiller dilerken, ''5. yasama yılında bütün arkadaşların dönmesini diliyorum'' dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da Meclisin yoğun bir çalışma dönemi geçirdiğini belirterek, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Yakut, Genel Kurulu, 1 Ekim Pazar günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı. Milletvekilleri çalışmaların sona ermesinden sonra birbirleriyle vedalaşarak TBMM Genel Kurulu'ndan ayrıldı.

-ANAYASAYA GÖRE TATİL-

Anayasaya göre, Meclis bir yasama yılında en çok 3 ay tatil yapabiliyor, TBMM ara verme ve tatil sırasında doğrudan doğruya veya Bakanlar Kurulunun istemi üzerine Cumhurbaşkanınca toplantıya çağrılabiliyor. Ayrıca, TBMM Başkanı da doğrudan doğruya veya milletvekillerinin beşte birinin (110) yazılı istemi üzerine olağanüstü toplantı çağrısı yapabiliyor.

Ara verme veya tatil sırasında toplanan TBMM'de, öncelikle olağanüstü toplantıyı gerektiren konu görüşülmeden ara verme veya tatile devam edilemiyor.

(aa)



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl`de Kamu-Sen`den ‘Ek Zam ve Refah Payı` Çağrısı
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl`de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
14.01.2026
15:05
KOSGEB Bingöl`den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl'den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, 2025 yılında girişimcilikten yeşil sanayiye kadar birçok alanda destek verildiğini açıkladı.
14.01.2026
14:51
Bingöl`de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu.
14.01.2026
14:42
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın