KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Şubat 2026 Cuma
°C

Tehlikeli yolculuk!

Köy Muhtarı Kına "Bu köprüden suya düşen bir kişi hayatını kaybetti, iki kişiyi de son anda kurtardık"

Tehlikeli yolculuk!
08 MART 2007 PERŞEMBE 10:00
0
1615
0
AA aa
Bingöl'ün Elmalı köyünde ilkel yöntemlerle yapılan tahta köprüyü kullanarak okula gidip gelen öğrenciler, her gün ölümle burun buruna geliyor.
Bingöl-Erzurum karayolunun 25. kilometrede bulanan Elmalı köyündeki 18 öğrenci, her gün evlerine 5 kilometre uzaklıkta bulanan okullarına ilkel yollarla yapılan tahta köprüyü kullanarak gidip geliyor. Yaklaşık 40 metre uzunluğundaki tahta köprüyü kullanan öğrenciler, Göynük deresi suyunun yükseldiği ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde velilerin yardımıyla karşı tarafa geçiriyor. Çocukları ile birlikte her an ölümle burun buruna gelen aileler ise artık bu tehlikeden kurtulmak istediklerini belirttiler.
Önceki yıllarda bir köylünün köprüden suya düşerek hayatını kaybettiğini, aynı şekilde 2 kişinin de son anda kurtarıldığını belirten köy muhtarı Mehmet Kına, 26 yıldır ulaşımlarını bu şekilde sağladıklarını söyledi.
Büyüklerin bile geçemediği bu köprüden her gün köylerindeki öğrencinin gidip geldiğini söyleyen Kına, "Bu tehlikenin önüne geçilmesi için yetkililerimizden bir an önce köprünün yapılmasını istiyoruz. Elmalı köyünün 15 haneli bölümü Göynük deresinin karşı tarafından bulunuyor. Defalarca müracaat etmemize rağmen kimse gelip sorunumuzla ilgilenmiyor" diye tepki gösterdi.
Okula gidebilmek için bu tehlikeli geçidi kullanmak zorunda olduklarını ve bu tehlikeyi her gidiş dönüşte yaşadıklarını vurgulayan Funda Kızılboğa isimli öğrenci ise "Okula giden arkadaşlarımızla her gün el ele tutuşup buradan geçiyoruz. Çok korkuyoruz. Sular çok olduğu zaman da babalarımız ve ya da yakınlarımız elimizden tutarak bizi karşıya geçiriyorlar. Bize köprü yapsınlar" diye konuştu.

BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.02.2026
03:50
Bingöl Üniversitesi`nden Türkiye Geneli Na`t-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nden Türkiye Geneli Na't-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumunun Hicri 1500. yılı dolayısıyla Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerine yönelik ödüllü Na't-ı Şerif Yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihi 16 Mart 2026 olarak açıklandı.
19.02.2026
03:48
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Bingöl Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümü vatandaşların kullanımına açıldı. Tamamen yeniden düzenlenen alan, ücretsiz olarak hizmet verecek.
19.02.2026
03:47
'Okullarda Ramazan ruhunun yaşatılması kıymetli ve yerindedir'
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda Ramazan ayına yönelik farkındalık çalışmalarına destek verdiklerini açıkladı. Platform, söz konusu uygulamaların çocukların değer dünyasıyla buluşması açısından önemli olduğunu belirtti.
19.02.2026
03:41
Bingöl`de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl'de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl Merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim iş birliğiyle geçici istihdam sağlanacak. Başvurular 20 Şubat'ta sona eriyor. Kura çekimi 24 Şubat'ta!
19.02.2026
03:40
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Uyuşturucu ile mücadelenin gençleri ve geleceği koruma azmiyle kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
19.02.2026
03:39
Bingöl`de ilk teravih coşkusu
Bingöl'de ilk teravih coşkusu
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bingöl'de ilk teravih namazı eda edildi. Kent genelindeki camilerde saf tutan vatandaşlar, Ramazan'ın manevi atmosferini hep birlikte yaşadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın