12 Ağustos 1979 yılında Bingöl'de öldürülen Bingöl Belediyesi eski Başkanı Hikmet Tekin, anısına mevlit okutuldu.
Şelale Park Cafe&Restaurant'ta okutulan mevlide Belediye Başkanı Serdar Atalay, Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden emekli olan Mahmut Tekin, MHP İl Başkanı Ali Köseoğlu, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İftar öncesi din görevlilerinin okuduğu mevlitte, Hikmet Tekin'in hayatı özetle anlatıldı.
Bir Ramazan günü ailece iftara gittikleri ablaları Esma Hanım'dan dönerken Genç-Bingöl yolunda araçlarının önü kesilen Hikmet Tekin (29), kardeşi Ahmet Tekin (24) ve annesi Hümriye Tekin'in açılan çapraz ateş sonucu şehit edildiği vurgulandı.
Hikmet Tekin, kardeşi Ahmet Tekin ve annesi Hümriye Tekin'in ruhlarına Fatiha okunmasının ardından iftar yemeği yenildi.
DİN DEVLET VE MİLLET UĞRUNA ÇALIŞIRKEN PUSU İLE ŞEHİT EDİLEN BİR BELEDİYE BAŞKANI,ELLERİNDEN ÖPÜLESİ MÜBAREK BİR ANNE,YİĞİT BİR KARDEŞ... BİR EVDEN ÜÇ ŞEHİT...KAHPE KURŞUNLARIN SİNSİCE KURDUĞU HAİN BİR PUSU...32 YIL ÜSTÜNDEN GEÇMESİNE RAĞMEN HALA GÖNÜLLERDE TAPTAZE...MEKANINIZ CENNET,KOMŞUNUZ MUHAMMED MUSTAFA OLSUN...BAŞARABİLİRSEK EĞER YOLUNUZ YOLUMUZDUR...
Yiğit başkan gün geçtikçe değeriniz daha iyi anlaşılıyor... Kısa ömrünüzde Türkiye'de büyük bir isim bıraktınız bizlerde bu büyük kutlu davanız için ölümle sözlendik.Seni asla UNUTMAYACAĞIZ !
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın