KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Tekstilde hedef Bin 400 kişiye istihdam

Bingöl'de Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) koordinasyonunda açılan ve açılacak olan 6 tekstil fabrikasında hedef bin 400 kişinin istihdam edilmesini sağlamak. Genel Sekreter Yoğunlu, 6 projeye 2023 fiyatlarıyla toplam 102 milyonluk bir kaynak harcandığını belirtti.

Tekstilde hedef Bin 400 kişiye istihdam
13 EKİM 2023 CUMA 04:37
4
1906
1
AA aa

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü, koordinasyonunu da Fırat Kalkınma Ajansının yaptığı “Çalışan ve Üreten Gençler” programı çerçevesinde Bingöl'e 6 tekstil fabrikası kazandırıldı. Solhan, Genç, Adaklı ve Kığı ilçeleri ile Ilıcalar ve Sancak beldelerinde kurulan tekstil fabrikalarında hedef, çoğunluğu kadın olmak üzere bin 400 kişinin istihdam edilmesini sağlamak.

Genç ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce açılan ve faaliyete başlayan fabrikada incelemelerde bulunan FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, söz konusu 6 fabrikanın toplamda 14 bin metrekarelik alana sahip olduğunu belirtti.

İki fabrikanın açıldığını ve yıl sonuna kadar diğer dört fabrikanın da tamamlanıp faaliyete alınmasını planladıklarını belirten Yoğunlu, kadınların ve gençlerin buralarda istihdam edileceğini aktardı.

İHA'ya açıklamalarda bulunan Yoğunlu; “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın birlikte yürütmüş oldukları ‘Çalışan ve Üreten Gençler' programı kapsamında Genç ilçemizde ajansımızın koordinasyonunda yapılan ve yaklaşık bir senedir de üretime geçen tekstil kente geldik. Bingöl ilimizde bu program kapsamında toplamda 6 tane fabrika yaptık. Bu program ile ilçelerimize, beldelerimize emek yoğun konfeksiyon sektöründe fabrikalar açtık. Solhan ve Genç ilçemizde 3 bin metrekarelik, Adaklı ve Kiğı ilçelerimizde 2 bin metrekarelik, Ilıcalar ve Sancak beldelerimizde de 2 bin metrekarelik toplamda 14 bin metrekarelik ilçelerimizdeki, kırsal alandaki gençlerimizi, özellikle kadınlara iş imkânı sağlayacak fabrikalarımızı bu ilçeler ve beldelerimize kazandırdık” dedi.

Fabrikalarda hedef Bin 400 kişinin istihdam edilmesi

6 fabrikaya yaklaşık 102 milyonluk bir kaynak ayrıldığının altını çizen Yoğunlu; “Genç ilçemizdeki fabrika bir senedir faaliyette. Halihazırda çoğunluğu kadınların oluşturduğu 180 kişiye istihdam sağlayan fabrikamızdayız. Yapılan bu projeyle ortaya çıkarılan bu fabrikalar ilçelerimizdeki gençlerimize iş imkânı sağlıyor. Özellikle kadınların kendi ilçeleri dışına çıkmadan, kendi bölgelerini terk etmeden, önemli bir kazanç elde edebilecekleri, evlerine gelir getirebilecekleri bir imkan sağlıyor. 6 projemize 2023 fiyatlarıyla toplam 102 milyonluk bir kaynakla fabrikalarımızı kurduk ve toplamda bu fabrikalarımız tamamlandığında inşallah bin 400 kadını, genci istihdam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104369)
14 Ekim 2023 Cumartesi 22:44
İstihdam alanı oluşturmak güzel, iyi de yapılıyor; ancak denetimlerin de yerinde ve tam yapılması lazım. Bingöl'deki tekstil firmalarının çoğu asgari ücretin çok altında bir maaş ile günlük çalışma saatlerinden daha uzun süre eleman çalıştırıyor. Genç kızlar da maalesef kendi ihtiyaçları ve gelecekleri için buna razı olmak zorunda kalıyor.
05.06.2026
14:20
TOKİ Bingöl`de 88 konut satacak!
TOKİ Bingöl'de 88 konut satacak!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı`da yol balığı…
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
05.06.2026
13:44
Emiroğlu, Bingöl`de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
Emiroğlu, Bingöl'de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın