KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

Telepatik klavye

Düşünce ile yazı arasındaki tüm engeller ortadan kalktı. Alman bilim adamları felçli hastaların beyin dalgalarını kullanarak yazı yazabileceği bir bilgisayar sistemi geliştirdi.

Telepatik klavye
12 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA 13:59
0
1295
0
AA aa
Almanya'da Fraunhofer Enstitüsü uzmanları tarafından geliştirilen "Telepatik klavye" nin resmi adı "Berlin Beyin Bilgisayarı Arayüzü." Klavye, düşünce gücüyle yazı yazacak olan kişinin başına takılacak bir başlık ve üzerindeki 128 sensörü bilgisayara bağlayan kablolardan oluşuyor.

Felçliler ya da elini, kolunu kaybetmiş insanlar için büyük bir gelişme olan yeni cihazı kullanan kişi, beyin dalgalarını algılayıp bilgisayara aktaran sensörlü deri başlığı giyiyor ve üzerinde harflerin bulunduğu ekranın karşısına oturuyor. Sonra da "sağ" ya da "sol" diye düşünerek ekrandaki okları istediği yöne hareket ettiriyor. Böylece ekrana istediği kelimeyi yazabiliyor.

Kablosuz sisteme giçilebilir


Bu prototip cihazın önceki benzerlerinden en büyük farkı, kullanıcının eğitim almak zorunda kalmaması. Çünkü bilgisayar, okların hareket etmesini sağlayacak komutları hemen algılayıp yerine getirebiliyor. Kablo yığını halindeki mevcut yapısıyla ucuz bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen telepatik klavyenin gelecekte daha da geliştirilebileceği ve kablosuz sisteme geçiş yapılabileceği ifade ediliyor. Bu gelişme sağlandığında telepatik klavyenin kullanım alanı daha da genişleyecek; örneğin ofis çalışanları da, bilgisayarlarının başında oturmadan, hatta yemek yerken bile beyin dalgalarıyla yazılarını yazabilecekler.

VATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın