KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2026 Salı
°C

Temizlik Personelleriyle Çöp Topladılar

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen 'Hami Projesi' kapsamında Bingöl Belediyesi, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve özel bir okulun öğrencileri, 'Temiz çevre, temiz Bingöl' sloganıyla çarşı merkezinde çevreyi temizleyerek farkındalık oluşturdu.

Temizlik Personelleriyle Çöp Topladılar
02 MAYIS 2019 PERŞEMBE 20:44
1
2416
3
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 78 ilde 3 bine yakın özel okul ve kamu okulunu eşleştirilerek, “sosyal etkinlik”, “akademik başarı” ve “Ar-Ge” konularında ortak çalışmalar yürütülmesi amacıyla başlattığı ‘Hami Projesi' kapsamında Bingöl'de çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

Bingöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ile Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve özel bir okuldan 60 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında çarşı merkezinde çevre temizliği yapıldı.

“Hedefimiz ilk 3'e girmek”

Etkinlik sonrası açıklama yapan Bingöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sait Alas, çevre ve doğaya yönelik yapılan etkinlikleri önemsediklerini vurguladı.

Alas, “Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen Hami Projesi kapsamında iki okuldan yaklaşık 60 öğrencimizle birlikte Beşyol mevkiinden Genç Caddesi'ne kadar çevre temizlik ve farkındalık etkinlik düzenledik. Ellerinde çöp poşetleri olan öğrencilerimiz, etrafta toplayacak çöp bulamadı. Bingöl Belediyesi olarak temizlik noktasında planlı ve kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimiz, temizlik noktasında Türkiye genelinde ilk 10'da yer alıyor. Bingöl Belediyesi olarak hedefimiz ilk 3'te yer almaktır. Bu hedefe yalnız başımıza ulaşamayız, genel itibariyle çevreye duyarlı olan vatandaşlarımızın biraz daha hassas davranmasını, çevreye kirletenlere müsaade etmemelerini bekliyoruz. Belediye-toplum ele ele verirken, hem çevremizi daha temiz tutarız, hem de geleceğimiz olan çocuklarımıza çok daha temiz bir şehir bırakmış oluruz. Bu hususta kamuoyu oluşturmak, toplumda farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen bu tarz etkinlikleri sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.

Topluma temiz bir çevre mesajı vermek ve öğrencilere çevre bilinci aşılamak amacıyla etkinlik düzenlendiğini vurgulayan özel okulun Kurucu Müdürü Nizamettin Etdöğer, “2 okulumuzdan 60 öğrencinin katılımıyla çevre temizlik etkinliği düzenlendik. Yaklaşık 3 kilometrelik alanda çevre temizliği yaptık. Bu etkinlikle hem topluma temiz bir çevre mesajı vermek istedik hem de öğrencilerimize çevre bilincini aşıladık. Bu şekilde farkındalık oluşturduk. Çevreye yönelik etkinliklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Orhan Ömerli ise, “Öğrencilerimiz ve belediye ekiplerimizle bugün temizlik etkinliği düzenledik. Öğrencilerimiz toplumda bir farkındalık oluşturmak için bu temizliği yaptı. Benzer çalışmalarımız proje kapsamında devam edecek” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44054)
03 Mayıs 2019 Cuma 21:06
Selahaddin Eyyubi ortadoğu temizledi, ismini Selahaddin Eyyubiden lisemiz de inşaallah Bingölü manevi olarak temizler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44043)
03 Mayıs 2019 Cuma 12:40
Güzel ve örnek bir uygulama
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44038)
03 Mayıs 2019 Cuma 09:30
Bingöl evleri çok temizdir Malesef sokaklarımız için aynı şeyi söyleyemiyorum.
27.04.2026
17:01
Bingöl`de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın