KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Terör örgütüne yardım etme davası

Bingöl-Elazığ karayolundaki bir menfeze içinde 119 kilogram patlayıcı bulunan 5 mutfak tüpü yerleştirerek eylem yapmak isteyen PKK'lı teröristlere yardım ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan kişinin yargılanmasına başlandı.

Terör örgütüne yardım etme davası
16 MART 2012 CUMA 12:46
0
1694
0
AA aa

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Ahmet B. hazır bulundu. Kimlik tespiti yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından savunma yapan Ahmet B, terör örgütü mensuplarına isteyerek yardımda bulunmadığını, tehdit edildiğini ileri sürdü. Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, dosyada yer alan "Gizem" kod adlı gizli tanığın ifadesi de yer aldı. İfadesinde eylemde gözcülük yaptığını belirten gizli tanık, içinde bomba olan tüplerin yerleştirme işlemi bittikten sonra bir süre orada nöbetçi olarak bekletildiğini kaydetti. Fırsatını bulup kaçtığını söyleyen gizli tanık, ailesiyle yaptığı görüşmenin ardından Bingöl'de güvenlik güçlerine bombaların yerini gösterdiğini ifade etti.

Güvenlik güçlerince yapılan aramada, menfeze yerleştirilmiş 4'ü büyük 1'i küçük olmak üzere 5 mutfak tüpü ile 1 düdüklü tencerenin ele geçirildiği kaydedilen iddianamede, tüplerde 119 kilogram patlayıcı bulunduğunun tespit edildiği belirtildi. İddianamede, sanık Ahmet B. hakkında TCK'nın "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" ile "patlayıcı madde bulundurma" suçlarından 22 yıla kadar hapsi isteniyor.

Bingöl-Elazığ karayolu Kurudere Mahallesi mevkisinde 23 Eylül 2011'de bir menfezin altına teröristlerce tuzaklanmış 119 kilogram patlayıcı bulunmuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın