KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2024 Salı
°C

Terörün her türlüsünü lanetliyoruz, kınıyoruz!

Terör, 12 yıl aradan sonra tekrar Bingöl Kent Merkezi’ni canlı bomba ile vurdu. Canlı bomba eylemcisi ile beraber 3 kişi yaşamını kaybetti, 21 kişi yaralandı. 12 yıl önce 6 Nisan 1999’da dönemin Valisi Süleyman Kamçılı’ya yönelik yapılan bombalı eylemde de eylemci ile beraber 17 Yaşındaki Nuray Baluken hayatını kaybetmişti. 12 Kişinin de yaralandığı olayda Vali Kamçılı olaydan yara almadan kurtulmuştu.

Terörün her türlüsünü lanetliyoruz, kınıyoruz!
30 EKİM 2011 PAZAR 22:01
0
3388
8
AA aa

Terör bu sefer Bingöl'ü vurdu. Sivil, güvenlik görevlisi ayrımı yapmadan. Hedefinde yaşlılar da var, çocuklar da vardı, kadın da vardı, erkek de. Bingöl'ün teröre prim vermeyeceğini bile bile Bingöl'ü de seçtiler.

Bingöl'de gerçekleştirilen ikinci canlı bomba eylemi

29 Ekim Cumartesi günü Bingöl'ün en işlek caddelerinden Genç Caddesi üzerinde gerçekleştirilen “canlı bomba eylemi” Bingöl'de gerçekleştirilen ikinci canlı bomba eylemiydi. Daha önce de 6 Nisan 1999 yılında dönemin Bingöl Valisi Süleyman Kamçılı'ya yönelik canlı bomba eylemi gerçekleştirilmiş, bu olayda da bir kişi ölmüş, 12 kişi yaralanmıştı.

Cumhuriyetin 88 yılının kutlandığı 29 Ekim Cumartesi günü, Genç Caddesi üzerinde bulunan AK Parti İl Başkanlığı'na yakın yerde üzerindeki patlayıcıları patlatan kadın canlı bomba, kendisi ile beraber iki savunmasız insanın ölümüne sebebiyet verirken, 21 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Olayda 4 çocuk annesi Hatice Belgin ve Mehmet Çibuk adlı vatandaşlar vefat ederken, canlı bomba eylemcisinin parçalanmış cesedi yaklaşık 150 metrekarelik alana dağıldı.

Anne Hatice Belgin, çocukları uğruna canlı bombanın üzerine atladı

Genç Caddesi üzerinde meydana gelen, 3 kişinin öldüğü, 21 kişinin de yaralandığı olay ile ilgili ayrıntılar da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, üzerinde bomba düzeneği bulunan kadın teröristin, çocuk giyim ve oyuncak malzemelerinin satıldığı mağazanın önünde bombayı patlatmaya çalıştığı sırada, 3 çocuğuyla bayram alış verişine çıkan Hatice Belgin'in çocuklarını korumak için "canlı bomba"ya müdahale ettiği belirtildi.

Anne Belgin'in "canlı bomba"nın üzerine atladığı sırada patlamanın meydana geldiğini anlatan görgü tanıkları, "Çocuklarını korumak için kendini feda etti" dedi. Anne Hatice Belgin'in çocukları koruması adına yaptığı bu davranış, facianın daha da büyümesine engel oldu. Olayda hayatını kaybeden Hatice Belgin'in yaralan üç çocuğunun tedavileri sürerken, çocuklardan 16 yaşındaki Veysel Belgin'in durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Nuray Baluken, yaşamını kaybetmişti

6 Nisan 1999 yılında yerel seçimlere 12 gün kala, dönemin Bingöl Valisi Süleyman Kamçılı'ya yönelik yapılan bombalı saldırıda, Vali Kamçılı, olaydan yara almadan kurtulurken, üniversiteye hazırlanan 17 yaşındaki Nuray Baluken, yaşamını kaybetmiş, kardeşi Zeynep Baluken ile beraber 12 kişi yaralanmıştı.

“İnsaniyet adına lanetlenmeli"

Olayın gerçekleştiği sırada Van'ın Erciş İlçesi'nde Bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, helikopterle Bingöl'e geldi. Bakan Yılmaz, bu olayların son derece üzücü ve insaniyet adına herkesin lanetlemesi gereken saldırılar olduğuna dikkati çekerek, “terörün nerelere kadar uzanabildiğini, ne kadar ürkütücü boyutlar kazandığını göstermesi bakımından da gerçekten manidar” dedi.

Sokaktan geçen, hiçbir şeyden haberi, ilgisi olmayan vatandaşlarımızın büyük zarara uğradıklarını belirten Yılmaz, bu saldırıların, Bingöl'ün ve ülkemizin huzuruna yapılmış saldırılar olduğunu söyledi.

Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu saldırılar, ülkemizin ve bu bölgelerimizin gelişmesine, kalkınmasına, ilerlemesine yapılmış saldırılardır. Bunlara karşı elbirliği içerisinde sabırla, kararlılıkla mücadele etmeye devam etmeliyiz. Ne olursa olsun, kesinlikle moralimizi de bozmadan metanet içinde kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.”

“Biz de lanetliyoruz, kınıyoruz”

Biz de Bingöl Online ailesi olarak, terörün her türlüsünü, -nereden gelirse gelsin, şekli ne olursa olsun, kime gelirse gelsin-insaniyet adına, vicdan adına lanetliyoruz, kınıyoruz.


İlhan BİNGÖL (Bingöl Online)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
BİNGÖLHALKI (@Misafir_6918)
31 Ekim 2011 Pazartesi 22:06
DOGAN KARASU VE IDRIS BALUKENT ARTI INSAN HALKLARI DERNEGI DERHAL BINGOLLU TERK EDIN BINGOL ARTIK SIZI ISTEMIYOR DEFOL UN YEREL ABSIN SIZLERI KINIYORUM BU ADAMLARIN HABERLERINI SIZLER EGER BUNDAN SONRA HABER YAPARSANIZ BINGOL HALK OLARAK SIZLERI KINAYACAGIZ
zazakentli (@Misafir_6908)
31 Ekim 2011 Pazartesi 15:57
kendini canlı bomba olarak patlatanlar varya dilerim yüce RABBİM,den bunu bunlara yaptıranlara aynı belayı nasip etsin varmısınız AMİN demeye benden binlerce kere AMİN AMİN AMİN...
zazakentli (@Misafir_6907)
31 Ekim 2011 Pazartesi 15:47
ALLAH onları kahretsin onlara öyle bir bela versinki yüce RABBİM onlar kendilerini bile tanımazsınlar.dünyada ve ahirette rezil ve rüsve olsunlar...
hores (@Misafir_6893)
31 Ekim 2011 Pazartesi 14:08
hatırlrmısınız karlıovadaki olayı,cam kırılmıştı,İHD başkanı meydanlardaydı,ihlal var diye,şimdi sesi çıkmıyor,bu mu onun barış vurgusu,bakalım ne diyecekler,birde geleciğimizi emanet etiğimiz eğtim sen var,acaba onlar sınıfa girnce çocuklara bu olayı nasıl anlatcaklar,kınamadklarına göre sanrım trafik kazası diyecekler.dışarı çıktıklarında pos bıyıklarılarının altında şairin tabiriyle fahişece kahkahalar atarak güleckler.nerdesiniz sosyal demkratlar özgrlük yanlıları barıştan dem vuranlar,barışı ana karnında öldürenler nerdsniz
nedenkınamıyorsun (@Misafir_6880)
31 Ekim 2011 Pazartesi 12:47
Hemen her konuda beyanat veren BİN-DER temsilcisi sayın Doğan Karasu'dan canlı bomba, masum coluk cocuk ve sivil katliamı hakkında da beyanat vermesini bekliyoruz.
hores (@Misafir_6876)
31 Ekim 2011 Pazartesi 12:02
lanetleme bir yana,bunu karektersizler kutlamışlar bile
şahin tekingür (@Misafir_6871)
31 Ekim 2011 Pazartesi 11:18
Bunu yapanları ve bunlara destek verenlerin Allah belasını versin ve bunları kendi kanlarında helak etsin AMİN.
yaseninbaşınagelseydi (@Misafir_6843)
31 Ekim 2011 Pazartesi 00:16
İHD,Baro,BDP VE Kendine STK temsilcisi payesi veren bazı şahsiyetlerin de bu katliamı kınamasını lanetlemesini bekliyoruz. Canlı bombayla bu sivil katliamını sadece 'tasvip etmiyoruz' ifadesiyle geçiştirmek yetmez.Tasvip etmediğini kınayacaksın lanetleyeceksin. Kaldı ki o sivillerin arasında senin anan baban bacın da pekala olabilirdi.Eğer bunu yapmıyorsan da neden yapmadığını soyleyeceksin.Lanetlememek üstlenmek şeklinde de algılanabilir ona göre !..
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın