İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmenliği Eğitim Ulus ve Esasları” konulu eğitim semineri düzenlendi. Bingöl belediyesi Konferans salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Vekili Muhittin Bukan, belediye başkan yardımcıları, Devlet Hastanesi Başhekimi İlhan Geçit ve sağlık çalışanları katıldı.
Toplantıda açılış konuşmasını İl Çevre ve Orman Müdürü Bedrettin Taşkesen yaptı.
Eğitim seminerinin amacı, hedefi ve kapsamı hakkında bilgiler veren Taşkesen, tıbbi atıkların çevreye verdiği zararın çok büyük olduğunu, bu nedenle gerekli kurallar çerçevesinde depolama ve imha edilmesi konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Taşkesen, sağlık kuruluşları ve belediyelerin ilgili birimlerinde görevli personellerin tıbbi atıklar hakkında yeterli bilgiye sahip olması gerektiğini vurguladı.
Taşkesen, 22.07.205 tarih ve 25883 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmenliği'nin 52'nci maddesine istinaden Çevre ve Orman Bakanlığı'nca belirlenen “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmenliği Eğitim Ulus ve esasları” çerçevesinde eğitim seminerlerinin il ve tüm ilçe merkezilerinde düzenleneceğini sözlerine ekledi.
Taşkesen'in konuşmasının ardından kürsüye çıkan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü mühendislerinden Yahya Şimşek, Tıbbi atıklar hakkında genel bilgiler verdi. Çevre Mühendisi Mustafa Yıldırım tarafından da tıbbi atıkların neden olabileceği sağlık riskleri anlatıldı. Eğitim komisyonunda görevli diğer mühendisler ise, Tıbbi atıkların oluşturduğu tehlikeler, tıbbi atıkların sınıflandırılması, depolanması ve imhası hakkında bilgiler aktardılar. Bu konuda sağlık kuruluşları ile belediyelerin sorumlulukları, uygulamaları gereken kurallar ve yükümlülükleri paylaşıldı.
BİNGÖL KENT HABER