KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Tmsf'ye hesap sorulursa, hapı yutarız

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, kendilerin birgün hesap sorulmasının "herkesin hapı yuttuğu" anlamına geleceğini söyledi

Tmsf`ye hesap sorulursa, hapı yutarız
25 MART 2007 PAZAR 12:50
0
1100
0
AA aa
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, "TMSF bugün çalışıyor, işini bitirecek ama eğer bu çürütücü mekanizmalar devam ederse, maalesef gelecekten çok ümitli olmak için de sebep yok" derken, kendilerin birgün hesap sorulmasının "herkesin hapı yuttuğu" anlamına geleceğini söyledi.

Platform Adana tarafından düzenlenen "Kamu Yönetiminde Yeni Anlayışlar" konferansına katıldığı Adana'da açıklamalar yapan Ertürk, batan bankaların yarattığı 50 milyar dolarlık yükün yanı sıra olayın bir de ahlaki yönü bulunduğunu vurguladı. Ertürk, şunları söyledi:

'BAŞINIZA İŞ GELİR': Herkesin bir dümen çevirerek bir şeyler elde etmeye çalıştığı bir ülkede yaşamak insana acı veriyor. Böyle bir tezgah dünyanın hiç bir yerinde yürümez Ama Türkiye'de yürüyor. Hırsıza banka sahibi olma izni verirsen, bu yapı ortaya çıkar. Bu bankalar batarken, devletin gözetimi altındaydı. Bunun bize getirdiği tehlikeler var. Eş dost bize 'ne yapıyorsunuz, başınıza bela gelir, yarın sizden bunun hesabını sorarlar' diyor. Bunun hesabının sorulacağı bir gün eğer gelirse, toplum olarak o gün, hepimizin hapı yuttuğu gündür.

TEZGAH TEK TARAFLI DEĞİL: Bu tezgah tek taraflı olmaz, dolandırılmaya hazır bir de kitle olması lazım. Bu kitle Türkiye'de fazlasıyla var. Türk toplumu her alanda sahtekarlıklara büyük prim veriyor. Türkiye'de iki şey çok geçerli akçe. Birincisi yalan söyleyeceksin, ikincisi utanmayacaksın. Utanmadan yalan söylersen bu memlekette prim yaparsın. Maalesef Türkiye, bu dönemleri yaşadı, bu günlerden geçti.

TMSF'nin son görevi kitap yazmak olacak

TÜRKİYE'de bankaların tarihi ile ilgili olarak bir kitap hazırlığı içinde olduklarını açıklayan Ahmet Ertürk, şunları söyledi: "Biz bu maçı kazanacağız iddiasıyla yola çıktık. Her türlü tehlikeyi de göze aldık. Şimdi son görev olarak bankaların hikayelerinin yer aldığı kitabı hazırlıyoruz. Bu bankalar nasıl ortaya çıktı, kim göz yumdu, kim işbirliği yaptı. Bir banka sahibi 'ben banka kurayım ortaya çıkayım' dese yapamaz bunu. Batan bankalara 2004'te değil, 2001, 2000 hatta 1999'larda müdahale edilseydi faturanın 55-60 milyar dolara çıkmazdı."
HÜRRİYET

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın