KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2025 Cuma
°C

Toki, 250 ytl taksitle ev satacak

Başbakan Erdoğan'dan konut sürpizi. 50 farklı ilde 34 bin konut satışa sunulacağını açıklayan Erdoğan, "Konutlara oturmadan taksit ödemesi yok" dedi. Satış tarihi de açıklandı.

Toki, 250 ytl taksitle ev satacak
07 NİSAN 2007 CUMARTESİ 10:13
0
876
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu CHP zihniyetinin hayatında halkıyla beraber olmak yok. İsminin 'halkçı' olmasından ya da 'halk' olmasından başka... Bu tabelada halk. Yoksa bunun halkla arası yok'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Kırıkkale'de ilk olarak Nur Camii'nde cuma namazını kıldı.
Erdoğan, namazın ardından Başbakanlık'a ait otobüse binerek 41 tesisin açılış töreninin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Erdoğan, meydana gelişi sırasında çocuklara oyuncak ve akıllı ajanda dağıttı. Başbakan Erdoğan, tesislerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, hükümetin verdiği sözleri yerine getirdiğini belirterek, bunun mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kendini devlet koridorlarına ve Ankara'ya mahkum eden bir hükümet olmadıklarını ve yurdun dört yanını dolaştıklarını kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Biz neyle meşgulüz? Ana muhalefet ya da yavru muhalefet türü takımlar neyle meşgul? Farkımız bu. Biz hizmete devam, onlar lafa devam. Milletimize yalnızca ekranlardan, televizyonlardan ulaşmayı denemiyoruz. Türkiye'yi bütün şehirleriyle, yediden yetmişe bütün vatandaşlarımıza çok daha sahici, insani bağlar kurmak suretiyle ulaşıyoruz. Başkaları kalpten kalbe ulaşan bu yolu görmez, göremez.

Onlar zaten son 4 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görmek istemiyor. Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör, duymak istemeyen kadar sağır değildir. Bu yüzden, siyaseti bir kör dövüşüne çeviriyor, Türkiye'yi bir kısır döngüye hapsediyorlar. Çözüm yerine çözümsüzlük, huzur yerine kriz üretiyorlar. Biz o anlayışları, düştükleri siyasi bataklık içinde kendi hallerine bıraktık. Biz onlarla uğraşmıyoruz. Milletimizin bizden istediği adalet ve kalkınma taleplerini yerine getiriyor, emek üretiyor, değer üretiyor, istihdam üretiyoruz. Türkiye'yi özlemini duyduğumuz müreffeh yarınlara ulaştırmak için var gücümüzle çabalıyoruz. Bizim alnımız ak, gönlümüz pak, vicdanımız rahat.''

MKEK'NİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI

Daha önceden Kırıkkale'nin tek bir fabrikaya endeksli durumda olduğunu, bugün ise bir çok alanda faaliyet gösterecek 17 fabrikanın açılışını yapacağını belirten Başbakan Erdoğan, bunun sevincini yaşadıklarını söyledi. Kırıkkale'nin Başkente yakın olmasının sağladığı imkanlardan daha önce yararlanamadığını, ancak AK Parti iktidarında bunun tersine döndüğünü kaydeden Erdoğan, Kırıkkaleli ve İç Anadolulu iş adamlarını Kırıkkale'ye yatırım yapmaya davet etti.

Başbakan Erdoğan, ''Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) yeniden yapılandırılması bugünün şartlarına uygun üretim yapar hale getirilmesi gündemimizdedir'' dedi. Bu konudaki hukuki çalışmaların tamamlandığını bildiren Erdoğan, yeniden yapılandırma çalışmaları için kanun tasarısı hazırladıklarını dile getirdi. Kırıkkale'de sadece sanayinin geliştirilmesi için değil, tarımın geliştirilmesi için de yoğun çaba harcadıklarını belirten Erdoğan, tarımda yeni bir adım attıklarını söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

''Burada bir müjdeyi sizlere veriyorum. Yeni bir adım atıyoruz. Tarımda biliyorsunuz doğrudan gelir desteği var. Bunun yanında, ürüne prim var. Şimdi ise tarımda isteğe bağlı olarak GAP ile başlatıyoruz. İsteğe bağlı olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Ziraat Bankası, birlikte yağmurlama ve damlama sistemiyle açık kanalet sistemini kaldırıp kapalı sistemle bilgisayar istasyonlarını kurmak suretiyle yeni bir modern sisteme geçiyoruz ve bunun kredisini Ziraat Bankası veriyor. Doğrudan gelir desteğini alacak, ürüne primi alacak ve bu yatırımları gerçekleştirecek. İnşallah 1 Mayıstan itibaren ilk adımı Güneydoğu Anadolu'da atıyoruz.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu sistemle verimliliğin artırılmasını, suda tasarruf edilmesini ve suyun buharlaşıp gitmesini engellemeyi hedeflediklerini söyledi.

250 YTL TAKSİTLE KONUT MÜJDESİ

Başbakan Tayyip Erdoğan'dan yoksul ve dargelirliye 16 Nisan sürprizi geldi. Erdoğan'a bağlı çalışan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 50 ilde 34 bin 394 konutu aynı anda satışa çıkaracak.

Cumhurbaşkanlığı adaylık başvurularının başlayacağı 16 Nisan'da gerçekleştirilecek 3 milyar YTL'lik dev konut satışının müjdesini dün Erdoğan verdi.

EVE YERLEŞMEDEN ÖDEME YOK: Erdoğan, Kırıkkale'de dün halka hitap ederken, "Türkiye'ye ilan ediyorum" diyerek, şöyle konuştu: "Şu anda Edirne'den Diyarbakır'a, Adana'dan Giresun'a 50 il 119 bölgede 34 bin 394 konutu satışa çıkarıyoruz. Bunların özelliği şu: Eve yerleşene kadar para ödemeyecek, eve yerleştikten sonra ödemeye başlayacak. Dar gelirli vatandaşlara, yoksullara veriyoruz bunu, 240 ay vadeyle veriyoruz."

AYDA 250 YTL: "20 yıl vadeyle, peşinat yok" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Alt gelir grubunda bulunanlara da bunun dışında 4 bin YTL taksitlerle 180 ay vadeyle ayrıca ödeme kolaylığı sağlanacak. Yoksullar ve alt gelir grubu evlerine taşınıncaya kadar hiçbir şekilde taksit ödemeyecekler. Bu grupta bulunanlar aylık 250 YTL taksitle anahtar teslimini izleyen aydan itibaren ödemeye başlayacak."

BU BİZİM FARKIMIZ: "Bu bizim farkımızdır" diyen Erdoğan, TOKİ'nin şu ana kadar yaptığı toplam konut sayısının 230 bine ulaştığını, yılsonuna kadar bunun 250 bini bulacağını da söyledi. Bunlardan 130 bininin teslim edildiğini de belirten Erdoğan, "hamdolsun evlerine yerleşenler gayet huzurlu, bizlere dua da ediyorlar. Ufak tefek eksiklerimiz oluyordur; ama çevre düzenlemesi, okulu mabedi, alış veriş merkezleriyle, sosyal donatılarıyla TOKİ kentlerimize değişim getiriyor" diye konuştu.

OKUL SERVİS ÜCRETİ KADAR: Erdoğan, 250 YTL taksiti anlatırken de bunun okul servis ücreti kadar olduğuna dikkat çekerek, "Servis parasıyla evinizin taksitini ödüyorsunuz, böyle bir dünyayı hazırlıyoruz, farkımız bu" dedi.

''BUNLARI BU HALK BİLSİN''

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, CHP'ye yönelik eleştirilerde de bulundu. Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu ülkede emekli, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, yeşil kartlı hepsini bütün hastanelerden yararlanır hale getireceğiz. Şu anda bazı eksiklerimiz yok mu? Var. Onları da gidereceğiz inşallah. Bakın, Sosyal Güvenlik Yasası'nı çıkardık. Enteresan, ana muhalefet partisi muhalefet etti. Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Niye gitti? Çünkü biz diyorduk ki, her doğan sigortalı doğacak. Emekçiden yana ya, işçiden yana ya, 'olmaz' dedi.

'Bunun altından Türkiye kalkamaz' dedi. Niye? Çünkü bunların, bu CHP zihniyetinin hayatında halkıyla beraber olmak yok. İsminin 'halkçı' olmasından ya da 'halk' olmasından başka... Bu tabelada halk. Yoksa bunun halkla arası yok. Öyle isminde 'halk' olmak, halkla beraber olmak değildir. Halkın derdiyle dertlenmektir. Ve dikkat ederseniz bunların sözleriyle özleri birbirine uymaz. Onun için de hep söylüyorum, biraz kızıyorlar buna ama, diyorum ki, bu ülkede bir dikili ağacınız varsa nerede söyleyin, bunları bu halk bilsin. Yok.''

''HIZ AYNI İNANÇ AYNI''

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin milli gelirinin 181 milyar dolar olduğunu ve bu rakamı AK Parti iktidarının 400 milyar dolara çıkardığını ifade eden Başbakan Erdoğan, 36 milyar dolar olan ihracatı da yıllık 85 milyar dolara çıkardıklarını kaydetti. Büyük Türkiye hayalini gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Erdoğan, el ele, omuz omuza verip bu hayali hep birlikte gerçekleştireceklerini ifade etti.

AK Parti hükümetinden önceki DSP-MHP-ANAP hükümetini de eleştiren Erdoğan, ekonomiden örnekler vererek Türkiye'nin AK Parti hükümeti döneminde çok daha ileriye gittiğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: ''Bütün bunları söylerken bir iddia ortaya koyuyorum, diyorum ki bakınız teslim aldığımız Türkiye'den geldiğimiz Türkiye'de geri mi gidiyoruz, ileri mi gidiyoruz? Bize sandıkta bunun hesabını sorun. Ama ileriye gidiyorsak 'beraber yürüdük biz bu yollarda' diyeceğiz ve bu yola devam edeceğiz. Hız aynı, inanç aynı.''

''ALTISINI DA ATTIK''

DSP-MHP-ANAP hükümetinin enflasyonla mücadele edemediği görüşünü dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bunlar sıkıştıkça birin yanına bir sıfır koyan adamlar değiller miydi? Sevgili vatandaşlarım, Türk Lirasının Değerini Koruma Kanunu var. Korudular mı? DSP-ANAP-MHP hükümeti durmadan sıfır koyuyordu. Ama biz bu altı sıfırın altısını da attık. Dolar da Türk Lirası karşısında sürekli değer kaybediyor. Türk Lirası da değer kazanıyor. Enflasyon patlamadı, enflasyon çatladı. Benim vatandaşımın cebinin içinde eli olanların eli çıkartıldı. Bunlar modern hırsızlardı. Çağdaş hırsızdı. Halkımızı bunlardan biz kurtardık. Olay bu...

Bakınız bazıları saçma sapan şeyler söylüyorlar, efendim 'Türkiye'yi dışarıda peşkeş çektiler'. Türkiye'yi peşkeş çekenleri biz çok iyi biliriz, onları biz çok iyi tanırız. Türkiye'nin dünyada zerre kadar itibarı kalmamıştı. Affedersiniz dünya ülkeleriyle masaya oturacak cesareti olmayan yöneticiler gördü bu ülke. O dönemler artık geride kaldı. Şimdi masaya oturup orada ülkemizin haklarını, ülkemizin her alanda itibarını öz güveniyle koruyan bir iktidar var Türkiye'de. Ve bu kendini neyle gösteriyor? Küresel sermayenin Türkiye'ye girmesiyle gösteriyor. Buraya gelip de on milyarlarca dolar yatırımı Türkiye'ye gelip yapanlar, bu yatırımı yaptığı zaman burada kimi çalıştırıyor? Apostol'u mu çalıştırıyor? Apostol'u mu, George'u mu çalıştırıyor? Yoksa Ahmet'i mi çalıştırıyor, Mehmet'i mi buna bakacaksın. Değerli kardeşlerim bakınız ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız.''

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Devlet Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Nihat Ergün, Necati Çetinkaya, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, bazı AK Parti milletvekilleri, Kırıkkale Valisi Bahrettin Demirer, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile 41 tesisin ortak açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan, TOKİ tarafından yapılan konutlardan satın alan bazı hak sahiplerine de anahtarlarını teslim etti.

Konut sahipleriyle sohbet eden Erdoğan, hak sahibi bir çifte kaç çocukları olduğunu sordu. Erdoğan, tek çocuk yanıtı alması üzerine, ''Birde kalmıyoruz değil mi? Yola devam ha'' dedi. Öte yandan, açılış töreninin yapıldığı meydanda bulunan ve Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasını ima eden ''Seni orada görmek istiyoruz'' pankartı da dikkat çekti.

Anasayfa için tıklayınız.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2025
23:50
TOKİ Bingöl`de konut ve işyeri satacak
TOKİ Bingöl'de konut ve işyeri satacak
TOKİ Başkanlığı, Bingöl merkez Kültür TOKİ'deki 165 konut ve 150 işyerinin satışını duyurdu. Vadeli, açık arttırma ile satılacak konut ve işyerlerinde yüzde 25 peşinat istenecek. Vade oranı ise 60 ay olacak. Taksit tutarlarını görenler ise şokta!
19.06.2025
18:40
Bingöl`de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de güvenlik güçleri tarafından son 2 hafta içerisinde yapılan çalışmalarda, aranan 103 şüpheli yakalandı.
19.06.2025
18:14
Bingöl`de en çok ölüm bu sebepten!
Bingöl'de en çok ölüm bu sebepten!
Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılına ilişkin ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de 2024 yılında yaşanan ölüm sayısı bir önceki yıla göre artarken, en çok ölümün yaşandığı hastalıklar ise şöyle sıralandı;
19.06.2025
17:35
Bingöl`ü onlar temsil edecek!
Bingöl'ü onlar temsil edecek!
Bingöl'de kurumlararası masatenisinde kupanın sahipleri belli oldu. Yoğun katılım sağlanan yarışmada dereceye giren takımlar, Antalya'da yapılacak Türkiye şampiyonasında Bingöl'ü temsil edecekler. İl Temsilcisi Atalay, emeği geçen ve katılımcılara teşekkür etti.
19.06.2025
17:02
Bingöl`de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
19.06.2025
16:47
Bingöl`de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Bingöl'de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Keneyle biyolojik mücadele kapsamında doğaya salınan keklik ve sülünlerin korunması için salım yapılan alanlar 3 yıl süreyle ava kapatılacak. Bingöl'de bu yıl salım yapılacak alan belli oldu. Yasa dışı avcılık durumunda ağır para cezaları uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın