KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Eylül 2025 Pazar
°C

Toki, konutta standardı yükseltti

Ankara (AA)- Toplu Konut İdaresi (TOKİ), sosyal konutlarda standardı yükseltti. TOKİ, bu yıl uygulanacak sosyal konut projelerinde, vatandaşlara daha ferah yaşam alanları sunmak amacıyla, dairelerin yüksekliklerini, 2,76 metreden 2,91 metreye çıkardı.

Toki, konutta standardı yükseltti
28 ŞUBAT 2006 SALI 14:08
0
1483
0
AA aa
Ayrıca, yoksul ve alt gelir grubuna yönelik yaptırılan konutlarda da büyüklükler artırıldı. Yoksul vatandaşlara yönelik daha önceki projelerde 45-55 metrekare
olan büyüklük 55-65 metrekareye yükseltildi. Alt gelir grubuna yönelik projelerde de büyüklük 62-75 metrekareden 65-75 metrekareye çıkarıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan, yoksul vatandaşlar için, 45 metrekarelik ev üretilmesini istemişti. TOKİ, Ankara, İstanbul, Adıyaman, Balıkesir, Çorum, Eskişehir'de 45 metrekarelik konutlar üretmesine karşın, bunlara talep oldukça düşük kalmıştı.

İdarenin, vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alarak projelerde mimari değişikliğe gittiğini belirten yetkililer, Türkiye'te küçük konuta talep olmadığına işaret ederek, yoksullara yönelik projelere, aranan şartların da etkisiyle, çok talep gelmediğini hatırlattılar. Genellikle 45 metrekarelik konutların satılamadığını anlatan yetkililer, bu nedenle artık 55 metrekareden küçük konut yapılmayacağını kaydetti.
İdare ayrıca, yoksul vatandaşlara yönelik konut satışlarında vatandaşlarda aranan şartları da hafifletmek amacıyla çalışma yapılıyor. İdare, yoksullara yönelik konutlara başvuracaklarda, ''TOKİ'den daha önce konut almaması, konut kredisi kullanmaması, kendisine eşine ve velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız bir
konutun olmaması, başvuru sahibinin 45 yaş ve üzerinde olması, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan yararlanması veya Yeşil Kart almaya hak kazanmış olması'' şartları arıyor.

mynet.com.tr
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.09.2025
19:23
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü bir kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapandı.
13.09.2025
19:12
12 Dev Adam`ın Final Heyecanı Bingöl`de Dev Ekranda Yaşanacak
12 Dev Adam'ın Final Heyecanı Bingöl'de Dev Ekranda Yaşanacak
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, büyük bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Tüm Türkiye'yi sevince boğan bu gurur tablosu, Bingöl'de de coşkuyla yaşanacak.
13.09.2025
18:50
Sağlık Bakanı duyurdu:
Sağlık Bakanı duyurdu: '17 bin sağlık çalışanı daha alınacak'
Atama bekleyenlere müjde! Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu atamalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
13.09.2025
18:33
Hükümetten gelir arttırıcı yeni yol arayışı
Hükümetten gelir arttırıcı yeni yol arayışı
Son dönemde konuşulan vergilere ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, genel vergi oranlarına ilişkin bir değişikliğe olumlu bakmadıklarını, vergi artışı yapmadan gelirleri artırmanın yollarını arayacaklarını söyledi.
13.09.2025
18:02
Bingöl DEM Parti`den İHD ziyareti
Bingöl DEM Parti'den İHD ziyareti
Ormangören; 'Hep birlikte adalet ve barış mücadelesini sürdüreceğimiz bir alanda sorumluluğumuzun bilincinde olup, hukukun askıya alındığı bu süreçte dayanışma duygusuyla sessizlerin sesi olmaya devam edeceğiz' dedi.
13.09.2025
17:40
12 Bingölspor Ağrı`dan da lider döndü
12 Bingölspor Ağrı'dan da lider döndü
12 Bingölspor, ligin ikinci maçında deplasmanda konuk olduğu Ağrı 1970 Spor karşısında 1-2'lik skorla kazandı. Tek farkla 3 puanı hanesine yazdıran yeşil beyazlı ekip, liderliğini sürdürdü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın