KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

'TOKİ’nin önünü açmalıyız'

Gazetemizi ziyaret eden Belediye Başkanı Atalay, Kentsel dönüşüm ve altyapı konularında açıklamalarda bulundu. Atalay, Kentsel dönüşümde sona gelindiğini ve vatandaşların 15 Haziran’a kadar taşınmaları gerektiğini söyledi.

`TOKİ’nin önünü açmalıyız`
29 MAYIS 2012 SALI 08:25
0
2288
7
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Online Gazetesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaret esnasında Gazetemiz İmtiyaz Sahipleri Cemal Alimoğlu ve İbrahim Alimoğlu hazır bulunurken, Başkan Atalay, iki katlarda yüzde 60, üç katlarda ise yüzde 80 imzaların atıldığını söyledi.

Fiyatlandırmanın TOKİ tarafından yapıldığını belirten Başkan Atalay: “TOKİ burada fiyatlandırmayı yapar, fiyatı koyar daireyi satar. Bingöl Belediyesinin buradaki görevi koordinasyonu sağlamak, fiyatı tamamen belirleyen TOKİ. Biz vatandaşlarla zaman zaman toplantı yaptık, bunları belirledik vatandaşın taleplerini TOKİ'ye intikal ettirdik. Metrekareye Bin TL'nin dışında herhangi bir bedel ödeyemeyeceğini belirten TOKİ yetkilileri, Türkiye geneli en yüksek bedeli Bingöl'de ödediğini söylüyorlar. Dolayısıyla bizde bir şey diyemiyoruz. Bu şartlarda da iki katlıların yüzde 60'ı, yani nerdeyse 3'te 2'si imzaladı. Mahkemeye verenler daha yüksek bir bedel veya daha düşük bir bedel alabilirler. Şimdi burada yeni çıkan affet riski altındaki yapıların la kanunla bunu karıştırılmaması lazım bizim yaptığımız bir kentsel dönüşüm bu yasada çok önce başladığımız bir işlem bakanlar kurulu kararı da ondan önce onayladı. Dolayısıyla biz kentsel dönüşüm yapıyoruz, zaten burası affet riski altında 40 senelik yapılar yani dolayısıyla burada artık herkesin kendine düşen fedakârlığı yapıp bunu bir an önce imzalaması gerekir”

“Ev alma hakkı kalmıyor”

Mahkeme yolunu tutanların hak kaybına uğrayacaklarına dikkat çeken Atalay: “Mahkeme yolunu tutanlar, konut alma haklarında vazgeçmiş olacaklar, bu hakkı kaybetmiş olacaklar. Bizde bunun olmasını istemiyoruz. Özellikle bilinmesini istiyorum. Burada ev alma hakkı da kalmıyor. Yani iş mahkemeye intikal ettiği anda kişilerin daire alma hakkı kalmıyor. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok sonuçta kentsel dönüşümün prosedür şekli bu. TOKİ'nin verdiği değeri kazanmak için uzun bir süre uğraş verdik. Türkiye'nin hiçbir yerinde bu değeri kabul etmemişler. Vatandaş lehine yapmamız gereken ne varsa yaptık. Artık herkesin imza atması gerekiyor, imza atmayan 100 civarında insan var. Toplamda yüzde 80'in üzerinde imzalayan var. Bu konu Bingöl'ün olmazsa olmazıdır. 3'te 2'ye yakını imzalamış. Allah korusun burada bir deprem olduğunda bunun vebalini kim ödeyebilir. Bizde elimizden gelen her şeyi yaptık. TOKİ bu projeden kesinlikle kar etmiyor, biz hak sahiplerinden destek bekliyoruz. Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Bu konuda çok kararlıyız, geri adımımız söz konusu bile olamaz. Biz hemen yıkım ihalesini gerçekleştireceğiz. Kamulaştırma davalarını açacağız. TOKİ ihaleye hazırlanıyor. Bir taraftan yıkımlar yapılırken diğer taraftan ihale çıkılacak. Zaten vatandaşlara 15 Haziran'a kadar zaman vermiştik. Çoğunluk kararını vermiş durumda. Azınlık çoğunluğa uyar, kimsenin bir hak kaybı yok. Herkesin gözü önünde yapılan bir şey” dedi.

Yıkım tarihlerinin belli olmadığını vurgulayan Atalay, En kısa sürede yıkımların yapılabileceğini söyleyerek: “TOKİ'nin önünü açmak bizlere ve hak sahiplerine düşüyor” ifadelerini kullandı.

“Herkes her konuda uzman olamaz”

Altyapı ile ilgili açıklamalarda bulunan Atalay: “Proje standartlara uygun yapılmış, bizler bazı yerlerde bodrumları kurtarmak için revizyon yaptık. Bazı yerlerde vatandaşlar daha derine indiği için bu bodrumları kurtarmak adına ne yapabiliriz. Herkes her konuda uzman olamaz. Bu proje bir mühendislik işidir, kimse kalkıpta bu iş standartların dışındadır diyemez. Sonuçta İller Bankası bu işin otorite kurumudur. Şikâyetler gelebilir, bizlerde o şikâyetleri çözmek için çalışacağız. İller Bankası biz veya başkası istese de rastgele her işi kabul etmez. İşi uzmanına bırakmak gerekiyor” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ramazan çıkmaz (@Misafir_8604)
29 Mayıs 2012 Salı 20:31
ev sahiplerine 15 haziranda çıkmanız gerekiyor denilen bir tebligat yapılmadan kimi nerden çıkarıyor. tebligatı yapmamış,çıkıp gazeteden 15 haziranda çıkacaklar diyor. afrikada yaşadıgımızı zannediyor bunlar...tehdit vari konuşmalar yakışmıyor başkana..
kral (@Misafir_8602)
29 Mayıs 2012 Salı 19:14
insanlara ihalesi bile yapılmayan bi bölgede daire satacan bunuda 120 mt diyecen projede ise 97 m bu dairelerin 97 mt olduğunu bilen kaç vatandaş var. 120 brüt kullanım alanı ise 97 mt halkı neden tam bilgilendirmiyorsunz çoğu hak sahibi ve dairelere talip olanlar 97 mt olduğundn haberdar değil 120 mt biliyorlar.
zaza12 (@Misafir_8601)
29 Mayıs 2012 Salı 19:03
baskan burayı birilerine hak sahiplerini rızası olmadan verecğine imara açıp özel sektörün girmesini sağlayıp çarşı merkezinin gelişmeşine ön ayak olmalı bu projeden vaz gecip hak sahiplerinin ve bingölün bi imzaylan geleceğini karartmaMALI baskan yasal dayanağı olmadan demecler veriyor hak sahiplerini sindrme politkası güdüyor mahkemeye basvuran bi hak sahibi aldığı teklifin altında alması mümkün değil verilen teklif üzerinden değer tespiti yapılır hak sahibinin rızası esasdır veriln teklifn altında olmaksızn tekliflere açık olmalıdır
zaza12 (@Misafir_8600)
29 Mayıs 2012 Salı 18:55
inönü mah. sınırları hacı hıdır camisin oraya kadar olan bölgedir herkes bilirki bu bölge çarşı merkezidr şehrin damarıdr yılarca askeri bölgenin varlığındn şikayetçi olan bizler nasıl olurda bu projeylen ayağımza sıkıyoruz çarşı merkezi olan yerlerde alış veriş merkezleri iş yerleri pasajlar olmalı bugün çarşı merkeznde 30 m olan bi işyerinin kirası en az 1500 ytldr buralar ticari alan olarak düşünülmesi hak sahipleri olduğu gibi bingöl insanınıda feraha kavuşmasını sağlardı burda hak sahipleri düşünlmed,iği gibi bingölün hayatıda karartlyor
aysel turan (@Misafir_8596)
29 Mayıs 2012 Salı 14:51
sayın başkan bu evlerde oturanların yarısından fazlası kiracı ve dar gelirliler.gücü olan bu evlerde oturmaz zaten.Peki kiralık ev sıkıntısı var zaten yeni yapılar da en düşük kira 500 tl.ben dahil benim çevremde oturan herkes kesinlikle bu kirayı değil yarısını bile veremez.bunları da göz önünde bulundurmak lazım.dışarda mı oturalım.allah rızası için bunlarıda bir dikkate alarak hareket edin.
bingöl12 (@Misafir_8594)
29 Mayıs 2012 Salı 10:07
Peki evi yıkılacak olanlara neden kira yardımı yapılmıyor nereye taşınacak bu kadar insan ev mi var kiralar 500 tl den başlıyor nerden getirecek bu fukaralar... orda durup konuşmak kolay.
zaza (@Misafir_8593)
29 Mayıs 2012 Salı 09:09
sayın başkan Serdar Atalay neden içmeler Toki hakkında bi açıklamanız yok susuz kente sahip çıkamıyorsunuz susuz kent hakkında da bi açıklamanız olsun.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın